Rik Devillé: “Godvergeten heeft de samenleving veranderd”

De ophefmakende documentairereeks Godvergeten heeft de samenleving veranderd. Dat zegt priester op rust Rik Devillé, wiens decennialange werk met slachtoffers van seksueel misbruik in de kerk aan de basis ligt van de reeks. “Slachtoffers hoeven zich niet langer te verdedigen.”

 

Meer krantenkoppen in België

Koppel in Griekenland van de weg gemaaid, kleuter bleef grotendeels ongedeerd: “De kinderwagen heeft een groot deel van de schok opgevangen”

Een koppel uit Hasselt ligt in een kunstmatige coma nadat het paar in Griekenland aangereden werd door een dronken bestuurder. De vrouw was op het moment van het ongeval zes maanden zwanger en ze hadden ook hun tweejarig zoontje bij, dat behalve wat afgebroken tandjes en schaafwonden ongedeerd bleef. “De kinderwagen heeft een groot deel van de schok opgevangen”, vertelt

Lees meer »

Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3 voor World’s Best School Prizes for Environmental Action

Dankzij leerkracht en bezieler Cedric Ryckaert is de speelplaats van de Sint-Paulusschool van een grijze steenvlakte veranderd in een natuurrijke klimaatspeelplaats, en dat werd al meermaals beloond met als – voorlopige – kers op de taart de top 3 voor de award World’s Best School Prizes 2024 for Environmental Action.
The post Sint-Paulus Kortrijk staat in de top 3

Lees meer »

Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek

Pro Nieuwpoort, met lijsttrekker en kandidaat-burgemeester Nicolas Vermote, heeft vandaag samen met Stijn Deschilder een ambitieus voorstel gelanceerd om de stad een belangrijke stap voorwaarts te laten zetten in de strijd tegen de klimaatverandering.
The post Pro Nieuwpoort stelt voor om klimaatbedrijf op te starten op de site van Swartesfabriek appeared first on KW.be.

Lees meer »

Hezbollah-leider noemt de aanvallen met biepers “een oorlogsverklaring” : “De Israëlische vijand heeft alle rode lijnen overschreden”

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. De leider van Hezbollah, Hassan Nasrallah zegt dat de “Israëlische vijand alle rode lijnen heeft overschreden” met de

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE ANDERLECHT-GENK. Invallers maken het af voor Genk, eerste verlies Anderlecht dichtbij: “Riemer buiten!”

Anderlecht onder hoogspanning. Na een nieuwe slappe vertoning tegen Westerlo morren de paars-witte fans steeds luider. Anderlecht staat bij de pauze 0-1 in het krijt in de inhaalwedstrijd tegen ploeg-in-vorm Racing Genk, en mag zich gelukkig prijzen dat Colin Coosemans in doel uitblinkt (met onder andere een penaltyredding). In de vooravond stond er ook nog een raad van bestuur gepland,

Lees meer »

Nu ontploffen ook de walkietalkies van Hezbollah: dag na bieperaanval opnieuw drie doden en meer dan honderd gewonden

Op verschillende plaatsen in de Libanon zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Volgens ooggetuigen zijn deze keer walkietalkies ontploft, daarbij zouden zeker honderd gewonden zijn gevallen. Gisteren raakten zeker 2.800 mensen gewond en vielen er twaalf doden verspreid in heel het land toen plots massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers ontploften. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een

Lees meer »

Herstelcoach bevordert welbevinden leerlingen: “Zorgnoden nemen toe”

Het psychosociaal welzijn en het welbevinden van jongeren zijn in het postcoronatijdperk een belangrijk onderwerp in heel wat secundaire scholen. Het Sint-Jozefsinstituut Ondernemen, Toerisme & IT (Jozefienen, red.) wil in de toekomst nog meer inzetten op degelijk en zorgend onderwijs en creëerde daarom een nieuwe functie binnen het lerarenteam. Bart Vandaele (32) werd aangesteld als herstelcoach.
The post Herstelcoach

Lees meer »

Psychiatrisch verslag van zeventiger die Monika (74) doodsloeg met hamer laat al maanden op zich wachten: “Hij gaat mentaal en fysiek achteruit”

Vijf maanden na het overlijden van Monika (74) blijft het onduidelijk of haar man Noël D. al dan niet toerekeningsvatbaar is. De zeventiger verblijft in de cel nadat hij zijn wederhelft thuis in Zerkegem doodsloeg met een hamer. Advocaat Pieterjan Dens is niet te spreken over de gang van zaken. “We zijn al maanden aan het wachten op het psychiatrisch

Lees meer »

Nederland geeft Indonesië 288 museumstukken terug

Nederland geeft Indonesië vrijdag 288 cultureel erfgoedstukken terug. Ze zijn in de koloniale tijd “onterecht” mee naar Nederland genomen, aldus het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW). Het zijn objecten uit de Rijkscollectie die tot nu toe beheerd zijn door het Wereldmuseum, dat meerdere vestigingen en depots in het land heeft.

Lees meer »