Slachtoffer Jan (53) kijkt uit naar zijn vier minuten met de paus: “Hem rechtstreeks aanspreken, zal me voldoening geven”

Een jaar geleden vertelde hij zijn pakkende misbruikverhaal in ‘Godvergeten’, deze week is Jan Puype een van de vijftien slachtoffers die de paus zal ontmoeten. Zaterdag zaten ze urenlang samen, om te bespreken hoe ze hun gesprek met Franciscus zullen aanpakken. “We mogen vrijuit spreken.”

 

Meer krantenkoppen in België

IN BEELD – Wondermooie melodieën tijdens show- en dansnamiddag in De Kleine Prins in Kruiseke

Landhuis De Kleine Prins, Oude Beselarestraat 311 in Kruiseke (Wervik) ademde weer één en al sfeer en gezelligheid uit tijdens de driedaagse show- en dansnamiddag met gastheer Jan Wuytens, de collega’s Michael Lanzo en huismuzikant Chris Capoen.
The post IN BEELD – Wondermooie melodieën tijdens show- en dansnamiddag in De Kleine Prins in Kruiseke appeared first on KW.be.

Lees meer »

Tributeband klaar voor vuurdoop: Be Heroes eert David Bowie

Na een toevallige ontmoeting tussen Zwevegemnaars Stefaan Delrue en Patrick Vermaerken ontstond het idee een volwaardige David Bowie-tributeband op te starten. Veel repetities later is Be Heroes klaar voor het podium. De première heeft plaats op 4 oktober in Ardooie.
The post Tributeband klaar voor vuurdoop: Be Heroes eert David Bowie appeared first on KW.be.

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Meerderheid Europarlement wil opheffing beperkingen voor Kiev op wapengebruik

Het zogenaamde “plan voor de overwinning” van Oekraïne op Rusland is “volledig voorbereid”. Dat heeft de Oekraïense president Volodymyr Zelensky woensdag gezegd. Zelensky wil het plan deze maand nog voorleggen aan zijn Amerikaanse evenknie Joe Biden. De Russen zijn ondertussen in de regio Koersk, die sinds begin augustus het strijdtoneel is van een Oekraïens offensief, een tegenoffensief gestart. Maandag claimden

Lees meer »

Kelly Pfaff (47) na de uitspraak over de home-invasion: “Mama heeft weer veel mosselen gegeten zoals vroeger, ook daaraan merk ik: ze komt hier door”

“We doen er nu alles aan om de joie de vivre van ons mama vollenbak terug te krijgen.” Zo reageert Kelly Pfaff — zowat de spreekbuis van de familie — bij HLN nadat de twee voortvluchtige mannen die haar mama Carmen (68) in augustus vorig jaar hondsbrutaal overvielen in haar villa in Brasschaat, vanochtend veroordeeld werden tot 8 jaar celstraf.

Lees meer »

Jeugdraad organiseert debat in aanloop van verkiezingen

Binnenkort trekken veel jongeren voor de eerste keer naar de stembus. Jeugdraad Poperinge slaat daarom de handen in elkaar om de jongeren te informeren over enerzijds de lokale politiek, maar anderzijds ook om te gaan stemmen. Met een enquête, een referendum, terrasbabbels en een debat brengen ze de bezorgdheden van de jongeren tot bij de partijen.
The post Jeugdraad

Lees meer »