Levenslang voor man die 10 mensen doodschoot in supermarkt in Colorado

Een man die in 2021 tien mensen doodschoot in een supermarkt in Boulder, in de Amerikaanse staat Colorado, moet levenslang de gevangenis in. Dat heeft een lokale rechter maandag bepaald.

 

Meer krantenkoppen in België

Opnieuw verschillende ontploffingen in Beiroet: “Explosies gehoord tijdens begrafenis zoon van Hezbollahparlementslid”

Op verschillende plaatsen in de Libanese hoofdstad Beiroet zijn woensdagnamiddag opnieuw explosies gehoord. Daarbij zouden opnieuw gewonden zijn gevallen, nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land bij een aanval. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal

Lees meer »

Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel zonder begeleiding vrijgelaten”

“De schuld van justitie? Toch een beetje.” Een 52-jarige man uit Hooglede schoof de schuld van zijn nieuwe inbraken- en diefstallenreeks in Roeselare en Hooglede gedeeltelijk in de schoenen van het Belgische gerecht. Hij riskeerde een nieuwe celstraf van achttien maanden.
The post Al meer dan 30 keer veroordeeld, toch opnieuw aan het stelen: “Werd na jaren in cel

Lees meer »

Elon Musk onthult zijn wildste Mars-plannen: “Op een dag zullen duizenden Starships naar de planeet gaan”

Het ruimtebedrijf SpaceX van miljardair Elon Musk wil iedereen die wil de kans geven om naar Mars te gaan. SpaceX zal het aantal ruimteschepen dat naar Mars reist “exponentieel laten toenemen”, zodat “iedereen die een ruimtereiziger wil zijn” de kans krijgt om naar de rode planeet te trekken, zegt Musk op zijn berichtendienst X. “Op een dag zullen duizenden Starships

Lees meer »

Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek

Op de Centrale Begraafplaats in Assebroek wordt een zone ingericht waar ouders en familie hun sterrenkindje kunnen herdenken. In de begraaftuin kan begraven worden met biologische urnes of kistjes en ernaast wordt een strooiweide aangelegd. Er zal ook individueel begraven kunnen worden.
The post Weide voor sterrenkindjes op Centrale Begraafplaats in Assebroek appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Hoezo, niemand kwam hem halen deze zomer?”: twee Brugse uitblinkers en zeven spelers met 7 op 10

Zure avond voor Club Brugge in zijn Champions League-opener. In de slotfase koud gepakt door Borussia Dortmund en vooral de ingevallen Jamie Gittens. Terwijl Club lang een volwassen en sterke match speelde, wat zich ook weerspiegelt in ons rapport. Met zeven spelers goed voor 7 op 10 en twee middenvelders die daar nog bovenuit steken. Ontdek hieronder het individuele rapport

Lees meer »

Inwoners krijgen subsidies voor aanleg geveltuintjes

Met een subsidiereglement moedigt Koksijde zijn inwoners aan om geveltuintjes aan te leggen op het openbaar domein aan de straatkant. Aanvraagformulieren zijn te vinden op www.koksijde.be/klimaat. Schepen van Leefmilieu Charlotte Castelein: “Met een geveltuintje verfraai je het straatbeeld. Gevelgroen zorgt voor extra isolatie, beschermt tegen extreme warmte en koude en vormt een buffer tegen fijnstof.”
The post Inwoners krijgen

Lees meer »

Groeve Grote Berg in Riemst definitief beschermd: “Goede zaak voor de inwoners die erboven wonen”

Mergelgroeve Grote Berg in Zussen, in Riemst, wordt definitief beschermd, als monument maar ook als cultuurhistorisch landschap. Dat heeft Vlaams minister Mathias Diependaele (N-VA), bevoegd voor onroerend erfgoed, beslist. De mergelgroeve, 60 ha groot, kreeg eerder al een voorlopige bescherming. Boven de groeve liggen 148 eigendommen. Ook voor de eigenaars van die eigendommen is de bescherming goed nieuws.

Lees meer »

“‘Niet schieten’, smeekte hij, met zijn broek op de enkels. Maar een andere vuurde ongenadig”: dorpje Otegem beleeft helse nacht

Bewoners van de Zwevegemstraat in Otegem zijn zaterdagavond opgeschrikt door een botsing én een schietpartij waarbij zo’n vijf mensen betrokken waren. Daarbij viel minstens één gewonde. “Het was hallucinant”, getuigen mensen uit de buurt. Alle betrokkenen sloegen op de vlucht voor de politie er was, maar enkele verdachten werden gearresteerd in Wortegem-Petegem.

Lees meer »