Heetste stad in de VS verbreekt hitterecord: 113 opeenvolgende dagen meer dan 38 graden in Phoenix

Phoenix, van oudsher al de stad met de hoogste temperaturen in de Verenigde Staten, beleefde dit jaar de warmste zomer ooit. Op 113 opeenvolgende dagen werden temperaturen gemeten boven de 38 graden. 

Meer krantenkoppen in België

Trajectcontrole in doortocht Beselare sinds maart bewijst meteen zijn nut: “65 Franse bestuurders kregen in het begin tien tot twaalf boetes”

De trajectcontrole in de Wervik- en Beselarestraat in de bebouwde kom van Beselare heeft sinds begin maart al flink wat opgeleverd. Er zijn tot ongeveer 20 augustus al 605 boetes verstuurd. “Daarvan zijn er ondertussen 400 betaald”, aldus schepen van Mobiliteit Koen Meersseman (#Team8980) op de gemeenteraad in Zonnebeke. “De investering rendeert. Er zijn 65 Franse bestuurders die in het

Lees meer »

Vrachtwagen botst tegen spoorwegbrug over Expresweg: geen treinen tussen Kortrijk en Waregem

Op de Expresweg in Waregem is vrijdagvoormiddag een vrachtwagen blijven haperen aan de spoorwegbrug. De onderkant van de brug liep behoorlijk wat schade op. Het treinverkeer tussen Kortrijk en Waregem is onderbroken tot de stabiliteit gecontroleerd kan worden.
The post Vrachtwagen botst tegen spoorwegbrug over Expresweg: geen treinen tussen Kortrijk en Waregem appeared first on KW.be.

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

Intronisatie nieuwe Maten van Peegie op het stadhuis

De Maten van Peegie hebben naar jaarlijkse gewoonte heel wat Roeselarenaars in hun rangen opgenomen. Bij de intronisatie in het stadhuis werden Ivan Bonte, Marijke Staelens, Didier Decaesteker, Carine Huughe, Bart Camerlynck, Chris Mullie, Stijn Dejonckheere, Stefan Pilate, Rik Vanblaere, Jan Dhondt, Simon Alleman, Ellen Verkouille, Ellen Dejaegher-Meersman, Jurgen Thienpont, Sam Nuytten, Brigitte Vanwalleghem en
The post Intronisatie nieuwe

Lees meer »

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt

Een 33-jarige vrouw uit Alveringem moest dinsdagmiddag door de brandweer uit haar wagen worden bevrijd na een verkeersongeval in Leisele (Alveringem). Het ongeval gebeurde toen haar wagen op een kruispunt in de flank aangereden werd.
The post Vrouw (33) door brandweer uit wagen bevrijd na ongeval op kruispunt appeared first on KW.be.

Lees meer »