Vlaams Belang Moorslede komt voor de eerste keer met een lijst in Moorslede

Voor de eerste keer is een lijst van Vlaams Belang ingediend voor de gemeenteraadsverkiezingen in Moorslede. “Over het aantal zetels dat we willen behalen, blijven we redelijk bescheiden”, zegt lijsttrekker en partijvoorzitter Koen Bostyn. “Twee zetels zou mooi zijn. Het is al een overwinning dat we een lijst hebben.”

Op de lijst staan tien kandidaten. Voor de lokale afdeling kwam het eigenlijk allemaal in een stroomversnelling. “Ik was al anderhalf jaar mensen aan het zoeken”, zegt Koen. “We hadden een koppel dat op onze lijst zou staan maar te elfder ure hebben ze afgezegd. Het was babbelen en overtuigen om mensen bij elkaar te krijgen.”

“Ik had mijn pluk. Niet zomaar iedereen wilden we op onze lijst. Bijvoorbeeld geen clown om de hoop te vullen. Er staan drie jonge mensen op de lijst en eigenlijk is dat al in het vooruitzicht van de verkiezingen in 2030. Die jonge mensen gaan nu tijd hebben om zich de komende zes jaar op te werken.”

Moeilijk om vrouwen te vinden

Vlaams Belang scoorde in Moorselede voor de federale en Vlaamse verkiezingen op 9 juni goed en dat zorgde ongetwijfeld voor een boost. “De plannen om deel te nemen aan de gemeenteraadsverkiezingen waren er toen al maar de uitslag gaf een duwtje en heeft zeker geholpen om die stap te zetten”, zegt Koen. “Er zijn ook sympathisanten die de stap niet durven zetten. ‘Mijn buren zouden het eens moeten weten, of mijn baas’, was vaak te horen. Verplicht de helft vrouwen op de lijst zag er eerst uit als een mission impossible.”

Vlaams Belang Moorslede is net als alle andere partijen bezig met huisbezoeken. “Het valt op dat de mensen het vaak hebben over voetpaden en straten die niet in orde zijn”, zegt de lijsttrekker. “Met al zo’n kleine dingen zijn de mensen bezig. Veel inwoners zeggen ons dat het moet veranderen. Er zijn spijtig genoeg nog altijd mensen die van oordeel zijn dat wij van het Vlaams Belang een rare ziekte hebben, maar anderzijds zijn er ook mensen die graag luisteren naar onze speerpunten. Die huisbezoeken doen we per twee. We ervaren in 75 procent van de gevallen dat de mensen positief staan tegenover ons. Er waren er heel weinig die geen tijd maakten voor een babbeltje.”

Veiligheid en migratie

Veiligheid wordt tijdens de gemeenteraadsverkiezingen sowieso een hot topic. “Ook migratie”, klinkt het. “Ik heb niks tegen mensen die naar ons land komen om hier te werken. Al die anderen die niets bijdragen aan de samenleving zien we liever niet komen. Om te oordelen over al dan niet een verblijfsvergunning zouden die beslissingen veel beter door de burgemeesters worden genomen, in de plaats van een ambtenaar in Brussel.”

Vlaams Belang pleit ook voor inspraak, bijvoorbeeld via referenda. De kiesplicht bestaat niet meer voor de lokale verkiezingen. “We moeten ons geen zorgen maken, een Vlaams Belanger is op dat vlak redelijk vastberaden om te gaan stemmen”, zegt de lijsttrekker.

(ED)

De lijst: 1. Koen Bostyn (64), 2. Yana Rommens (19), 3. Nico Beyns (49) allen Moorslede, 4. Xander Beheydt (19) Dadizele, 5. Anouk Samain (21) Moorslede, 6. Sandra Moons (46) Dadizele, 7. Jason Wyckaert (43), 8. Nathalie Callens (49), 9. Veerle Bostyn (41), 10 Bart Joosten (52) allen Moorslede.

The post Vlaams Belang Moorslede komt voor de eerste keer met een lijst in Moorslede is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

China hackte honderdduizenden slimme apparaten, waarschuwt FBI

Chinese staatshackers hebben meer dan 260.000 apparaten gehackt om ze te kunnen gebruiken voor grote cyberaanvallen, waarschuwen de autoriteiten van de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Daaronder zijn volgens de diensten ongeveer 2700 apparaten in Nederland. Het Nationaal Cyber Security Centrum van het Nederlandse ministerie van Justitie en Veiligheid meldt ook dat enkele duizenden apparaten in

Lees meer »

Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp

De gemeente Oostkamp heeft een akkoord bereikt met de Vlaamse overheid en het Agentschap Wegen en Verkeer maar ook met de projectontwikkelaars van de toekomstige wijk De Wastine langs de Fabiolalaan om een geluidsscherm in de omgeving van de Fabiolalaan/Molenstraat te plaatsen.
The post Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund: “Bitter resultaat, maar met positief gevoel”

Club Brugge-coach Nicky Hayen blijft met een dubbel gevoel achter na de 0-3-nederlaag tegen Borussia Dortmund op de eerste speeldag van de Champions League. “Het resultaat laat een bittere smaak na, maar er is nog steeds een heel positief gevoel”, zei Hayen na afloop van de match tijdens een persconferentie.
The post Club-coach Nicky Hayen na nederlaag tegen Dortmund:

Lees meer »

Post Title

Er hangt een 74-jarige man uit Waregem een boete van 8.000 euro boven het hoofd omdat hij een twintigtal beschermde vogels hield in zijn volière. Volgens zijn advocaat ving hij die niet zelf, maar nam hij die over van zijn overleden schoonbroer. “Het is een raadsel waarom mijn cliënt hiervoor gedagvaard werd.”
The post appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Eén persoon als schuldige aanduiden, daar ga ik niet in mee”: Coosemans, die in opvallend overleg ging met Fredberg, Rits en Vertonghen, steunt Riemer

Anderlecht zit in de hoek waar de klappen vallen. Na de eerste nederlaag van het seizoen tegen Racing Genk lieten heel wat fans opnieuw hun ongenoegen blijken over het geleverde spel. Na affluiten ging CEO Sports Jesper Fredberg in conclaaf met drie leiders in zijn kleedkamer. Colin Coosemans benadrukte echter meteen dat “er niets achter gezocht moest worden” en sprak,

Lees meer »

KFC Meulebeke ontvangt SV Ingelmunster voor de derby der derby’s (2A): “Zal een pittige wedstrijd worden”

Na een zwak seizoen was de degradatie een feit. In tweede provinciale startten de roodbroeken veelbelovend met een 9 op 9. Blijven zij ongeslagen of zal Ingelmunster hen 3 punten afsnoepen zaterdagavond?
The post KFC Meulebeke ontvangt SV Ingelmunster voor de derby der derby’s (2A): “Zal een pittige wedstrijd worden” appeared first on KW.be.

Lees meer »

Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival

Op zaterdag 28 september om 14.30 uur organiseert de Tieltse Accomusicband het 21ste Internationaal Accordeonfestival in de Europahal in Tielt. Dit internationaal accordeonfeest krijgt gestalte met optredens van de Accomusicband Tielt onder leiding van dirigent Noël Van Gaever en de Franse accordeonvirtuozen Delphine Lemoine en Nicolas Rapicault.
The post Accomusicband Tielt presenteert 21ste Internationaal Accordeonfestival appeared first on KW.be.

Lees meer »

Opnieuw faalt Russische “Satan II”-raket

Op de plek waar de “Satan II” eind vorige week moest worden gelanceerd, gaapt nu een krater van tientallen meter breed. Een mislukte test met een intercontinentale ballistische raket doet twijfelen aan de Russische grootspraak over het militaire arsenaal.

Lees meer »

Kopstukken kruisen degens in Koekelare: debat over vier hete hangijzers

In aanloop naar de lokale verkiezingen in Koekelare vond op donderdagavond 19 september het kopstukkendebat plaats in CC De Balluchon, georganiseerd door het Feestcomité. Politiek journalist Paul Cobbaert trad op als moderator en zorgde ervoor dat het debat sereen en respectvol verliep.
The post Kopstukken kruisen degens in Koekelare: debat over vier hete hangijzers appeared first on KW.be.

Lees meer »