Vlaamse formatie akkoord over het budgettair kader – Helft meer meldingen online beleggingsfraude

Met dit overzicht bent u snel mee met de belangrijkste gebeurtenissen van vandaag.

 

Meer krantenkoppen in België

Alexander Demyttenaere (KZ Dentergem 4E) tegen Pittem: “De tegenstander omschrijven? Pittem heeft twee gezichten”

Zonnekloppers Dentergem is de competitie gestart met de intentie om mee te doen voor de prijzen. Na het verlies bij buur KFC Aarsele staat het team van Nico Rogge met 4 op 9 halverwege de klassering.
The post Alexander Demyttenaere (KZ Dentergem 4E) tegen Pittem: “De tegenstander omschrijven? Pittem heeft twee gezichten” appeared first on KW.be.

Lees meer »

K3 onderbreekt filmopnames in Malta voor tripje naar eigen land: “Het is toch vermoeiender dan gedacht”

Bijna 4.000 enthousiaste kinderen verzamelden vandaag in Hofstade voor de vierde editie van K3 RUN&FUN. Een samenwerking tussen Sport Vlaanderen en Studio 100 voor een heuse belevingsloop voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar. “Veel kinderen denken vaak dat sport saai of stom is, met dit event proberen we daar verandering in te brengen”, aldus Marthe. Ze dragen

Lees meer »

KIJK. Renée (7) kroont zich tot winnares op kampioenschap ‘hangjongeren’: “Ik had een trucje en het heeft gewerkt”

Cultuurhuis De Grote Post in Oostende heeft zaterdag een bijzondere wedstrijd georganiseerd: de deelnemers streden in verschillende ronden om de kampioenstitel ‘hangjongere’. “Via deze ludieke actie willen we ons familieprogramma nog eens extra onder de aandacht brengen”, zegt directeur Lieve Moermans. Bij de jongste deelnemers haalde Renée Deseyne uit Gentbrugge het. “Ik ben heel blij met de prijs die ik

Lees meer »

Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd”

Het Iepers stadsbestuur verbood twee jaar terug Frontnacht, een nieuw festival met bands met neonazistische en -fascistische inslag. Dat verbod wordt nu vernietigd door de Raad van State. De organisatoren van de IJzerwake eisen nog een schadevergoeding.
The post Verbod Frontnacht ongegrond, IJzerwake eist schadevergoeding: “Preventieve censuur is verleden tijd” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Moeten we vrezen voor een nóg grotere oorlog na aanval met ontploffende biepers in Libanon? Midden-Oostenexpert Koert Debeuf legt uit

Zeker 12 doden en bijna 3.000 gewonden: dat is de voorlopige balans na de gelijktijdige ontploffing van duizenden biepers van militie Hezbollah in Libanon gisteren. Hoewel de operatie nog niet werd opgeëist, wordt naar Israël gewezen als verantwoordelijke. Kan het dat Israël er inderdaad achter zit? Is dit een zware klap voor Hezbollah? En moeten we ons nu schrap zetten

Lees meer »

Israëli opgepakt voor beramen moord op premier Netanyahu

Een Israëlische burger is opgepakt omdat hij door de Iraanse inlichtingendiensten zou zijn ingelijfd om premier Benjamin Netanyahu en andere hoge figuren binnen de Israëlische regering te vermoorden. Dat melden de politie en de Israëlische binnenlandse veiligheidsdienst Shin Bet.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt commandant van Islamitische Jihad gedood te hebben

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen in de humanitaire zone in Khan Younis een belangrijke commandant van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. Ahmed Aish Salame al-Hashash was verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de humanitaire zone op Israëlisch grondgebied, zegt het IDF. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke leeftijd”

Valerie Van Luchene (46) uit Deerlijk startte in maart haar praktijk met cupping therapie aan de Brugsesteenweg. “Bij Cupsalon bied ik transformationele cupping, vuurcupping en HIFU behandelingen aan. Hoe beter je in je vel zit, hoe beter de energie stroomt, en dus hoe zonniger het leven wordt.”
The post Uniek in Kortrijk. Women-only cupsalon: “Zo zuiver mogelijk op elke

Lees meer »

LIVE. Tik en Tok bijten al kakelend de spits af: volg hier ‘The Masked Singer’ op de voet

Vanavond barst ‘The Masked Singer’-gekte weer helemaal los, met in totaal 14 nieuwe gemaskerde bekendheden die hun échte identiteit zo lang mogelijk verborgen willen houden. De eerste zes figuren trappen het vierde seizoen met héél veel goesting af: Giraf, Mister Withlove, Medusa, Tik & Tok, Zeeduivel en Boom. Jens Dendoncker (34) mag voor de tweede keer de show hosten. Speur

Lees meer »

Olievlek voor Groenland door schipbreuk klein cruiseschip

Voor de kust van Groenland heeft een vaartuig met tot 20.000 liter diesel aan boord schipbreuk geleden. Dat heeft een zwarte olievlek veroorzaakt. De brandweer probeert die in te dammen in de fjorden in de buurt, zo kondigt de politie van het Deense autonome grondgebied aan.

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Jongeman (19) riskeert jaar cel na gewelddadige diefstal van gsm

Een 19-jarige jongeman die in Frankrijk woont riskeert één jaar effectieve celstraf na een gewelddadige diefstal van een gsm in De Panne. Volgens het slachtoffer werd zijn telefoon door een jongerenbende geroofd toen die passeerden met de wagen en werd er daarna geld afgehaald. “Hij heeft nog steeds nachtmerries over de feiten”, zegt de advocaat van het slachtoffer.
The

Lees meer »