Zware kritiek op musical ‘40-45′: “De Duitse bezetting was in Nederland heel anders dan in België”

De Nederlandse historicus Tijmen Dokter is bijzonder kritisch voor de Nederlandse versie van de Studio 100-musical ‘40-45′. Een indrukwekkende show, maar met de geschiedenis wordt een loopje genomen, meent hij. Wat is precies het probleem? Hoe groot waren de verschillen tussen Nederland en België tijdens de Tweede Wereldoorlog? “Het naziregime in Nederland was véél harder.” 

Meer krantenkoppen in België

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »

Israël zegt Hezbollah-kopstuk Ibrahim Aqil te hebben gedood met luchtaanval op Beiroet: wie was hij?

Het Israëlische leger zegt dat het Ibrahim Aqil heeft gedood, een kopstuk van de extremistische groepering Hezbollah. In de jaren 80 was Aqil een belangrijke figuur bij de ondertussen opgedoekte Libanese Islamitische Jihad. De Verenigde Staten verdenken hem onder meer van medeplichtigheid aan 2 bomaanslagen in 1983, waarbij in totaal meer dan 350 mensen om het leven kwamen.

Lees meer »

Italiaanse streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen: depressie Boris slaat ook in Zuid-Europa toe

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »

Hoogstraten VV en KVK Tienen houden elkaar in evenwicht na intense topper in Eerste Afdeling

Zaterdagavond vond in de Eerste Afdeling een intenste wedstrijd plaats tussen Hoogstraten en Tienen, respectievelijk de nummer vier en vijf in het klassement. Beide teams hielden elkaar in evenwicht en kwamen niet tot scoren. Zondag kan u exclusief op HLN de voetbalwedstrijd tussen KVV Zelzate en KSV Oudenaarde volgen. Nog geen abonnee? Via deze link kan u daar verandering in

Lees meer »

‘De Click’ wordt afgevoerd: roze vuilnisbakken krijgen restyling in Blankenbergse huisstijl

Blankenberge was in 2021 een van de eerste steden die instapte in het pilootproject ‘De Click’. Via een app konden gebruikers punten sparen voor elk stuk opgeraapt zwerfvuil of eigen afval dat in de vuilnisbak terechtkwam. Na drie jaar wordt het project stopgezet.
The post ‘De Click’ wordt afgevoerd: roze vuilnisbakken krijgen restyling in Blankenbergse huisstijl appeared first on

Lees meer »

Fusieplannen met Mechelen zijn opgeborgen, maar niet vergeten: hoe een kok en een doelbewust lek de Boortmeerbeekse burgemeester deden wankelen

En als we nu eens zouden fuseren, dachten Mechels burgemeester Bart Somers en Karin Derua, de burgemeester van Boortmeerbeek. Maar wat beide blauwe politici een goed idee leek, liep stuk op onverwacht hevig volksprotest. Ook nu is het nog altijd hét thema van de verkiezingen in Boortmeerbeek. “Het is een verhaal van machtswellust en jaloezie.”

Lees meer »

Jaarlijkse jeugddag is opnieuw een groot succes

Op de Vrijetijdscampus in Houthulst vond op zondag 8 september de jaarlijkse jeugddag plaats met springkastelen, een klimmuur, sumoworstelen en nog heel wat meer. Vooraf waren er al 180 inschrijvingen, maar de dag zelf kwamen er nog heel wat extra kinderen meespelen. Tijdens de jeugddag konden de kinderen ook kennismaken met de jeugdbewegingen in de
The post Jaarlijkse jeugddag

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Courtois en co geven Stuttgart lesje in efficiëntie, heerlijke streep van Debast zet Sporting op weg naar zege tegen Lille

Courtois en co hadden in hun eerste wedstrijd van de Champions League hun handen vol met de Duitse vicekampioen Stuttgart. Toch wisten ze in het slot alsnog de partij naar zich toe te trekken dankzij goals van Rüdiger en Endrick (3-1). Zeno Debast zorgde met een prachtig afstandschot mee voor de 2-0-zege van zijn Sporting Lissabon tegen het Lille van

Lees meer »

Bende-slachtoffer David Van de Steen (48) wil erkenning als terreurslachtoffer: “We hebben niks om op terug te vallen”

“De wonden gaan niet weg, dit is levenslang”, getuigt Bende-overlever David Van de Steen (48). De man raakte zwaargewond en verloor zijn ouders en zus bij de overval van de Bende van Nijvel op de Delhaize-supermarkt in Aalst, op 9 november 1985. Hij roept nu op om alle slachtoffers van de Bende van Nijvel te erkennen als terreurslachtoffer.

Lees meer »

“Vermogensbeheerder Apollo overweegt miljardeninvestering in Intel”

De grote vermogensbeheerder Apollo Global Management heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in het Amerikaanse chipconcern Intel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de anonieme bronnen zou de stap gezien kunnen worden als een blijk van vertrouwen in de eigen herstelstrategie van de chipfabrikant.

Lees meer »