Tien keer meer gevangenen dan voorzien en amper voedsel: waarom gevangenis van Makala in Congo “hel op aarde” wordt genoemd

“De hel op aarde.” Wie ooit vastzat in Makala in Kinshasa gebruikt steevast die woorden om de gevangenis te beschrijven. De regering liet de voorbije dagen meer dan 2.000 gevangenen vrij, maar daar was wel eerst een (zoveelste) dodelijk incident voor nodig.

 

Meer krantenkoppen in België

Herstelcoach bevordert welbevinden leerlingen: “Zorgnoden nemen toe”

Het psychosociaal welzijn en het welbevinden van jongeren zijn in het postcoronatijdperk een belangrijk onderwerp in heel wat secundaire scholen. Het Sint-Jozefsinstituut Ondernemen, Toerisme & IT (Jozefienen, red.) wil in de toekomst nog meer inzetten op degelijk en zorgend onderwijs en creëerde daarom een nieuwe functie binnen het lerarenteam. Bart Vandaele (32) werd aangesteld als herstelcoach.
The post Herstelcoach

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »

Kat die tijdens kampeertrip verloren raakte in Yellowstone, legt bijna 1.300 kilometer af in twee maanden om thuis te raken

Twee maanden lang maakte een Amerikaans koppel uit Californië zich zorgen over hun kat, nadat ze hem tijdens een kampeertripje in Yellowstone National Park kwijt waren geraakt. Wat bleek? De kat was alweer naar huis vertrokken. Het diertje werd 1.300 kilometer verderop, in Californië, levend en wel teruggevonden. “Hij had waarschijnlijk niet veel energie meer om nog verder te gaan.”

Lees meer »

Zes lijsttrekkers in de clinch tijdens debat Unizo Ieper: “Accountmanager voor ondernemers is geen wonderoplossing”

Unizo Ieper slaagde erin de zes lijsttrekkers samen te krijgen voor haar debat in de aula van AC Auris. Voor vuurwerk was het echter wachten tot het einde toen moderator Xavier Taveirne doorvroeg over het uitsluiten van Vooruit uit de stadslijst. “Onze eerste bekommernis is de stadslijst in de oppositie krijgen”, zei Philip Bolle (Vooruit).
The post Zes lijsttrekkers

Lees meer »

Purperbacterie in Rumst kleurt water rood: “Een spectaculair, maar op zich onschadelijk fenomeen”

Het leek wel een tafereel uit een horrorfilm: de hofgracht van kasteel Laarhof in Rumst kleurde begin deze week van de ene op de andere dag rood. De graaf die in het kasteel woont, dacht aan een vandalenstreek. Stalenonderzoek wees al snel naar de purperbacterie. Professor microbiële technologie Siegfried Vlaeminck van de Universiteit Antwerpen duidt het fenomeen. "De verkleuring kan

Lees meer »

Dan toch geen vleermuizen: onderzoekers ontdekken welke diersoorten coronavirus overdroegen naar de mens

Een internationaal onderzoeksteam heeft opgelijst welke dierensoorten het meest waarschijnlijk hebben gediend als een tussengastheer voor het coronavirus. Dat blijkt uit een wetenschappelijke paper die donderdag in het wetenschappelijke tijdschrift Cell is gepubliceerd. Dit onderzoek voegt zich bij het groeiende bewijsmateriaal voor de stelling dat de pandemie is veroorzaakt doordat besmette dieren in november 2019 op een markt in de

Lees meer »

Stien en Glenn verwelkomen vier jaar na ‘First Dates’ hun eerste kindje: “Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam”

Het is al een bijzonder jaar geweest voor Stien van Ael (23) en Glenn Stroeckx (29). Nadat ze elkaar in mei het jawoord gaven, verwelkomden ze op 23 september hun eerste kindje: dochtertje Nilou. Het heuglijke nieuws komt vier jaar na hun eerste ontmoeting in het VRT 1-programma ‘First Dates’. “Kiekeboe! Hier ben ik dan eindelijk, Nilou”, schrijft Stien bij

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, wordt in beroep wellicht vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

De afgrijselijke schreeuw van Courtois na het scheuren van kruisband: “Ik heb hem nog nooit zo kapot gezien”

In de gisteravond voorgestelde ‘Courtois: The Return of the Number One’, de documentaire rond de revalidatie van de keeper van Real Madrid, is te zien hoe onze landgenoot (32) op training de kruisbanden van de linkerknie scheurt. En vooral ook te horen. Courtois schreeuwt het uit van de pijn. Vandaag komt de vierdelige reeks op ‘Amazon Prime’ uit.

Lees meer »

Personeel klaagt overbevolking in Mechelse gevangenis aan: “156 gedetineerden in plaats van 84, dat is om problemen vragen”

De Mechelse gevangenis zit over- en overvol. Er is plaats voor 84 gedetineerden, op dit ogenblik zitten er bijna dubbel zoveel. Voor veertien gevangenen is er zelfs geen bed meer beschikbaar. Zij kunnen niet anders dan op de grond slapen. “Dit is gewoon om problemen vragen. Je ziet en voelt de spanningen elke dag toenemen”, reageert een cipier.

Lees meer »