Sociaaldemocraten kunnen kunnen extreemrechts AfD net afhouden in regionale verkiezingen Brandenburg

De regerende centrumlinkse sociaaldemocraten (SPD) hebben zondag de verkiezingen gewonnen in de Oost-Duitse deelstaat Brandenburg. Exitpolls lieten eerder op zondag al een kleine voorsprong zien op de radicaal-rechtse Alternative für Deutschland (AfD). 

Meer krantenkoppen in België

Duitse toeriste voor West-Afrikaanse kust gedood door haai

Een Duitse toeriste is maandagavond omgekomen nadat ze door een haai aangevallen werd. De 30-jarige vrouw bevond zich aan boord van een catamaran, 278 km ten zuidwesten van het eiland Gran Canaria en voor de kust van het betwiste gebied Westelijke Sahara, toen de haai aanviel.

Lees meer »

Na bezwaren dan toch geen groot overhellend terras aan silo’s Vaartkom Leuven

Er komt dan toch geen overhellend stadsbalkon op de iconische oude silo’s aan de Vaartkom in Leuven. Projectontwikkelaar Ertzberg gaat de silo’s omvormen tot een wooncomplex met appartementen. Maar buurtbewoners maakten zich zorgen dat het grote balkon voor te veel schaduw zou zorgen en dienden bezwaren in. Ertzberg moet de plannen aanpassen en reageert teleurgesteld.

Lees meer »

Petje af, Sven

Nog maar eens een titel erbij voor Sven Vanthourenhout. Tim Merlier kroonde zich vorig weekend na een machtige sprint tot Europees kampioen op de weg en zorgde er zo voor dat de afscheidnemende bondscoach in schoonheid aan zijn afscheidstournee kon beginnen. Nog één kampioenschap, het WK in het Zwitserse Zürich, en dan neemt Vanthourenhout afscheid
The post Petje af,

Lees meer »

“Anderlecht heeft cocktail van Kompany en Riemer nodig”: clubicoon Pär Zetterberg meet schade op bij ‘zijn’ paars-wit

Er is de voorbije dagen al heel veel speeksel en inkt gevloeid over Anderlecht. Als de rook is opgetrokken, komt de sheriff de schade opmeten. Icoon Pär Zetterberg (53) stelt zijn ‘cocktail maison’ van RSC Anderlecht voor. “De nieuwe trainer moet offensief denken, risico’s durven te nemen, en vooral: hij moet liever met 4-3 winnen dan met 2-1. Dát is

Lees meer »

Verdachte beweert Gisèle Pelicot enkel gestreeld te hebben, maar dan toont rechter expliciete beelden van verkrachting: “In de zaal werd het muisstil”

Met Jacques C. (72) is een derde verdachte in het Franse verkrachtingsproces aan het woord gekomen. De gepensioneerde man gaf toe dat hij Gisèle Pelicot aanraakte, maar ontkende haar gepenetreerd te hebben. Om de waarheid aan het licht te brengen, liet de rechter voor het eerst expliciete beelden van het misbruik zien. Die spraken de versie van C. duidelijk tegen.

Lees meer »

Stiefdochter (13) maandenlang misbruikt maar zelfs na klacht moet ze nog half jaar bij verkrachter wonen

Het parket Halle-Vilvoorde heeft vrijdag een gevangenisstraf van zeven jaar gevorderd tegen een 38-jarige man uit Halle die maandenlang zijn stiefdochter had verkracht. De man, G., had het dertienjarige meisje gedwongen hem oraal te bevredigen. De dertiger had de kans gekregen om een therapie te volgen maar zou dat niet gedaan hebben. Het meisje moest zo nog zes maanden bij

Lees meer »

Farmabedrijf achter Ozempic investeert in Vlaamse spin-off die werkt aan obesitasmedicijn

Het Deense farmabedrijf Novo Nordisk pompt samen met de Nederlandse investeerder BioGeneration Ventures vers kapitaal in Tanai Terapeuthics, een jonge spin-off van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) die sleutelt aan een nieuw oraal geneesmiddel tegen obesitas. Novo Nordisk is uitgegroeid tot het waardevolste bedrijf van Europa dankzij het succes van diabetesmedicijn Ozempic en obesitasgeneesmiddel Wegovy.

Lees meer »