Voornaamste kaap gerond voor Vlaamse regeringsvorming: akkoord over budgettair kader

De drie partijen die onderhandelen over de vorming van een Vlaamse regering hebben een akkoord over het budgettair kader. Dat heeft formateur Matthias Diependaele (N-VA) in de nacht van zondag op maandag gezegd op het Martelaarsplein na een nachtelijke vergadering.

 

Meer krantenkoppen in België

“Beste hondentrimmers ter wereld van de partij”: Kitty Dekeersgieter is sleutelfiguur achter ‘Groomania’ in Waregem

Groomania, het internationaal event voor professionele hondenverzorging, vindt voor het tweede jaar op rij van 20 tot en met 22 september in Waregem plaats. Dit keer wordt het wereldkampioenschap hondentoilettage eraan gekoppeld. “De beste trimexperts van de wereld tekenen present”, zegt mede-organisator Kitty Dekeersgieter.
The post “Beste hondentrimmers ter wereld van de partij”: Kitty Dekeersgieter is sleutelfiguur achter ‘Groomania’

Lees meer »

Een op de tien Belgen blijft werken na pensioen

Bijna 40 procent van de 50- tot 74-jarigen in België ontvangt een rustpensioen. Bijna een op de tien van hen is blijven werken na de eerste ontvangst van een rustpensioen en de daaropvolgende zes maanden, zo blijkt maandag uit een bevraging van Statbel, het Belgische statistiekbureau, bij bijna 14.000 mensen in 2023.

Lees meer »

Trisha stelt nieuwe vriend Orlando voor: “Samen hebben we 5 dochters, maar een liefdesbaby sluiten we niet uit”

Zangeres Trisha (41), de ex-partner van Miss Belgian Beauty-organisator Ignace Crombé zaliger, heeft opnieuw de liefde gevonden. Bij Orlando (33) uit Izegem. “We kennen elkaar al twee jaar.” Maar het was absoluut geen liefde op het eerste gezicht, verklapt Trisha in ‘TV Familie’. “Telkens ik iets te veel had gedronken, belde ik naar hem.” Ondertussen laait de passie wel hoog

Lees meer »

Meta verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen

Meta, het moederbedrijf van Facebook, Instagram en WhatsApp, verbiedt Russische staatsmedia op alle platformen van het bedrijf. De Russische mediabedrijven, waaronder ook RT, worden volgens Meta wereldwijd verbannen om “buitenlandse interventie”, zonder verder in details te treden.

Lees meer »

Opnieuw krijgt Brugse school te maken met verontrustende beelden op sociale media: “Leerlinge meegenomen ter verhoor”

De politie rukte maandag uit naar de middelbare school Maricolen in centrum Brugge. Eerder die dag werden enkele verontrustende berichten onderschept. “De minderjarige leerling werd meegenomen ter verhoor”, zegt Lien Depoorter. Opvallend: afgelopen vrijdag kwam de politie nog ter plaatse in een andere Brugse school nadat een ex-leerling ook daar verontrustende berichten deelde op sociale media.

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Lichtpuntje tijdens donkere dagen? Deze topshows fleuren het najaar op

Nu de zon zich steeds minder vaak laat zien, kunnen we gelukkig volop vertrouwen op de theaterlichten om de nakende duisternis in ons leven te bestrijden. Het nieuwe theaterseizoen belooft er een van formaat te zijn, met voor ieder wat wils om zich dit najaar aan te verwarmen. HLN Shop pikt vijf vrolijke voorstellingen uit die je de grauwe periode

Lees meer »

Diamant voor Cécile Willems en Victor Decoster

Op 3 september 1964 stapten Victor Decoster en Cécile Willems in het huwelijksbootje. Ze vierden vorige week hun diamanten bruiloft. Het koppel heeft twee kinderen, Christiane en Danny, die op hun beurt elk twee kinderen hebben. Iedereen woont nog in Knokke-Heist. Ze leerden elkaar kennen via de duivensport. Cécile werkte een tiental jaar bij Kantoor Janssens
The post Diamant

Lees meer »

K3 onderbreekt filmopnames in Malta voor tripje naar eigen land: “Het is toch vermoeiender dan gedacht”

Bijna 4.000 enthousiaste kinderen verzamelden vandaag in Hofstade voor de vierde editie van K3 RUN&FUN. Een samenwerking tussen Sport Vlaanderen en Studio 100 voor een heuse belevingsloop voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. “Veel kinderen denken vaak dat sport saai of stom is, met dit event proberen we daar verandering in te brengen”, aldus Marthe. Ze dragen

Lees meer »