Vlaamse Sportfederatie wil andere vergoeding om meer scheidsrechters te vinden: “Betaal hen als flexi-jobbers”

Het tekort aan scheidsrechters – in zowat álle sporten – raakt maar niet opgelost. Om meer (vrouwelijke en jonge) wedstrijdofficials te lokken, wil de Vlaamse Sportfederatie hun verloning veranderen.

 

Meer krantenkoppen in België

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »

“Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege

Jordy Decottignies (22) is afgestudeerd en boekte zijn eerste overwinning van het seizoen. Als bachelor elektromechanica gaat hij op zoek naar een job. Tenzij de laatstejaarsbelofte straks een kans krijgt op continentaal niveau.
The post “Stiekem hoop ik op een kans bij een continentale ploeg”: Jordy Decottignies opgelucht na eerste zege appeared first on KW.be.

Lees meer »

Vijf doden bij gewapende aanval op burgers in Ecuador

In Ecuador zijn bij een gewapende aanval op burgers in het noorden van de hoofdstad Quito, waar regelmatig drugsbendes actief zijn, vijf doden en een gewonde gevallen. Dat heeft de politie zaterdag bekendgemaakt. De aanval deed zich voor in de nacht van vrijdag op zaterdag in een kapperszaak in de arme buitenwijk Pisuli.

Lees meer »

Burgemeesters van Limburgse grensgemeenten geen voorstander van mogelijke Nederlandse grenscontroles: “Onzalig, om niet te zeggen dom idee”

Burgemeesters van Limburgse grensgemeenten stellen zich vragen bij het voorstel van de Nederlandse regeringspartijen PVV en VVD om grenscontroles in te voeren, ook aan de grens met ons land. Dat schrijft het Nederlandse medium L1 Limburg en het nieuws wordt bevestigd aan onze redactie. De Nederlanders willen strenger controleren op migratie en ook terrorisme en criminaliteit tegengaan. Maar volgens de

Lees meer »

Hoe meedogenloos is de Israëlische Mossad? “Ze lieten hem naar zijn zoon bellen, en dan de telefoon ontploffen”

Explosies van biepers en walkietalkies leverden in Libanon al 37 doden op. Het was de Israëlische geheime dienst Mossad die zorgde voor dit staaltje technologische oorlogsvoering, meent ook expert inlichtingendiensten Kenneth Lasoen (UAntwerpen). “Die zijn overal actief, ook in ons land. Alle middelen zijn volgens hen gerechtvaardigd om het Joodse volk te beschermen.” Vergeet James Bond en wat je al

Lees meer »

Reactor waar een van de zwaarste kernongevallen ooit plaatsvond, heropent… om stroom te leveren aan techreus Microsoft

Een van de kernreactoren van Three Mile Island, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, gaat voor het eerst in 5 jaar weer open. Uitbater Constellation Energy heeft een deal beklonken met techreus Microsoft om er stroom te produceren voor de energieslurpende AI-systemen die het bedrijf draaiende houdt. Opmerkelijk: in 1979 was Three Mile Island het decor van een van de zwaarste

Lees meer »

Inwoners krijgen subsidies voor aanleg geveltuintjes

Met een subsidiereglement moedigt Koksijde zijn inwoners aan om geveltuintjes aan te leggen op het openbaar domein aan de straatkant. Aanvraagformulieren zijn te vinden op www.koksijde.be/klimaat. Schepen van Leefmilieu Charlotte Castelein: “Met een geveltuintje verfraai je het straatbeeld. Gevelgroen zorgt voor extra isolatie, beschermt tegen extreme warmte en koude en vormt een buffer tegen fijnstof.”
The post Inwoners krijgen

Lees meer »

LIVE CLUB BRUGGE-DORTMUND (woe, 21u). Stilaan helemaal klaar voor: Jan Breydel reeds getooid in Champions League-jasje

Club Brugge opent morgen om 21 uur zijn campagne in de vernieuwde Champions League met een thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund. Jan Breydel droomt van een eerste stunt tegen de finalist van vorig seizoen. In de voormiddag werkte blauw-zwart een training af, om 14u spreken Nicky Hayen en Hans Vanaken met de pers. De wedstrijd is LIVE te bekijken op VTM

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Geef het me in de kleedkamer”: ex-scheidsrechter beweert dat hij Messi bewust geen kaart gaf in ruil voor zijn shirt

Geen geel in ruil voor een cadeautje. De Chileense scheidsrechter Carlos Chandía beweert dat hij Lionel Messi (37) zeventien jaar geleden in de halve finale van de Copa América bewust niet bestrafte met geel na handspel, waardoor de Argentijn mocht spelen in de finale tegen Brazilië. Als compensatie wou Chandía wel zijn truitje. Messi luisterde en schonk in de catacomben

Lees meer »