EXCLUSIEF. Prins Laurent wil verhuizen naar Italië en dubbele nationaliteit aanvragen: “Hier in België is het voorbij voor mij”

Prins Laurent (60) gaat de dubbele Belgisch-Italiaanse nationaliteit aanvragen. De grootste rebel van de koninklijke familie wil België achter zich laten en in Italië gaan wonen. Alhoewel hij een eigendom nabij Sicilië heeft, droomt hij ervan te verhuizen naar Rome of Milaan met zijn echtgenote Claire (50). 

Meer krantenkoppen in België

Italië roept noodtoestand uit voor twee overstroomde regio’s

Na dagenlange regenval in het noorden van het land heeft Italië de noodtoestand afgekondigd voor twee regio’s die geteisterd worden door overstromingen. De regering van premier Giorgia Meloni stelde de regio’s Emilia-Romagna en Marken ook 20 miljoen euro directe steun ter beschikking. Door de regen staan er al vele straten onder water.

Lees meer »

Eric Ciotti stapt op als voorzitter van tradioneel rechts in Frankrijk en verlaat zijn partij

In Frankrijk heeft Eric Ciotti aangekondigd dat hij de traditioneel-rechtse partij Les Républicains verlaat. Ciotti kwam enkele maanden geleden in opspraak in zijn eigen partij omdat hij een alliantie wilde met het radicaal-rechtse Rassemblement National. Zijn partijgenoten probeerden hem uit de partij te werken, maar slaagden daar niet in omdat Ciotti zich letterlijk in het partijhoofdkwartier had gebarricadeerd.

Lees meer »

44ste editie van International Sanicole Airshow trekt tienduizenden bezoekers voor wervelende vliegshow

De International Sanicole Airshow is een publiekstrekker van formaat en ook het voorbije weekend was dat niet anders. Zaterdagavond was het verzamelen geblazen voor de Sanicole Sunset Airshow waar de toeschouwers genoten van acrobatiek, lichtflairs en rookpluimen van de vliegtuigen bij valavond als aanzet naar de vliegshow op zondag. Dat leverde alvast het nodige spektakel op. De 44ste editie van

Lees meer »

Kwaliteit kinderopvang is verbeterd, educatieve ondersteuning blijft matig

In de kinderopvang heeft zowel het aantal kinderen in de groep als het aantal kinderen per begeleider een invloed op de pedagogische kwaliteit van de opvang. Zo scoren opvanginitiatieven met grotere groepen of met meer kinderen per begeleider op een aantal vlakken duidelijk lager. Dat blijkt uit een nieuwe meting met MeMoQ, het instrument dat de pedagogische kwaliteit in de

Lees meer »

“Gebouw is al vele jaren een schandaal om te bekijken”: renovatie oude gemeenteschool Passendale wordt geraamd op 1,5 miljoen euro

De infrastructuur van de oude jongensschool in de Canadalaan in Passendale is verouderd en dringend aan herstelling toe. De gemeenteraad van Zonnebeke keurde het lastenboek voor de renovatie goed. De raming bedraagt 1.533.000 euro. De offertes moeten worden ingediend tegen uiterlijk 8 november.
The post “Gebouw is al vele jaren een schandaal om te bekijken”: renovatie oude gemeenteschool Passendale

Lees meer »

Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van KFC Lissewege (4D)

Het verhaal is voldoende gekend. KFC Lissewege vervulde een toonaangevende rol in tweede provinciale tot ettelijke kernspelers opteerden om andere oorden op te zoeken. In eerste instantie wilde Johan Dauwens, al meer dan dertig jaar voorzitter, de vereniging opdoeken, maar uiteindelijk ging hij akkoord met de doorstart in vierde provinciale.
The post Doelman Ginger Ydens nam mee doorstart van

Lees meer »

Kledingfabrikanten mogen zelf kiezen of en hoe ze de maat van jouw T-shirt of broek aanduiden

Kledingfabrikanten zijn niet wettelijk verplicht om aan te duiden welke maat een T-shirt of broek precies heeft. Ze mogen zelf bepalen of en hoe ze dat al dan niet doen. Nieuwslezer Chaima Saysay vertelt in de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het Radio2-consumentenprogamma ‘WinWin’, hoe het haar ergert dat kledingmaten zo vaak van elkaar verschillen.

Lees meer »

Nee, Eddy van ‘Thuis’ komt niet op voor Vlaams Belang in Aalst: “We overwegen verdere stappen”

De productie van Thuis heeft een valse verkiezingsadvertentie die verscheen op sociale media gerapporteerd bij Meta, het moederbedrijf van onder meer Facebook. Dat schrijft VRT NWS. In de advertentie wordt het personage Eddy voorgesteld als een kandidaat voor de lijst van Vlaams Belang in Aalst. Zowel de productie als acteur Daan Hugaert distantiëren zich ervan en “overwegen verdere stappen”.

Lees meer »

Hezbollah-apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon

De biepers, walkietalkies en andere communicatieapparatuur van Hezbollah-leden bevatten al springstof voor ze aankwamen in Libanon. Dat is een van de conclusies van een eerste onderzoek door de Libanese autoriteiten, blijkt donderdag uit een brief van de Libanese vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. De ontploffingen werden uitgelokt door “het sturen van e-mails naar het toestel”, stellen de Libanezen.

Lees meer »

Tramhalte Heldenplein in Heist buiten dienst vanaf maandag 7 oktober

De nieuwe fase van de werken aan de doortocht Heist zorgen voor een wijziging in het openbaar vervoer met de Kusttram. De tramhalte Heldenplein blijft nog tot en met zondag 6 oktober in gebruik. Vanaf maandag 7 oktober tot de paasvakantie 2025 zal deze halte buiten dienst gesteld worden vanwege de geplande werkzaamheden. Haltes Heist Dijk en Heist Willemspark blijven

Lees meer »

Harvey Weinstein ontkent weer schuld

Harvey Weinstein beweert dat hij onschuldig is aan een nieuwe aanklacht van seksueel geweld. De gevallen filmproducent wordt beschuldigd van het misbruiken van een vrouw in een hotel in New York in 2006, meldden Amerikaanse media.

Lees meer »