N-VA wil forse verlaging erfenisbelasting, Vooruit is tegen: staat nieuwe Vlaamse regering in de steigers?

Vooruit kant zich in de Vlaamse formatie tegen een al te forse verlaging van de erfenisbelasting. Het gebikkel om de centen luidt de allerlaatste fase in de onderhandelingen in. Wat staat een nieuwe Vlaamse regering nog in de weg?

 

Meer krantenkoppen in België

Andy Melis is de gewaardeerde verse kracht bij Eendracht De Haan (3B): “Maken ons op voor eerste topper”

De hele voorbije competitie volgden we het reilen en zeilen van fusieclub Eendracht De Haan. We interviewden trainers, spelers en bestuursleden: nooit hoorden we een negatief woord. Voorzitter Jackie Claeys sloeg nagels met koppen toen hij stelde: “We schonken het vertrouwen aan Livio Proot en dat heeft hij nooit beschaamd. We konden de degradatie niet meer verhinderen, verloren nog vaak,

Lees meer »

Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd

Onlangs werd het nieuwe tuinkapelletje van BEN Ardooie in de Kortrijksestraat 56 officieel ingewijd door priester Dave Vannieuwenhuyse van de federatie Sint-Germanus. De bewoners van BEN zijn blij dat ze opnieuw een rustplekje hebben en dat het Mariabeeld een plaats kreeg in de nieuwaangelegde tuin van BEN.
The post Tuinkapelletje van BEN Ardooie ingewijd appeared first on KW.be.

Lees meer »

Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen

Opvallende nieuwkomer bij de verkiezingen in Oostende is Samen voor Democratie (SVD). Het gaat om een éénmanslijst. “We hebben over Oostendse thema’s wel degelijk duidelijke standpunten”, zegt Domien Ballegeer (30).
The post Domien op de valreep met éénmanslijst SVD naar verkiezingen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Belgische e-commerce wil af van ‘serial returners’

Een vijfde van alle kleding en schoenen die online wordt gekocht, wordt teruggestuurd naar de afzender. Becom, de sectorfederatie van de Belgische e-commerce, wil dat er wordt opgetreden, en kijkt daarbij vooral naar één groep. Enkele ‘serial returners’ zorgen voor bijna alle retourzendingen. Dat schrijft Het Laatste Nieuws woensdag.

Lees meer »

Politie zet voortaan ‘snuffelaars’ in tegen drugs in het verkeer

De politie wil met een nieuw apparaat – een soort drugssnuffelaar – de strijd tegen drugs in het verkeer gerichter en efficiënter maken. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het gaat om toestellen waarmee snel sporen van drugsgebruik kunnen opgespoord worden op bijvoorbeeld de handen of op onderdelen van de wagen, zoals het stuur.

Lees meer »

Rik De Mil herleeft in het Zwarte Land en doet ook Charleroi herleven: “Luisteren is het moeilijkste wat er is voor een coach”

Opgestaan uit de doden: Sporting Charleroi. Met dank aan Rik De Mil (43), die zelf herleeft nadat Westerlo hem een halfjaar terug in de nasleep van die salonremise ineens bij het huisvuil zette. “In het voetbal heb je weinig vrienden, zeggen ze, maar ik heb mogen ondervinden dat veel mensen me appreciëren omwille van wie ik ben.”

Lees meer »