‘De konijnenpijp’ induiken om files te vermijden mag niet meer: waarom de Waaslandtunnel er voortaan alleen voor lokaal verkeer is

Lees het volledige artikel op de website van De Morgen.

Meer krantenkoppen in België

Voor Sicilië gezonken luxejacht krijgt extra bewaking, en dat heeft alles te maken met de inhoud van de kluizen

Het luxejacht dat in augustus zonk voor de kust van Sicilië, waarbij acht mensen omkwamen, onder wie “de Britse Bill Gates” Mike Lynch, staat onder verhoogde beveiliging. De duikers die het wrak onderzoeken hebben voor extra bewaking gevraagd omdat ze vrezen dat er in de waterdichte kluizen geheime en gevoelige informatie kan zitten. Dat schrijft CNN.

Lees meer »

Man omgekomen bij graafwerken aan eigen woning in Asse

In het Vlaams-Brabantse Asse is zaterdagnamiddag een man om het leven gekomen bij graafwerken aan een woning. De man raakte bedolven toen de wanden van een sleuf het begaven en overleed ter plekke. Ook een tweede man raakte bedolven, maar die raakte slechts lichtgewond.

Lees meer »

Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee

Vrijdag 20 september is de kick-off van Draad Kaffee. Elke derde vrijdag van de maand, tussen 9 en 11.30 uur, kan je aansluiten bij een gezellige creatieve bende in Kaffee Damast.
The post Pik samen de draad (terug) op in Draad Kaffee appeared first on KW.be.

Lees meer »

Grote Romeinse muntschat gevonden in Nederlands Limburg

In de Nederlandse provincie Limburg is een enorme Romeinse muntschat gevonden. Het gaat om zo’n 3.600 munten en daarmee is het, voor zover bekend, de grootste vondst ooit gedaan in de provincie, meldt de regionale omroep L1. Waar de munten precies gevonden zijn, wil de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed niet bekendmaken.

Lees meer »

Bijna 500 doden en 1.645 gewonden na Israëlische bombardementen in Libanon – VS sturen extra troepen naar Midden-Oosten

Het Israëlische leger bombardeert maandag op grote schaal Libanon. Volgens de Libanese autoriteiten zijn daarbij minstens 492 doden en 1.645 gewonden gevallen, zo meldt de Arabische nieuwszender ‘Al Arabiya’. Een functionaris zei eerder op maandag al dat sinds de burgeroorlog (1975-1990) nooit zoveel mensen op één dag om het leven zijn gekomen door geweld in Libanon. Volgens het Israëlische leger

Lees meer »

Psychiatrisch verslag van zeventiger die Monika (74) doodsloeg met hamer laat al maanden op zich wachten: “Hij gaat mentaal en fysiek achteruit”

Vijf maanden na het overlijden van Monika (74) blijft het onduidelijk of haar man Noël D. al dan niet toerekeningsvatbaar is. De zeventiger verblijft in de cel nadat hij zijn wederhelft thuis in Zerkegem doodsloeg met een hamer. Advocaat Pieterjan Dens is niet te spreken over de gang van zaken. “We zijn al maanden aan het wachten op het psychiatrisch

Lees meer »