Zweedse batterijproducent Northvolt schrapt 1.600 banen

14:47 De Zweedse batterijproducent Norhtvolt schrapt 1.600 banen, ongeveer 20 procent van het wereldwijde personeelsbestand. Het bedrijf worstelt met het dure en tijdrovende productieproces, en wordt geraak… 

Meer krantenkoppen in België

“Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in het verkeer

Een 40-jarige man uit Deinze riskeert voor de Brugse rechtbank drie maanden cel voor verkeersagressie. Tijdens een discussie over een parkeerplaats zou Tom M. een man bedreigd hebben met een grote beitel, maar dat ontkent hij zelf ten stelligste.
The post “Kom uit je auto of durf je niet?”: veertiger ontkent dat hij dreigde met beitel tijdens discussie in

Lees meer »

Zó populair dat kater Hermes zijn eigen Facebookgroep heeft: “Hij zit nu volop in zijn puberteit en dat hebben we geweten”

Hermes de kater zit volop in zijn puberteit en dat is er duidelijk aan te zien. Hij wil de wereld verkennen en begint daarbij in zijn thuisstad Ronse. Terwijl hij zijn dagelijkse tochten aflegt, brengt de kat de inwoners steeds dichter bij elkaar. Iedereen wil alles weten over zijn volgende avontuur en intussen is Hermes een ster op Facebook die

Lees meer »

Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90) overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is op maandag 16 september de bekende Sentenaar Urbain Blanckaert op 90-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was hij voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Katrien. Hij woonde zijn hele leven in de Magerstraat in Heule en was getrouwd met Lydia Ameye, voor wie hij allang zorgde.
The post Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90)

Lees meer »

Traditionele openingsstoet UGent onderbroken door heftig protest: “Beslissingen rond Israëlische samenwerkingen worden niet teruggedraaid”

De traditionele openingsstoet aan het begin van het academiejaar is op vrijdagmiddag verstoord door Pro-Palestijnse protesterende studenten. Zij legden zich neer voor de ingang, waarna de stoet rechtsomkeer maakte en langs de achterkant het UFO binnen ging. De ceremonie kon zonder veel vertraging van start gaan. Het belooft wel meteen een heet academiejaar te worden.

Lees meer »

Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid”

De actiegroep Leefbaar Kortemark vatte een halfuurtje voor aanvang van de gemeenteraad post aan het Kortemarkse gemeentehuis om nogmaals het Silvamo-stort in de gemeente onder de aandacht te brengen.
The post Leefbaar Kortemark brengt Silvamo-stort nogmaals onder de aandacht voor aanvang gemeenteraad: “Omwonenden betalen de prijs voor een falend beleid” appeared first on KW.be.

Lees meer »

‘Bad boy for life’ blijkt pijnlijk correct: hoe invloedrijke rapper Sean ‘Diddy’ Combs een seksueel roofdier werd

Ooit was hij een van de meest invloedrijke muziekmagnaten, maar nu ziet Sean Combs (54) – beter bekend als Diddy – zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper werd gearresteerd en wordt aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing na maandenlang onderzoek door de FBI. Eerder werd hij ook al door een tiental vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en drogering. Iets

Lees meer »

“Aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen”: Vlaamse vaccinatiecampagne tegen corona begint op 23 september, symbolisch startschot vandaag gegeven

De vaccinatiecampagne tegen corona gaat op 23 september van start bij huisartsen en apotheken in Vlaanderen. In Lendelede werden donderdag alvast de eerste coronavaccins toegediend aan mensen vanaf 65 jaar en jongere mensen met gezondheidsproblemen. Later in het najaar volgt ook de start van de vaccinatiecampagne tegen griep. Corona- en griepvaccinatie zijn aanbevolen voor zowat 2 miljoen mensen in Vlaanderen.

Lees meer »

Rechter legt beslag op miljoenen van Fiat-erfgenamen: moeder en kinderen met getrokken messen tegenover elkaar in strijd om erfenis

Een rechter heeft voor 75 miljoen euro aan geld en andere bezittingen in beslag genomen van de erfgenamen van de machtigste industriële dynastie van Italië: autobouwer Fiat. Het is een nieuw hoogtepunt in de bittere strijd tussen een moeder en haar drie kinderen om het miljardenfortuin van een familie, die bekend staat als de ‘Italiaanse Kennedy’s’.

Lees meer »

Duitse minister van Economie roept “autotop” bijeen

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft voor volgende week maandag een autotop bijeen geroepen waar hij autobouwers, vakbonden en toeleveranciers verwacht. Na verschillende alarmerende berichten de voorbije weken verkeert de Duitse autosector in een crisis.

Lees meer »

“Ik zal alles blijven geven”: Karel Geraerts blijft strijdvaardig na nieuwe opdoffer met Schalke, maar is zijn positie nog houdbaar?

Een nieuw dieptepunt. Karel Geraerts heeft met Schalke 04 een pijnlijke 3-5-nederlaag geleden, nadat Die Königsblauen thuis nochtans 3-0 voor waren gekomen. De nederlaag te veel voor Geraerts? “Ik geef niet op”, klonk het alleszins bij Geraerts zelf na het debacle. Anderlecht houdt z’n situatie hoe dan ook nauwlettend in de gaten.

Lees meer »

Tegen 2030 zouden er trambussen moeten rijden in Kortrijk: “Traject is logisch, maar belangrijk dat er geen éénrichtingsverkeer komt”

Volgens de huidige planning zouden de trambussen op het traject ‘Kortrijk Station-Doorniksewijk-Hoog Kortrijk’ tegen 2030 moeten kunnen rijden. Schepenen Axel Weydts en Wout Maddens geven een update mee over de verschillende deeldossiers die rond dienen te geraken. Unizo Kortrijk kan zich volledig vinden in het vastgelegde traject, maar vindt de details betreffende éénrichtingsverkeer minstens even belangrijk.
The post Tegen

Lees meer »