Student (21) terecht voor voyeurisme in fitness in Ingelmunster: “Raapte mijn gsm gewoon op in de douche”

“Het lijkt wel of je hier bent omdat je hier moet zijn, niet omdat je het wil of omdat je spijt hebt.” Een jong meisje uit Ingelmunster zette een 21-jarige jongeman flink op zijn nummer op de correctionele rechtbank van Kortrijk. Hij stond er terecht voor voyeurisme maar wat gebeurde er precies in de fitness?…

Op 25 november 2021 waren zowel Bob Z. als het meisje in de fitness in Ingelmunster aanwezig. Al tijdens het sporten had het meisje een onbehaaglijk gevoel omdat Z. haar bleef aanstaren.

Toen ze ging douchen, deed ook hij dat in het douchehokje naast haar. Plots merkte ze op dat Z. onder de scheidingswand met zijn gsm bezig was. “Met de bedoeling haar naakt te filmen”, aldus de openbare aanklager, die een celstraf van 8 maanden en een boete van 400 euro vorderde voor het voyeurisme.

Gewoon lachen

Een bemiddelingspoging mislukte, onder meer omdat Z. vond dat hij geen begeleiding voor problemen nodig had. “Ik had helemaal niet de bedoeling haar te filmen”, verdedigde Z. zichzelf voor de rechter. “Mijn gsm viel tijdens het douchen op de grond. In de reflectie van het scherm zag ik haar wel maar eigenlijk wilde ik gewoon de gsm oprapen. Er stonden geen filmpjes op de gsm.”

Z. toonde zich wel bereid een schadevergoeding. “Het spijt me”, klonk het nog. “Wat spijt er jou, als je toch niets misdaan hebt?”, vroeg de rechter zich af. Het slachtoffer was heel emotioneel en vond de houding van Z. maar ondermaats. “Je hebt in het uitgaansleven al verschillende keren de kans gehad om je te excuseren toen je mij zag. Je deed het niet en stond gewoon te lachen.”

Vonnis op 28 oktober.

(LSi)

The post Student (21) terecht voor voyeurisme in fitness in Ingelmunster: “Raapte mijn gsm gewoon op in de douche” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw negen doden en 300 gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zijn volgens de Libanese autoriteiten 300 gewonden en negen doden gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die

Lees meer »

Biden ontvangt buitenlandse regeringsleiders op bijzondere plek: bij hem thuis in Delaware

De Amerikaanse president Joe Biden heeft voor zijn waarschijnlijk laatste ontmoeting met buitenlandse regeringsleiders in het kader van de zogenoemde Quad-alliantie gekozen voor een onconventionele locatie. Hij ontving de Japanse premier Fumio Kishida, diens Australische ambtgenoot Anthony Albanese en de Indiase minister-president Narendra Modi zaterdag namelijk in zijn privéwoning in Wilmington, in de Amerikaanse staat Delaware.

Lees meer »

Brussels burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ geeft standbeelden mondkapjes in strijd tegen uitstel lage-emissiezone

Het apolitieke burgerinitiatief ‘#LEZ is More’ heeft enkele standbeelden in het Brussels Gewest een mondmasker gegeven. Met die symbolische actie wil het burgerinitiatief protesteren tegen de plannen om de volgende fase van de lage-emissiezone in Brussel uit te stellen. "De standbeelden betuigen hun steun aan de Brusselse medeburgers, die helaas geen longen van steen of brons hebben."

Lees meer »