Vier op de vijf studenten gebruiken regelmatig ChatGPT

Vier op de vijf studenten gebruikten vorig academiejaar regelmatig de AI-chatrobot ChatGPT. Dat zijn er 30 procent meer dan in 2022-2023, blijkt uit een bevraging van Vlaamse uitgeverij en boekhandel Acco.

 

Meer krantenkoppen in België

Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk

Op 21 augustus 1964 stapten Lucas Martens (86) en Nicole De Keyzer (85) in het huwelijksbootje in Tielt. Daags nadien volgde de kerkdienst in de Sint-Pieterskerk in Tielt.
The post Lucas en Nicole vieren hun diamanten huwelijk appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ontbijten met Open VLD-voorzitter Eva De Bleeker: “De N-VA gaat naar links opschuiven: de ruimte die dan ontstaat, is voor ons”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in De Ochtend op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck. Vandaag is Eva De Bleeker, de nieuwe voorzitter van Open VLD te gast. En die heeft het over het de herstructurering van haar partij die ze wil en moet doorvoeren.

Lees meer »

Vier op de vijf studenten gebruiken ChatGPT. Maar dat is net een goeie zaak, vinden experten: “Ze gaan niet dommer en luier worden. Integendeel”

Vier op de vijf studenten hebben het afgelopen academiejaar regelmatig ChatGPT gebruikt. Dat blijkt uit de onderwijsbarometer van Acco, de uitgeverij van studiemateriaal. En dat is zo slecht nog niet, vinden experts. “Studenten die ChatGPT als ‘online tutor’ gebruiken, die hen dus bijles geeft en dingen uitlegt, presteren nadien beter op een test dan studenten die de test afleggen zonder

Lees meer »

Jani Kazaltzis verklapt ‘ergernissen’ aan bestie James Cooke: “Vanaf hij wakker wordt, lijkt het alsof zijn eigen musical start”

Woensdagavond is ‘Jani Kazaltzis (45) en James Cooke (39)-avond’ bij Play4. In hun gloednieuwe programma trekken de besties eropuit om enkele jobs buiten de media uit te testen. Dat verloopt niet altijd zonder slag of stoot en leidt vaak tot hilarische situaties. Wat wel opvalt, is hoe hecht de vriendschap tussen die twee mannen is. Hoeveel stress er ook mag

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »