Bende-slachtoffer David Van de Steen (48) wil erkenning als terreurslachtoffer: “We hebben niks om op terug te vallen”

“De wonden gaan niet weg, dit is levenslang”, getuigt Bende-overlever David Van de Steen (48). De man raakte zwaargewond en verloor zijn ouders en zus bij de overval van de Bende van Nijvel op de Delhaize-supermarkt in Aalst, op 9 november 1985. Hij roept nu op om alle slachtoffers van de Bende van Nijvel te erkennen als terreurslachtoffer. 

Meer krantenkoppen in België

UCLL opent het academiejaar met meer dan 6.000 studenten in Limburg

Voor de studenten van Hogeschool UCLL start vandaag het academiejaar. Na de introductiedagen voor nieuwe studenten beginnen meer dan 6.000 Limburgse studenten de lessen terug op alle campussen in Diepenbeek, Hasselt en Genk. "We zijn een weekje later gestart dan de rest, omdat we zo de studenten iets meer tijd geven om een weloverwogen keuze te maken", zegt algemeen directeur

Lees meer »

Wijs op Wielen-dag voor zesdejaars

In Park Ter Walle namen de leerlingen uit het zesde leerjaar van verschillende scholen deel aan de ‘Wijs op wielen’-dag. Het project, een samenwerking tussen het stadsbestuur en zowel de politiezone als de Vlaamse Stichting Verkeerskunde, moet kinderen bewust maken van de gevaren op de weg. Tijdens de dag konden de kinderen, via verschillende experimenten,
The post Wijs op

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tirannie van de minderheid? De geblutste democratie van Amerika

De komende Amerikaanse presidentsverkiezingen zijn geen schoonheidswedstrijd tussen Donald Trump en Kamala Harris. De toekomst van de Amerikaanse democratie staat min of meer op het spel. Hoe gezond is het bestuur van de VS? Waarom kan de minderheid zomaar de macht grijpen in Amerika? Wat is er fout met de Amerikaanse grondwet en waarom gaat de polarisatie maar niet liggen?

Lees meer »