EXCLUSIEF. “In de beperkte tijd die ik nog te leven heb, wil ik mijn dromen waarmaken”: prins Laurent wil naar Rome of Milaan verhuizen

Prins Laurent (60) gaat de dubbele Belgisch-Italiaanse nationaliteit aanvragen. De grootste rebel van de koninklijke familie wil België achter zich laten en in Italië gaan wonen. Alhoewel hij een eigendom nabij Sicilië heeft, droomt hij ervan te verhuizen naar Rome of Milaan met zijn echtgenote Claire (50). 

Meer krantenkoppen in België

Vijf doden bij gewapende aanval op burgers in Ecuador

In Ecuador zijn bij een gewapende aanval op burgers in het noorden van de hoofdstad Quito, waar regelmatig drugsbendes actief zijn, vijf doden en een gewonde gevallen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De aanval deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag in een kapperszaak in de arme buitenwijk Pisuli.

Lees meer »

“Een kosmische structuur zo groot als 140 Melkwegen, dat is onvoorstelbaar”: Nooit spuwde superzwaar zwart gat zo’n gigantische stralen uit

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat’. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit zo uitzonderlijk? HLN-wetenschapsexpert

Lees meer »

Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten

De afvalintercommunales (AIC’s) van de regio’s Brugge (IVBO) en Oostende (IVOO) gaan een samenwerking aan. Samen willen ze hun slagkracht verhogen en onderzoeken ze hoe ze een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen op het vlak van afvalbeleid.
The post Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Gestolen eten en scherven in drinkbak van hond: Delphine reageert op oplopende spanningen in ‘Kotmadam Sarafian’

De frustraties op het kot van Barbara Sarafian bereiken een kookpunt. Vuile borden die te lang blijven staan, gestolen frangipannekes en glasscherven in de drinkbak van Sarafians hond Mike zorgen voor een gespannen sfeer. Vooral studente Lorelei (20) lijkt maar niet te aarden tussen haar kotgenoten. Delphine (20) neemt het nu op voor Lorelei, maar snapt diens keuzes niet altijd.

Lees meer »

Kerk Bikschote haalt 100ste verjaardag net voor sloop

De kerkfabriek van Bikschote vierde op zondag 15 september dat de kerk 100 jaar geleden ingewijd werd na de heropbouw. Met de naderende ontmanteling van de kerk kon de viering een wrange nasmaak krijgen, maar voorzitter Dominik Decock van de kerkfabriek is ervan overtuigd dat de kerkgemeenschap overeind blijft in de kleinere gebedsruimte die in de plaats komt.
The

Lees meer »

Ziekenhuisnetwerken maken droom van betere zorg niet waar

Ziekenhuisnetwerken slagen er onvoldoende in efficiëntere zorg te bieden. Dat stelt een grootschalig onderzoek van de UGent en het UZ Gent, gefinancierd door Zorgnet-Icuro, waarover De Tijd donderdag bericht. De samenwerking “staat zowel de doelmatigheid als de duurzaamheid van de zorg in de weg”.

Lees meer »

LIVE ST. PAULI – RB LEIPZIG. Geen Belgen in de basis: Openda en Vermeeren starten op de bank tegen hekkensluiter

Op de vierde speeldag gaat RB Leipzig op zoek naar zijn derde zege in de Bundesliga, waar Sankt-Pauli samen met Bochum en Holstein Keil nog puntenloos is. Geeft Loïs Openda opnieuw blijk van zijn torinstinct en krijgt Arthur Vermeeren, zoals donderdagavond bij Atlético Madrid in de Champions League, opnieuw minuten van bij de aftrap? Leipzig telt 7 op 9 en

Lees meer »

Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst 8.000 vierkante meter groot: “Geschikt voor elke biker”

Het bikepark in Sint-Denijs bij Zwevegem werd feestelijk geopend. Het fietsparadijs moest eigenlijk al veel eerder open zijn, maar slecht weer zorgde voor vertraging. Het bikepark is 8.000 vierkante meter groot en biedt voor zowel de beginnende als de gevorderde biker plezier. Meteen werd ook het sportcentrum uitgeroepen tot volksspelencentrum.
The post Pas geopend Bikepark in Zwevegem is liefst

Lees meer »