Japanse Izu-eilanden getroffen door kleine tsunami na aardbeving van 5,9

De afgelegen Japanse Izu-eilanden ten zuiden van Tokio zijn getroffen door een kleine tsunami, nadat dinsdagochtend plaatselijke tijd een aardbeving met een kracht van 5,9 op de schaal van Richter plaatsvond nabij het onbewoonde eiland Torishima, dat op zo’n 600 kilometer ten zuiden van de Japanse hoofdstad Tokio ligt. De beving vond plaats in de Stille Oceaan, op een diepte van 10 kilometer. 

Meer krantenkoppen in België

Nationaal drugscommissaris Van Wymersch: “België op één na meest producerende land van designerdrugs in Europa”

België is het op een na meest producerende land van designerdrugs in Europa. Dat zegt nationaal drugscommissaris Ine Van Wymersch in ‘Terzake’ op VRT Canvas. Ze pleit voor het aanpakken van het verdienmodel van de georganiseerde drugsmisdaad, door het criminele geld na verbeurdverklaring te investeren in de strijd tegen de georganiseerde misdaad en in volksgezondheid.

Lees meer »

“Het voelt een beetje alsof we op vakantie zijn”: Bert Van Wanseele (62) bottelt binnenkort eerste wijnflessen

Langs de Wakkensesteenweg in Tielt vind je Wijngoed Hoenderveld, het wijndomein van Bert Van Wanseele en zijn echtgenote Hilde Maes. Bert en Hilde vonden in het verbouwen van hun eigen wijnen een nieuwe passie.
The post “Het voelt een beetje alsof we op vakantie zijn”: Bert Van Wanseele (62) bottelt binnenkort eerste wijnflessen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Zondag gaat Ronde van Lara officieel van start: “Met dank aan de gemeenten die hun medewerking verlenen!”

Komende zondag 22 september wordt in hartje Nokere de permanente fietsroute Ronde van Lara officieel geopend. De schilderachtige route loopt door Anzegem, Avelgem, Kruisem, Wortegem-Petegem, Maarkedal en Oudenaarde. “We hebben ons met de familie erbij neergelegd dat de gemeente Kluisbergen weigert de route op haar grondgebied te laten passeren” stelt Pieter Demeulemeester, de vader van de vorig jaar overleden driejarige

Lees meer »

KIJK. Redding van de openingsspeeldag en late domper voor Openda: alle hoogtepunten én samenvattingen van de Champions League

Balen voor Openda en Vermeeren: Leipzig zag in het slot een punt wegglippen op het veld van Atlético. In Bergamo moesten we dan weer zijn voor dé (dubbele) redding van de openingsspeeldag. En George Ilenikhena? Die was alweer de boeman van FC Barcelona… Op HLN krijgt u alle hoogtepunten en samenvattingen te zien uit de Champions League!

Lees meer »

60 procent van de Belgen woont te ruim volgens KBC

Bijna 60 procent van de Belgen woont in een woning die te groot is voor hun huidige behoeften, wat dubbel zo hoog is als het Europese gemiddelde. Dat blijkt uit een studie van KBC, gepubliceerd in De Tijd. KBC voorspelt dat tegen 2050 ongeveer 330.000 extra appartementen nodig zullen zijn om een grote mismatch tussen vraag en aanbod op de

Lees meer »

Chinese autobouwer NIO kandidaat-overnemer voor Audi Brussels

De Chinese autobouwer NIO is een van de kandidaten om de autofabriek van Audi in Vorst over te nemen. Dat schrijft De Tijd woensdagavond op haar website op basis van bronnen die vertrouwd zijn met het dossier. Dinsdag was nog gezegd dat er geen economisch leefbare alternatieven voor Audi waren gevonden. Het personeel wacht af.

Lees meer »

Dankzij Nathalie werd ongeziene Franse verkrachtingszaak ontdekt: “Ik ben twee jaar niet gaan winkelen met een jurkje aan”

Zonder Nathalie, een jonge mama, was Gisèle misschien nog tientallen keren verkracht geweest. Zij verwittigde de politie nadat was ontdekt dat Dominique Pelicrot onder haar rok aan het filmen was in de supermarkt. Op zijn gsm en laptop vonden speurders massa’s beelden van zijn vrouw die groggy op bed lag terwijl ze telkens door andere mannen werd misbruikt.

Lees meer »

Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt

Gerrit Haertjens (37) stopt op 30 september na 12 jaar met zijn slagerij en traiteurzaak Gerrit’s Ambacht in de Dorpsstraat in Sint-Michiels. “Ik heb steeds meer werk als cateraar op verplaatsing, zeker nu we actief zijn bij het voetbal in Oostende, en moest een keuze maken”, zegt Gerrit.
The post Slagerij Gerrit’s Ambacht stopt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Kinderopvang moet baby’s en peuters meer uitdagen: “Laat ze mee opdienen en afruimen”

Eigenlijk, zo blijkt uit een groot onderzoek, moeten onze baby’s en peuters al in de kinderopvang intellectueel uitgedaagd worden. Want, zo is de conclusie, als ze daar al veel leren, laten de positieve effecten zich ver voorbij de lagere school voelen. Maar hoe doe je dat, zo’n ukje van anderhalf ‘intellectueel uitdagen’? En moeten crèches dan ineens op scholen beginnen

Lees meer »