Staking bij De Lijn: Amper 36 procent van de bussen en trams rijden in West-Vlaanderen

Er zullen vandaag/maandag door een staking een pak minder bussen en trams rijden dan normaal op het netwerk van De Lijn. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij. In heel Vlaanderen zullen gemiddeld 45 procent van alle bussen en trams rijden. In West-Vlaanderen is dat amper 36 procent en voor de kusttram nog geen 30 procent.

De staking komt er uit ongenoegen van het personeel over volgens hen eenzijdige communicatie van de directie over de jaarplanning en het wisselen van dienstroosters.

De Lijn heeft een alternatieve dienstregeling opgesteld. In heel Vlaanderen zullen gemiddeld 45 procent van alle bussen en trams rijden.

In de provincie Antwerpen zal 48 procent rijden, in Oost-Vlaanderen 38 procent, in Vlaams-Brabant 52 procent, in Limburg 54 procent en in West-Vlaanderen 36 procent.

Amper kusttrams

In Antwerpen stad wordt 43 procent van de ritten gereden, in Gent rijdt 21 procent en bij de kusttram rijdt 28 procent van de trams.

Reizigers kunnen de aangepaste dienstregeling vinden via de routeplanner, haltepagina of lijnpagina op de website en app van De Lijn.

The post Staking bij De Lijn: Amper 36 procent van de bussen en trams rijden in West-Vlaanderen is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Pop-up speeltoestel krijgt definitief plekje in Ten Bulke

Het was één van de grootste publiekstrekkers op de Grote Markt deze zomer: het grote speeltuig. Het kwam er nadat het stadsbestuur een burgerparticipatiemoment in het leven had geroepen. Daar konden de inwoners zelf kiezen voor de stijl en uitvoering van het speelrek. De plaatsing op de Grote Markt was van tijdelijke aard, waarna op
The post Pop-up speeltoestel

Lees meer »

Philippe Geubels zat ooit dronken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’: “Ik was die opnames vergeten”

Philippe Geubels (43) doet in de podcast ‘Achter de schermen’ een verrassende onthulling: de komiek zat ooit behoorlijk beschonken in de jury van ‘De slimste mens ter wereld’. Op de jaarmarkt in Boechout was hij de opnames van de populaire quiz volledig vergeten. “Ik was dan ook al sinds 10 uur ‘s morgens aan het drinken”, geeft hij toe met

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

LIVE MIDDEN-OOSTEN. Israëlisch leger zegt commandant van Islamitische Jihad gedood te hebben

Het Israëlische leger (IDF) heeft naar eigen zeggen in de humanitaire zone in Khan Younis een belangrijke commandant van de Palestijnse terreurorganisatie Islamitische Jihad gedood. Ahmed Aish Salame al-Hashash was verantwoordelijk voor raketaanvallen vanuit de humanitaire zone op Israëlisch grondgebied, zegt het IDF. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Buurt opgeschrikt door schietpartij, politie kan drie verdachten arresteren: “Er zat een man duidelijk gewond op de grond”

De hulpdiensten werden zaterdagavond omstreeks 23 uur opgeroepen voor een schietpartij in de Zwevegemstraat in het West-Vlaamse Otegem. Volgens een getuige zijn er enkele schoten gelost en zat er een man gewond op de straat. In Wortegem-Petegem, in Oost-Vlaanderen, kon de politie de wagen van de verdachten staande houden. Drie personen werden opgepakt.

Lees meer »

Brandhoek Vlamertinge rouwt om het heengaan van ‘Meester’ Luc Nouwynck

Op dinsdagnamiddag 17 september is Luc Nouwynck in het UZ Gent rustig en gesteund door zijn familie overleden. Luc werd geboren in Poperinge op 19 mei 1958. Hij laat zijn echtgenote Marleen Arnout, zijn kinderen Pieter, Nele en Sander en zijn vijf kleinkinderen Lara, Kaat, Pim, Fien en Daan achter. Luc was jarenlang onderwijzer in de Vrije School De Vlam

Lees meer »

Axel Daeseleire organiseert dit weekend festival in Antwerpen: “Erik Van Looy en Charlotte Timmers staan in line-up”

Axel Daeseleire (55) is met drie programma’s alomtegenwoordig op televisie dit najaar. Bij VTM loopt het nieuwe seizoen van ‘Erfgenaam gezocht’, bij Play4 dan weer ‘Axel in Amerika’ en ‘Celebrity klopjacht’. Daeseleire werkt voor meerdere zenders tegelijk en dat kan omdat hij geen exclusiviteitscontract heeft. De afwisseling is een voordeel, maar er is ook een groot nadeel. Hij wordt gewoon

Lees meer »