Toekomst nachttrein Brussel-Praag oogt vanaf juni 2025 onzeker

Het lot van de nachttrein Brussel-Praag oogt vanaf juni 2025 onzeker. Door tal van spoorwerkzaamheden die de dienstregeling bemoeilijken, het ingewikkelde dienstregelingsproces in Duitsland en een gebrek aan coördinatie tussen Duitsland en de buurlanden hangen er donkere wolken boven de route.

 

Meer krantenkoppen in België

Noodpomp moet wateroverlast vermijden in polder Sinaai-Daknam

Het polderbestuur van Sinaai-Daknam heeft een noodpomp aangekocht die bijna 2 miljoen liter water kan overpompen. De afwatering van het poldergebied wordt geregeld via 5 pompgemalen, maar die durven het al eens te begeven. "De noodpomp kost ons zo’n 20.000 euro, maar kan bijna 2 miljoen liter water overpompen en kan ook aangesloten worden op een landbouwtrekker", klinkt het bij

Lees meer »

Door HOGENT ontwikkelde drugspreventietraining wordt nu ook Europees uitgerold

Een online en fysieke drugspreventietraining ontwikkeld door de HOGENT wordt in de hele Europese Unie uitgerold. De Hogeschool sloot daarvoor een overeenkomst met het European Union Drug Agency (EUDA). De training moet de kloof tussen preventiewetenschap en de praktijk verkleinen. "We willen evalueren en verbeteren naar een preventiebeleid waarvan we weten uit onderzoek dat die werkt", zegt Annemie Coone, projectcoördinator

Lees meer »

Hezbollah-leider Nasrallah reageert na aanvallen met communicatietoestellen: “Ongeziene klap voor Hezbollah, maar krijgt ons niet klein”

"Israël heeft alle rode lijnen overschreden". Dat heeft Hassan Nasrallah, de leider van Hezbollah, gezegd in een televisietoespraak waarin hij reageerde op de aanvallen met ontploffende communicatietoestellen in Libanon. Nasrallah noemde de aanvallen "een ongeziene klap, maar die krijgt Hezbollah niet klein". Tijdens de toespraak vonden nieuwe luchtaanvallen plaats op de grens tussen Israël en Libanon.

Lees meer »

Boeing ontslaat hoofd ruimtevaarttak na problemen met Starliner

Boeing heeft zijn hoofd van de defensie- en ruimtevaarttak ontslagen na de problemen met het Starliner-ruimtevaartuig en forse kostenoverschrijdingen op andere projecten. Ted Colbert vertrekt per direct bij de vliegtuigfabrikant, zo kondigde de recent aangetreden Boeing-baas Kelly Ortberg aan in een e-mail aan het personeel.

Lees meer »

Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat”

De heraanleg van het centrum en de Bellegemkerkdreef is afgerond. Met de vernieuwing van de Bellegemsestraat en de Bellegemkerkdreef wordt de verkeersveiligheid, de doorstroming en de leefbaarheid in Bellegem beter.
The post Kinderen VBS Bellegem kleuren en fietsen nieuwe fietszone symbolisch in: “Door het stof gegaan, maar met resultaat” appeared first on KW.be.

Lees meer »