Vooruit en Groen samen naar de kiezer in De Haan: “Focus op de ‘gewone’ mensen”

Vooruit en Groen trekken op 13 oktober samen naar de gemeenteraadsverkiezingen in De Haan. Afgelopen zondag presenteerden ze samen hun volledige kandidatenlijst, en werd ook het verkiezingsprogramma voorgesteld.

“Deze lijst is de unieke mogelijkheid voor progressieve mensen om hun stem efficiënt te gebruiken: de enige progressieve lijst in De Haan, naast de andere centrum en rechtse partijen”, klinkt het.

“Een lijst met een sociaal en ecologisch programma. Zorg, jongeren, veiligheid, armoedebestrijding, de energieswitch, transparant beleid en communicatie, dierenrechten… en vooral betaalbaar wonen zijn speerpunten”, zegt Bruno Monteyne, voorzitter Vooruit.

Gewone mensen

Op de gedeelde lijst prijken vijftien kandidaten van Vooruit en acht van Groen. “Het zijn 23 ‘gewone’ mensen die op onze gezamenlijke lijst Vooruit-Groen staan. We pakken uit met een goed programma, met de focus op het welzijn van de ‘gewone’ mensen in De Haan. Willy Vandenbroucke is onze lijsttrekker, terwijl Veerle Vanassche de leading lady wordt voor Groen”, klinkt het.

Vijf pijlers

Een van de speerpunten in de gezamenlijke campagne, die opgebouwd is rond vijf pijlers, is betaalbaar wonen. “Leegstand tegengaan, inbreiding in woonkernen, nieuwe eigendomsvormen uittesten, uitbreiding van het aantal sociale woningen: ons actieplan omvat een combinatie van factoren.”

Een tweede pijler is ‘zorg voor alle leeftijden’, met aandacht voor kinderopvang, jeugdwerk, (pro-)actieve armoedebestrijding en rusthuizen. “Zorg is zo essentieel dat de gemeente hier eigen initiatieven moet nemen. Met Vooruit-Groen, de enige garantie op een progressieve stem in het beleid, wordt het gemeentebestuur niet alleen de regisseur maar in sommige gevallen ok de actor.”

“En vooral: een goede communicator die ook luistert naar de inwoners. Een goeie regisseur kan zijn aanpak klaar en duidelijk communiceren met het publiek”, klinkt het.

(WK)

The post Vooruit en Groen samen naar de kiezer in De Haan: “Focus op de ‘gewone’ mensen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Panelgesprek over middelengebruik in de bib: “Er leven heel wat vragen”

Met de regelmaat van de klok komen berichten over middelengebruik zeg maar drugs in de brede zin van het woord in de media: chauffeurs onder invloed, illegale plantages en transporten, opgepakte dealers… Ook bibliothecaris Elke Vandewalle merkte die bezorgdheid bij de bezoekers van de bib en organiseert een panelgesprek op woensdag 25 september.
The post Panelgesprek over middelengebruik in

Lees meer »

Twee maanden verkeershinder op E403 ter hoogte van Rumbeke door herstellingswerken aan brug; op Rijksweg slechts één rijstrook richting Roeselare

Vanaf 7 oktober herstelt het Agentschap Wegen en Verkeer de brug van de Rijksweg (N36) over de E403 in Rumbeke (Roeselare), op de grens met Izegem. Die brug is flink beschadigd na een aanrijding enkele jaren geleden. Als alles volgens plan verloopt, duren de werken zo’n twee maanden. Tijdens de werken rijdt het verkeer op de E403 in beide richtingen

Lees meer »

Is Sint-Niklaas klaar voor burgemeester Conner Rousseau? Wij trokken de straat op: “Ik verschiet ervan hoeveel ‘overlopers’ van andere partijen ik spreek”

Wordt Conner Rousseau op zondag 13 oktober burgemeester in Sint-Niklaas? Zelden kan het een Vlaming schelen wie er in een andere gemeente de sjerp omdoet, maar die vraag prikkelt wél. Onze reporter Sander Van den Broecke nam de afslag tussen Gent en Antwerpen, en liep twee dagen rond in een stad van 80.000 mensen waar de ontevredenheid over de aanwezigheid

Lees meer »

Lokaal bestuur van Blankenberge weerlegt onjuiste informatie vzw 4 Example: “Altijd bereid tot dialoog”

Het Blankenbergse stadsbestuur reageert vandaag op een recent bericht van vzw 4 Example op sociale media. Daarin meldde voorzitter Tarik Houbrechts dat de samenwerking met het lokaal bestuur eind dit jaar zou ophouden, en wordt ook beweerd dat de vereniging niet langer erkend is door de stad. “We willen die misverstanden rechtzetten”, aldus schepen Annie De Pauw.
The post

Lees meer »