Willy en Mella zijn 75 jaar getrouwd en hebben goede raad voor jonge koppels: “Niet te veel op stap gaan”

Wie vandaag in het huwelijksbootje stapt, kan er alleen maar van dromen dat ze 75 jaar later nog altijd samen door het leven gaan. Willy Corthouts (96) en Mella Ariën (96) hebben dat huzarenstukje voor elkaar gebracht. Zij mogen zich een albasten paar noemen. Ruzie hebben ze naar eigen zeggen nooit gehad. “Daar hadden we geen tijd voor, ik was niet veel thuis”, lacht Willy.

 

Meer krantenkoppen in België

Chantal schreef boek over familie Degezelle

De nakomelingen van het echtpaar August en Silvia Degezelle-Deslé komen op zaterdag 21 september bijeen voor een familiefeest. “Het wordt net als 26 jaar geleden weer een ‘gezellig’ feest”, blikt Chantal Depaemelaere vooruit. De achterkleindochter van de stamouders stelde voor deze gelegenheid een familieboek samen.
The post Chantal schreef boek over familie Degezelle appeared first on KW.be.

Lees meer »

Komen-Waasten krijgt nieuwe bankautomaat

De eerste Batopin van de gemeente Komen-Waasten is op komst. In de Stationsstraat zijn de werken gestart, om een onafhankelijke bankautomaat te installeren in de gebouwen van de KBC verzekeraar.
The post Komen-Waasten krijgt nieuwe bankautomaat appeared first on KW.be.

Lees meer »

Jongeren leggen politici op de rooster in Tielt

Op 28 september verwelkomt de jeugdraad politici en jongeren uit Tielt en Meulebeke in het JOC voor ‘Debattle’, een debat over jeugdthema’s.
The post Jongeren leggen politici op de rooster in Tielt appeared first on KW.be.

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Scholz wil Zelensky nog altijd geen langeafstandswapens geven: “Nu niet en nooit niet”

Er gaan geen Duitse langeafstandswapens naar Oekraïne. “Nu niet en nooit niet”, zo liet bondskanselier Olaf Scholz voorafgaand aan een ontmoeting met de Oekraïense president Volodymyr Zelensky in de marge van de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties in New York weten. Zelensky vraagt al lange tijd aan westerse landen om langeafstandswapens om Russisch grondgebied mee aan te vallen. Het

Lees meer »

Zita Wauters, Helmut Lotti en 4 andere BV’s wagen zich aan ‘Een echte job’: “Maar ik kan niet tegen bloed”

Zita Wauters (19) en Helmut Lotti (54) zetten samen met Ruth Beeckmans (42), Manu Van Acker (25) en Tine Embrechts (49) hun eerste stappen in de zorgsector. Ze volgen momenteel een snelcursus verpleegkunde voor het nieuwe seizoen van ‘Een echte job’, dat volgend jaar op VTM wordt uitgezonden. “Ik heb enorm veel respect en bewondering voor verpleegkundigen”, aldus Zita Wauters.

Lees meer »

Jarno Widar, nieuwe rijzende ster aan Belgische koershemel: “Praten met Remco? Durf ik niet. Vergeleken met hem ben ik héél klein mannetje”

Aangename kennismaking, Jarno Widar (Lotto-Dstny Development Team). Amper 18, maar in zijn debuutjaar bij de U23 al winnaar van de Giro, Alpes Isère Tour en Ronde van Aosta. Supertalent, waar ze in de WorldTour storm voor lopen. Prof worden en schitteren in het groterondewerk is zijn ambitie. “Als je één mooi levensdoel hebt, moet je niet per se een tweede

Lees meer »

Twintiger aangeklaagd voor drie kruisboogmoorden in Engeland

Een 26-jarige man die ervan beschuldigd wordt de vrouw en twee dochters van een BBC-sportcommentator met een kruisboog gedood te hebben is dinsdag aangeklaagd voor de drie moorden. Daags nadat hij begin juli de drie vrouwen dodelijk verwondde werd Kyle Clifford al opgepakt, en hij zit nog steeds in voorlopige hechtenis, meldt de politie van Hertfordshire.

Lees meer »