Welke geheimen bevatten kluizen van gezonken luxejacht?

Mike Lynch, wiens luxejacht in augustus zonk voor Sicilië, had via zijn bedrijven intense contacten met Britse en Amerikaanse spionagediensten. Verklaart dat waarom er extra bewaking komt voor het wrak en zijn waterdichte kluizen?

 

Meer krantenkoppen in België

Bende van Nijvel-dossier straks openbaar? Voor justitieminister Van Tigchelt is het bespreekbaar: “Elk initiatief om waarheid te achterhalen, verdient onze steun”

Eind juni kondigde het federaal parket aan dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel na veertig jaar werd stopgezet. Nu gaan er stemmen op om historici en academici een blik te laten werpen op het Bende-dossier en zelfs het strafdossier helemaal openbaar te maken. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) is alvast voorstander, verneemt HLN. “Zo’n initiatief

Lees meer »

Heeft Dina Tersago gelijk dat ze in auto wacht tot kinderen slapen? Opvoedingsexpert: “Pas als je goed voor jezelf zorgt, kan je goed voor anderen zorgen”

Tv-presentatrice Dina Tersago bleef gisteren op honderd meter van haar huis in de auto zitten, wachtend tot haar twee kinderen sliepen, en plaatste dat ook eerlijk op Instagram. Gevolg: een golf van commotie in haar inbox. “Hoezo, je wil niet bij je kinderen zijn?” Opvoedingsexpert Steven Gielis legt uit waarom hij vindt dat Tersago eigenlijk groot gelijk heeft. “Zo’n klein

Lees meer »

Russische desinformatiecampagne speelde AfD in de kaart

Een agentschap gelieerd aan het regime in Moskou heeft een desinformatiecampagne gevoerd om Duitse kiezers schrik aan te jagen en de extreemrechtse partij Alternative für Deutschland (AfD) een duw in de rug te geven. Dat berichten verschillende Duitse media op basis van gelekte documenten van het Social Design Agency uit Moskou.

Lees meer »

41-jarige veelpleger krijgt 20 maanden cel voor waslijst aan feiten

Een 41-jarige man uit De Panne die jarenlang voor overlast zorgde in de Westkust heeft nu 20 maanden effectieve celstraf gekregen voor een waslijst aan feiten. Zo pleegde hij meerdere diefstallen waarbij hij GSM’s en vleeswaren in winkels stal, haalde ook geld af met die GSM’s en deelde zelfs iemand vier steekwonden uit met een mes.
The post 41-jarige

Lees meer »

Kinderopvang moet baby’s en peuters meer uitdagen: “Laat ze mee opdienen en afruimen”

Eigenlijk, zo blijkt uit een groot onderzoek, moeten onze baby’s en peuters al in de kinderopvang intellectueel uitgedaagd worden. Want, zo is de conclusie, als ze daar al veel leren, laten de positieve effecten zich ver voorbij de lagere school voelen. Maar hoe doe je dat, zo’n ukje van anderhalf ‘intellectueel uitdagen’? En moeten crèches dan ineens op scholen beginnen

Lees meer »

Lars uit Poperinge brengt eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ uit

De vijftienjarige Lars uit Poperinge is gepassioneerd door muziek. Een eigen nummer mocht niet ontbreken. Zijn eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ werd geschreven door Andy Vanspranghe en geproducet door Eric De Clercq.
The post Lars uit Poperinge brengt eerste single ‘Can’t Take It Anymore’ uit appeared first on KW.be.

Lees meer »

Bestuurders lappen massaal verbod om vanop Centrumbrug over de Korenmarkt te rijden aan hun laars (maar er staat een camera…)

Sinds woensdag is de Centrumbrug weer helemaal open voor het verkeer, inclusief de speciaal voor de hulpdiensten gereserveerde rijstrook. Daar mag geen ander verkeer over, maar dat lappen de bestuurders massaal aan hun laars. “Maar er staat een camera en die werkt”, zegt schepen Caroline Maertens. “Er zijn overigens meer dan voldoende verkeersborden die duidelijk maken dat je er niet

Lees meer »

Bistro ’t Zeezotje wint voor tweede jaar op rij plateaukoers: “Het moeilijkste was de mensen ontwijken op straat”

Afgelopen weekend werd aan het Vissersplein in Oostende de derde editie van de Oostendse Plateaukoers gehouden. Zaterdag waren de kwalificatierondes, de tien beste tijden waren goed voor een finaleplaatsje op zondagnamiddag.
The post Bistro ’t Zeezotje wint voor tweede jaar op rij plateaukoers: “Het moeilijkste was de mensen ontwijken op straat” appeared first on KW.be.

Lees meer »