Welke geheimen bevatten kluizen van gezonken luxejacht?

Mike Lynch, wiens luxejacht in augustus zonk voor Sicilië, had via zijn bedrijven intense contacten met Britse en Amerikaanse spionagediensten. Verklaart dat waarom er extra bewaking komt voor het wrak en zijn waterdichte kluizen?

 

Meer krantenkoppen in België

Man komt om het leven bij graafwerken aan woning in Asse

In Asse een man om het leven gekomen bij graafwerken aan een woning. 2 mannen waren een metersdiepe sleuf aan het graven, maar op een bepaald moment begaven de wanden van die sleuf. De 2 raakten bedolven, met fatale gevolgen voor een van hen. De andere man raakte maar lichtgewond.

Lees meer »

Stad gaat voor uitgebreide restauratie Preetjes Molen

Stad Kortrijk zet het licht op groen voor een volledige restauratie van Preetjes Molen in Heule. De totale kost wordt geraamd op 163.000 euro, waarvan de stad maximaal 80.000 euro kan recupereren via een erfgoedpremie van het Vlaams Agentschap Onroerend Erfgoed. In 2025 wordt de molen hersteld, waarna hij weer zal kunnen draaien.
The post Stad gaat voor uitgebreide

Lees meer »

Ook Kroatië kondigt na Italië code rood af voor depressie Boris: streek Emilia Romagna geteisterd door overstromingen

Nadat depressie Boris Centraal-Europa de afgelopen dagen overspoelde met regen is nu Zuid-Europa aan de beurt: Vooral Italië zet zich schrap voor heel wat neerslag en kondigt code rood af. De Noord-Italiaanse streek wordt geteisterd door overstromingen. Lokaal kan er tot het einde van de week volgens de weermodellen tot 200 mm neerslag vallen en mogelijk lokaal zelfs nog meer.

Lees meer »

“Eén persoon als schuldige aanduiden, daar ga ik niet in mee”: Coosemans, die in opvallend overleg ging met Fredberg, Rits en Vertonghen, steunt Riemer

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Racing Genk lieten heel wat fans opnieuw hun ongenoegen blijken over het geleverde spel. Na affluiten ging CEO Sports Jesper Fredberg in conclaaf met drie leiders in zijn kleedkamer. Colin Coosemans benadrukte echter meteen dat “er niets achter gezocht moest worden” en sprak,

Lees meer »

Moby viert 25e verjaardag van succesalbum ‘Play’ vanavond in het Sportpaleis: “Tijdloze muziek die sterke beelden oproept”

Vanavond staat Moby in een uitverkocht Sportpaleis. Het is meer dan 10 jaar geleden dat de Amerikaanse muzikant/producer/dierenrechtenactivist nog heeft opgetreden in Europa. Aanleiding voor zijn terugkeer: de 25e verjaardag van succesalbum ‘Play’ met hits als ‘Porcelain’ en ‘Why does my heart feel so bad?’. “Tijdloos is die muziek nog altijd, maar veel nieuwe zieltjes zal Moby niet meer winnen”,

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: gouden wissel bezorgt KSV Oudenaarde drie punten na felbevochten wedstrijd in Zelzate

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd, in bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Zo kregen we in 2de Afdeling A een veelbelovende affiche voorgeschoteld, met Zelzate dat Oudenaarde mocht ontvangen. En het waren de bezoekers die

Lees meer »

Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement

Voor het vijfde jaar op rij vindt op 28 en 29 september een editie van Ecopolis in Budascoop in Kortrijk plaats. Met de Zweedse jeugdwerker/auteur Nicolas Lunabba en een extra performance van Lucia Palladino en Lieve Zusjes Stoere Broers rond ‘contemplatief activisme’ is het programma helemaal rond.
The post Ecopolis zet bezorgdheid rond het klimaat om in engagement appeared

Lees meer »