Vrijwillige duikers halen 6,5 ton netten en afval uit wrakken in de Noordzee

Nederlandse duikers zijn 6 dagen lang bezig geweest met afval te verwijderen dat afkomstig is van scheepswrakken in de Noordzee. Voor de Belgische en Nederlandse kust haalden ze 6,5 bigbags op vol visnetten en vislood, goed voor ongeveer 6.500 kilogram aan afval. 

Meer krantenkoppen in België

Kralenhuisje in Deerlijk vanaf nu op nieuwe locatie: “Ik weet alles van de edelstenen en mineralen die we verkopen”

Het Kralenhuisje in Deerlijk is onlangs verhuisd van de pop-upwinkel naast het gemeentehuis naar de hoek van de Harelbekestraat en de Stationsstraat in het centrum van Deerlijk. Belinda Degroote biedt er behalve handgemaakte juweeltjes met 100 procent natuurlijke mineralen en halfedelstenen een uitgebreid assortiment trommelstenen, harten, bollen, interieurstukken en nog heel wat andere kristallen aan.
The post Kralenhuisje in

Lees meer »

Olympisch atlete Helena Ponette steunt goede doel tijdens Ostend Night Run: “Mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen op prostaatkanker”

Zaterdagavond verschenen duizenden sportievelingen aan de start van de Metarelax Ostend Night Run in Oostende. Een van hen was topatlete Helena Ponette, in augustus nog aan het werk op de Olympische Spelen. Ze speelde een eerder sensibiliserende rol in de strijd rond prostaatkanker. “Ik wil met deze actie mensen aanzetten om zich vroeger te laten screenen”, zegt de atlete.

Lees meer »

Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot Parijs

Zangkoor Gloriante is al even aan een nieuw werkjaar begonnen. Begin oktober maken ze zich op voor een prachtig concert. Ze brengen een verrassende avond van Broadway tot Parijs en dat op zaterdag 5 en zondag 6 oktober. Wie er nog bij wil zijn, zal zich om kaarten moeten reppen.
The post Zangkoor Gloriante zingt … van Broadway tot

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Hezbollah-leider haalt scherp uit naar Israël: “De Israëlische vijand heeft alle rode lijnen overschreden”

Na de massale ontploffing van duizenden Hezbollah-biepers dinsdag, ontploften woensdag ook plots tal van walkietalkies in Libanon, met nieuwe doden en gewonden tot gevolg. Het totaal aantal doden in het land is nu opgelopen tot 37, het aantal gewonden tot liefst 3.539. Alles lijkt erop te wijzen dat Israël achter de ongeziene aanvallen zit. Functionarissen vertellen donderdag aan ‘The New

Lees meer »

Dan toch geen vleermuizen: onderzoekers ontdekken welke diersoorten coronavirus overdroegen naar de mens

Een internationaal onderzoeksteam heeft opgelijst welke dierensoorten het meest waarschijnlijk hebben gediend als een tussengastheer voor het coronavirus. Dat blijkt uit een wetenschappelijke paper die donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Cell is gepubliceerd. Dit onderzoek voegt zich bij het groeiende bewijsmateriaal voor de stelling dat de pandemie is veroorzaakt doordat besmette dieren in november 2019 op een markt in de

Lees meer »

“Mogelijk kan hij spelen”: Guardiola komt met (kleine) update over blessure De Bruyne, die “zich al beetje beter voelt”

Nog maar de vijfde speeldag in de Premier League, maar meteen een absolute kraker. De titelverdediger Manchester City, in eigen huis tegen zijn grootste uitdager Arsenal. Guardiola versus Arteta. De Bruyne en Doku versus Trossard. City is met 12 op 12 perfect gestart, Arsenal telt na een draw thuis tegen Brighton slechts twee punten minder.

Lees meer »