EXCLUSIEF. 11 vastgoedspecialisten zoeken naar de oorzaak van de nakende wooncrisis en één woord keert altijd terug: de overheid

Alarm op de Belgische vastgoedmarkt. De betaalbaarheid van wonen staat onder een zelden geziene druk en heel wat experts vrezen dat het nog erger wordt. Hoe zijn we op de rand van een wooncrisis beland? En wat we kunnen we doen om eraan te ontsnappen? HLN ging op zoek naar antwoorden in de vastgoedwereld. “Het woonbeleid is te versnipperd en te streng”, verzuchten ze daar. “Beleidsmakers vergroten de problemen.” Duwt onze overheid kopers en huurders zélf richting crisis? 

Meer krantenkoppen in België

Wie gelooft nog? Zo staan de Kerk en het geloof ervoor in ons land

Paus Franciscus komt eraan, tenminste als zijn lichte griep verbetert. Maar voor wie is hij nog van belang? Predikt hij nog voor een volle kerk? Hoe staat het met het katholieke geloof bij ons? En wat is de invloed van de schandalen van de voorbije jaren? Feit is dat de ontkerkelijking zich zeer snel heeft doorgezet de voorbije decennia.

Lees meer »

Tieltse Scouts organiseren weer Dagdisco en Déjà Vu

Het jaarlijkse feestweekend van de Tieltse Scouts staat voor de deur. Traditiegetrouw wordt in het weekend na de startdag op vrijdag uitgepakt met een dagdisco, terwijl er op zaterdag op een iets ouder publiek gemikt wordt. Nieuw is dat er dit jaar een tweede podium bij komt en dat er niet meer met drankbonnetjes gewerkt wordt.
The post Tieltse

Lees meer »

Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers

Tijdens de Brugse Mosselfeesten, een organisatie van de West-Vlaamse Snorrenclub, werden naar traditie opnieuw de betere snorren bekroond. De Brugse Mosselsnor is voor Franky Depiere en de West-Vlaamse Snor van het Jaar is Jean-Pierre Vandewiele.
The post Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Politiek debat op 1 oktober in Heule: “Focus op onze grote deelgemeente”

De Kornuiten, een nieuw opgerichte organisatie, bestaande uit Marie Vanderaspoilden, Ward Ghekiere, Alex Rommel en Sven Synaeve, kondigen een politiek debat aan rond de gemeenteraadsverkiezingen. Dit evenement vindt plaats op 1 oktober 2024 om 20u in OC De Vonke in Heule en biedt een platform voor lokale politici om hun standpunten te delen en in discussie te gaan over de

Lees meer »

Busrit naar school is ware lijdensweg voor Marie (13): “In drie weken nog maar één keer gelukt om school te bereiken met bus”

De 13-jarige Marie uit Wijnendale houdt elke ochtend haar hart vast voor haar busrit naar school in Kortemark. Aan de eerste halte rijdt de bus veelal gewoon door en de weinige keren dat ze tóch kan opstappen, maakt de chauffeur een omweg, waardoor ze haar aansluiting in Torhout mist. “Telkens als het misloopt moeten wij ons werk laten vallen om

Lees meer »

Vrouw (77) is valse bankmedewerksters te slim af, parket waarschuwt: “Ze mikken op de oudere, meest kwetsbare generatie”

Een 77-jarige vrouw uit Merelbeke werd eind augustus het slachtoffer van ‘bankmedewerkers’ die geld wegsluisden van haar rekening. Het parket waarschuwt dat ze de laatste tijd enorm veel dergelijke dossiers zien, waarbij vooral oudere mensen geviseerd worden. Tegelijk brengt het ook goed nieuws. De politie kon in dit geval de twee daders opsporen en arresteren. De twee verblijven momenteel in

Lees meer »

Toekomst nachttrein Brussel-Praag oogt vanaf juni 2025 onzeker

Het lot van de nachttrein Brussel-Praag oogt vanaf juni 2025 onzeker. Door tal van spoorwerkzaamheden die de dienstregeling bemoeilijken, het ingewikkelde dienstregelingsproces in Duitsland en een gebrek aan coördinatie tussen Duitsland en de buurlanden hangen er donkere wolken boven de route.

Lees meer »

Film over jonge Trump binnenkort in zalen, tot zijn groot ongenoegen: “Meteen na première werd gedreigd met juridische stappen”

Binnenkort verschijnt ‘The apprentice’ in de zalen. Daarin is te zien hoe een jonge Donald Trump ‘opgeleid’ wordt door de machtige advocaat Roy Cohn. Dat de film opschudding veroorzaakt, mag niet verbazen. "Als zo’n geëngageerde regisseur iets maakt over Trump, dan krijg je geen flatterend portret", duidt filmjournalist Lieven Van Gils.

Lees meer »