Rolex van 17.500 euro uit gerechtsgebouw verdwenen: trouwe rechtbankmedewerkster (50) uit Kortrijk samen met partner terecht voor verduistering

Met gebogen hoofd en heel veel schaamrood op de wangen. Na een onberispelijke staat van dienst van 22 jaar stond een 50-jarige rechtbankmedewerkster uit Kortrijk maandag voor de rechtbank terecht omdat ze een Rolexuurwerk van 17.500 euro uit het Kortrijkse gerechtsgebouw wegnam. Samen met haar partner verpatste ze nadien het kleinood aan een juwelier. Maar er kwam nog iets aan het licht…

Het Rolexuurwerk was tijdens een onderzoek in beslag genomen en bij de dienst overtuigingsstukken op de rechtbank in Kortrijk neergelegd. Volgens de eigenaar was het gestolen, in werkelijkheid had de man de diefstal in scène gezet om zijn verzekering op te lichten.

Uiteindelijk verklaarde de rechter het in het kader van die oplichtingszaak verbeurd en stond het als gestolen geseind. Groot was dan ook de verwondering toen het plots op de hoofdzetel van Rolex opdook om op vraag van een Kortrijkse juwelier na te kijken. Bleek dat de 50-jarige rechtbankmedewerkster het uit haar dienst had meegenomen en samen met haar partner bij de juwelier voor 17.500 euro had verkocht.

Drugsgeld

Er volgde een huiszoeking en een onderzoek waarbij nog een tweede incident aan het licht kwam. Van 670 euro die eind 2022 in het kader van een drugsvangst door de douane was neergelegd, bleek evenmin een spoor. Ook dat geld verdween toen de rechtbankmedewerkster alleen op haar dienst aan het werk was.

Het gele formulier dat met de neerlegging van geld gepaard moet gaan, lag verfrommeld in de papiermand. “Het vertrouwen dat justitie in u heeft gesteld, is schromelijk misbruikt”, vond de openbare aanklager, die een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden vorderde maar zich wel kon vinden in een werkstraf.

Veel liever zou de vrouw er echter met een opschorting van straf vanaf willen komen. Schuldig, maar zonder straf en vooral een maagdelijk wit strafregister dus. Ze zakte moedig samen met haar partner naar haar proces af. “Ze moést haar hoofd tonen en het hoofd buigen”, aldus advocaat Pieter-Jan Dens.

Beschaamd

“Hoe moeilijk deze dag ook voor haar is. Want ze is heel beschaamd. Dat ze dat horloge weg nam, was ongelooflijk dom. En dan verkocht ze het nog aan een officiële dealer. Maar dat betekent niet dat ze ook dat geld heeft verduisterd. Door de drukte van de dag maakte ze daar een beroepsfout maar dat geld heeft ze nooit in de enveloppe van de douane ontvangen op haar dienst.”

“Het gebeurde nog dat er per abuis eens een geel formulier teveel werd neergelegd”, aldus de vrouw. “Een volledig ingevuld formulier?”, vroeg de rechter zich af.

Geschorst met loon

Sinds de ontdekking van het verduisterde Rolexuurwerk is de vrouw geschorst. Al 2 jaar lang ontvangt ze wel nog altijd 80% van haar loon. Tuchtrechtelijk is een voorwaardelijk ontslag uitgesproken maar daar is beroep tegen aangetekend, waardoor ze dus nog altijd bij justitie op de loonlijst staat.

“Ze zou heel graag voor justitie blijven werken”, verraste advocaat Pieter-Jan Dens. “Ze beseft wel dat het dan wellicht op een andere dienst zal zijn. Dààrom is het ook zo belangrijk dat ze opschorting van straf krijgt.”

Al toonde ze zich ook bereid een werkstraf uit te voeren. “Ik heb heel veel spijt”, sloeg de vrouw zelf ook nog eens mea culpa. “Ik had na mijn scheiding toen wel financiële problemen, mijn ex betaalde geen onderhoudsgeld, ik heb drie kinderen,…”

Haar huidige partner hield haar gezelschap op het beklaagdenbankje omdat hij de verduisterde Rolex mee hielp verkopen. De 17.500 euro belandde op zijn rekening. Speciaal voor de behandeling van deze zaak, om alle partijdigheid of betrokkenheid te counteren, zakte een rechter uit Gent naar Kortrijk af om te oordelen. Dat zal op 21 oktober gebeuren.

(LSi)

The post Rolex van 17.500 euro uit gerechtsgebouw verdwenen: trouwe rechtbankmedewerkster (50) uit Kortrijk samen met partner terecht voor verduistering is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Trumps running mate JD Vance zet een hoffelijk debat het best naar zijn hand, Tim Walz eindigt sterker dan hij begint

Het debat tussen de 2 Amerikaanse vicepresidentskandidaten verliep beleefder dan verwacht. Democraat Tim Walz begon nerveus en schichtig, maar won gaandeweg aan overtuigingskracht. De Republikein JD Vance toonde zich van meet af aan zelfzeker. Hij nam bij momenten ook opmerkelijk gematigde standpunten in zonder daarom Trumps radicalere ideeën af te vallen. De slotsom is vermoedelijk dat Vance meer punten scoorde

Lees meer »

“Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke

Sandrina Hullebusch uit de Hondekerkhofstraat in Meulebeke realiseert al dertig jaar haar kinderdroom als onthaalmama in kinderopvang De Kinderdroom. Zorg dragen voor kleine kinderen vindt ze fantastisch en ze hoopt hiermee nog lange tijd door te gaan.
The post “Kinderdroom houdt me jong”: Sandrina (55) viert 30ste verjaardag van haar kinderdagverblijf in Meulebeke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Dolly Parton doneert miljoenen na orkaan Helene

Dolly Parton heeft een miljoen dollar (meer dan 911.000 euro) gedoneerd om de hulpverlening na de verwoestende orkaan Helene te ondersteunen. Dat meldt onder meer Fox News. De Amerikaanse countryster maakte dat vrijdag bekend tijdens een persconferentie.

Lees meer »

Zijn er wél getuigen? “Minstens één renster reed bij Muriel Furrer toen ze noodlottige val maakte”

Volgens de Zwitserse krant ‘Blick’, al dagen leidinggevend rond het tragische nieuws, was er wel degelijk minstens één getuige die Muriel Furrer (18) een afwijkend manoeuvre zag maken voor haar noodlottige val in de juniorenkoers op het WK wielrennen. Het nam contact op met de federaties en kreeg bevestigd: de Zwitserse reed niet alleen. Worden de omstandigheden zo ietwat opgehelderd?

Lees meer »

Hoe aanval op Iraanse kerninstallaties Rusland in conflict dreigt te sleuren: “Moskou staat bij Teheran in het krijt”

Israël zal de Iraanse raketaanval van dinsdagavond wreken. Dan komen de Iraanse nucleaire installaties in het vizier, maar daarbij moet Tel Aviv opletten voor een ‘nieuwe’ speler in het conflict: Rusland. Expert krijgskunde Roger Housen: “Dat Poetin de nodige hand- en spandiensten zal verlenen aan Iran, is buitengewoon verontrustend.”

Lees meer »

Wordt X.M. in beroep toch nog veroordeeld voor ongeval waarbij Kayleigh (14) om het leven kwam?

Het is ondertussen al meer dan vijf jaar geleden dat de 14-jarige Kayleigh uit Asse om het leven is gekomen bij een verkeersongeval in Nieuwerkerken. De vermeende bestuurder X.M. werd in 2023 vrijgesproken. Plots dook er echter een nieuw verhoor op in het dossier, waardoor M. toch nog een celstraf kan oplopen op zijn beroepsproces. “Het strafonderzoek is niet volgens

Lees meer »

Vrees voor honderden doden na scheepsramp in Congo

Na een scheepsramp donderdagvoormiddag op het Kivumeer in Congo zijn al 126 lichamen geborgen. Dat zeggen haven- en veiligheidsbronnen. Het schip vervoerde naast passagiers ook goederen. Eerst was sprake van 450 mensen aan boord maar een lokale functionaris zegt tegen het Duitse persagentschap DPA dat er 700 passagiers waren.

Lees meer »

KIJK. Bemanning tanker Rode Zee schiet op explosieve drone voor inslag

Unieke beelden: een olietanker op de Rode Zee werd eerder deze week aangevallen door de Houthirebellen in Jemen. Op online circulerend videomateriaal is te zien hoe de bemanning van het schip probeert een varende drone beladen met explosieven te stoppen. Ze slaagden daar niet in, waardoor het bootje met geweld op de tanker insloeg, zo meldt The Daily Mail.

Lees meer »