Moet De Wever premier worden? Mag Bouchez in de regering? Een meerwaardetaks op aandelen en óók elektrische wagens belasten? Zo denk jij erover

Behalve de kiesintenties van de Belgen geeft De Grote Peiling van ‘Het Laatste Nieuws’, ‘VTM NIEUWS’, ‘RTL’ en ‘Le Soir’ ook een antwoord op heel wat andere prangende vragen. Moet Bart De Wever (N-VA) premier worden? Wie gaat er nog stemmen nu de kiesplicht bij de gemeenteraadsverkiezingen is afgeschaft? Verdienen ouders die verplichtingen op school niet nakomen een financiële straf? Dit is de mening van de Belg. 

Meer krantenkoppen in België

“Geef het me in de kleedkamer”: ex-scheidsrechter beweert dat hij Messi bewust geen kaart gaf in ruil voor zijn shirt

Geen geel in ruil voor een cadeautje. De Chileense scheidsrechter Carlos Chandía beweert dat hij Lionel Messi (37) zeventien jaar geleden in de halve finale van de Copa América bewust niet bestrafte met geel na handspel, waardoor de Argentijn mocht spelen in de finale tegen Brazilië. Als compensatie wou Chandía wel zijn truitje. Messi luisterde en schonk in de catacomben

Lees meer »

Walter Van de Velde betreurt moeilijke onderhandelingen rond ‘Lili en Marleen’: “Geldkwestie tussen producent en VTM”

Het stormt onder de mansarde van café De Lichttoren. Dertig jaar nadat ‘Lili en Marleen’ het levenslicht zag op VTM – en vijf jaar na de laatste heruitzending – lijkt de reeks vast te zitten in een loopgravenoorlog. Een centen- én prestigekwestie, zo blijkt. “Aanvankelijk twijfelden de zenderbazen of dit in hun programmatie paste.”

Lees meer »

“Gebouw is al vele jaren een schandaal om te bekijken”: renovatie oude gemeenteschool Passendale wordt geraamd op 1,5 miljoen euro

De infrastructuur van de oude jongensschool in de Canadalaan in Passendale is verouderd en dringend aan herstelling toe. De gemeenteraad van Zonnebeke keurde het lastenboek voor de renovatie goed. De raming bedraagt 1.533.000 euro. De offertes moeten worden ingediend tegen uiterlijk 8 november.
The post “Gebouw is al vele jaren een schandaal om te bekijken”: renovatie oude gemeenteschool Passendale

Lees meer »

Hofgracht in Reet kleurt bloedrood: een vandalenstreek of blauwalg?

In Reet bij Rumst heeft het water van de hofgracht van het Laarkasteel plots een rode kleur gekregen. De bewoners van het kasteel verwittigden de politie omdat ze dachten dat het om kwaad opzet ging. Er zijn ondertussen stalen genomen om te zien of het water besmet is met blauwalg, dat ook een rode kleur aan water kan geven.

Lees meer »

Koppel Sabrina en Tom in de prijzen in Loopcriterium van de Kust: “Voor de sfeer en sociaal contact doen we ook volgend jaar mee”

In Blankenberge had de prijsuitreiking van het voorbije Loopcriterium van de Kust plaats. Sabrina Samaey werd tweede in het eindklassement. Haar partner Tom Blancke liep zich naar een plaats in de top tien.
The post Koppel Sabrina en Tom in de prijzen in Loopcriterium van de Kust: “Voor de sfeer en sociaal contact doen we ook volgend jaar mee”

Lees meer »

Joke (46) loopt marathon met naam van gesneuvelde Australische olympiër op haar borstnummer: “Dat kan geen toeval zijn”

Joke Vandenbrouck (46) uit Lo nam afgelopen zondag deel aan de In Flanders Fields-marathon. Op het borstnummer van de deelnemers stond ook de naam van een gesneuvelde soldaat uit de Eerste Wereldoorlog. Bij Joke was dat de Australiër Healy Cecil, die in 1918 sneuvelde in Frankrijk en op de Olympische Spelen in 1912 goud haalde in het zwemmen. “Australië is

Lees meer »

Lindsey zag al het geld van haar rekeningen verdwijnen: “Eerst verlies ik mijn man en papa van onze kindjes, en nu dit”

Nog geen jaar nadat Lindsey Steyaert haar man verloor bij ongeval op een vissersschip wordt ze slachtoffer van fraude, die haar tienduizenden euro’s kost. Zondag zag ze alle geld van haar rekeningen verdwijnen. “Ik bood een artikel te koop aan via Marketplace, ik stuurde een QR-code voor de betaling en korte tijd later was mijn geld weg.”

Lees meer »

Bende van Nijvel-dossier straks openbaar? Voor justitieminister Van Tigchelt is het bespreekbaar: “Elk initiatief om waarheid te achterhalen, verdient onze steun”

Eind juni kondigde het federaal parket aan dat het onderzoek naar de Bende van Nijvel na veertig jaar werd stopgezet. Nu gaan er stemmen op om historici en academici een blik te laten werpen op het Bende-dossier en zelfs het strafdossier helemaal openbaar te maken. Minister van Justitie Paul Van Tigchelt (Open Vld) is alvast voorstander, verneemt HLN. “Zo’n initiatief

Lees meer »

Vijftien doden na instorting van gebouw in Sierra Leone

Bij de instorting afgelopen maandag van een gebouw van zeven verdiepingen in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, zijn al vijftien doden gevallen. Vijf van hen zijn kinderen jonger dan 5. Er zijn intussen ook acht mensen, onder wie twee jongens jonger dan 5, levend vanonder het puin gehaald. Dat blijkt donderdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.

Lees meer »

Van parochiekerk naar sociocultureel ontmoetingscentrum: historisch gebouw in Koekelare krijgt nieuw leven

Met het oog op de herbestemming van de parochiekerk in De Mokker tot een sociocultureel ontmoetingscentrum werd tijdens de gemeenteraad in CC De Brouwerij de ontwerpakte voor de aankoop van de parochiekerk in De Mokker unaniem goedgekeurd. De gemeente koopt het gebouw voor 250.000 euro met als doel het om te vormen tot een sociocultureel ontmoetingscentrum.
The post Van

Lees meer »

Na zinderende première is ‘Grease’ weer helemaal thé word!

Afgelopen zondag raasde de nieuw, frisse versie van de hitmusical ‘Grease’ als een gesmeerde bliksem door Stadsschouwburg Antwerpen. Het publiek ging uit z’n dak en beloonde de supersonische cast, met o.a. Tinne Oltmans (Sandy), Danny Dorland (Danny), Ruth Beeckmans (Miss Lynch) en Lauren De Ruyck (Rizzo), na afloop met een welverdiende, uitzinnige staande ovatie.
The post Na zinderende première

Lees meer »