Meer dan de helft van de bussen en trams De Lijn rijdt vandaag niet uit

Er zullen maandag door een staking een pak minder bussen en trams rijden dan normaal op het netwerk van De Lijn. Dat meldt de Vlaamse vervoersmaatschappij. In heel Vlaanderen zullen gemiddeld 45 procent van alle bussen en trams rijden.

 

Meer krantenkoppen in België

Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp

De gemeente Oostkamp heeft een akkoord bereikt met de Vlaamse overheid en het Agentschap Wegen en Verkeer maar ook met de projectontwikkelaars van de toekomstige wijk De Wastine langs de Fabiolalaan om een geluidsscherm in de omgeving van de Fabiolalaan/Molenstraat te plaatsen.
The post Akkoord over de geluidschermen langs de E40 in Oostkamp appeared first on KW.be.

Lees meer »

Geschorste procureurs nog drie maanden langer aan de kant geschoven

West-Vlaams procureur Filiep Jodts verlengt de schorsing van twee van zijn substituut-procureurs met drie maanden. Voormalig afdelingshoofd Y.S. van het Brugse parket en zijn Ieperse evenknie J.L. werden in maart geschorst in de nasleep van de affaire rond de fraude met de examenvragen bij de Hoge Raad voor de Justitie. Het gerechtelijk onderzoek naar die fraude loopt ondertussen volop.

Lees meer »

Steeds meer meisjes in Genk verlaten school zonder diploma: “Maar vaak gaan ze na hun stage al aan de slag”

Het aantal meisjes dat de secundaire school verlaat in Genk is de afgelopen jaren gestegen van 13 naar 17 procent. Vaak gaan ze al op hun stageplaats aan het werk, omdat er veel werkgelegenheid is voor kortgeschoolden. Daarnaast heeft Genk een grotere instroom van nieuwe jongeren die een andere moedertaal spreken, wat onderwijs volgen complexer maakt. En ook de coronacrisis

Lees meer »

Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen

Orobad is een sportieve vereniging die openstaat voor jong en oud. De vereniging werd 25 jaar geleden gesticht door Urbain Delaplace. Hij was ook de eerste voorzitter en werd later opgevolgd door de huidige voorzitter Paul Vanoutrive.
The post Orobad mag 25 kaarsjes uitblazen appeared first on KW.be.

Lees meer »

Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal

Een 23-jarige Tieltenaar die vastzit op verdenking van roofmoord, wordt in beroep wellicht vrijgesproken. De man deed zijn behoefte in het ING-bankkantoor in Tielt, maar is ontoerekeningsvatbaar.
The post Wellicht geen straf voor man die behoefte deed in bankfiliaal appeared first on KW.be.

Lees meer »

Drukker dan ooit, maar Jeroom zet gezin op eerste plaats: “Om de zoveel tijd kijkt Elodie me aan voor een tweede. Ik sluit niets uit”

In de studio van ‘De Slimste Mens’, in de kantine van zijn zoons kartingclub, tussen de sweaters van zijn nieuwe kledinglijn. Jeroom (47) vind je dit najaar zowat overal. Als tv-maker is de cartoonist en voormalige privé-chauffeur van Kamagurka volwassen geworden, maar ondanks zijn eivolle agenda is hij in de eerste plaats liefst dicht bij Elodie en zoontje Remus. “We

Lees meer »

Noord-Korea vuurt twee ballistische raketten af

Noord-Korea heeft woensdag zeker twee ballistische korteafstandsraketten afgevuurd. Dat meldt het Zuid-Koreaanse persbureau Yonhap, verwijzend naar bronnen uit het Zuid-Koreaanse leger. Ook het Japanse ministerie van Defensie bevestigt de lancering van de raketten.

Lees meer »

Instagram verscherpt regels voor tieners: wat verandert er? 

Instagram heeft een reeks maatregelen aangekondigd om minderjarige gebruikers beter te beschermen tegen de mogelijk schadelijke effecten van het platform. Zo worden de accounts van tieners automatisch op privé gezet, krijgen ze niet langer gevoelige inhoud te zien en stuurt de app een melding wanneer de schermtijd een uur overschrijdt.

Lees meer »

Uitslaande brand in koppelbouw in Zillebeke: één huis onbewoonbaar

Een woning in de Ieperse deelgemeente Zillebeke werd woensdagnacht onbewoonbaar verklaard na een uitslaande brand op de bovenverdieping. Het gaat om een koppelbouw en ook het aanpalende huis liep wat schade op, maar dat is niet onbewoonbaar.
The post Uitslaande brand in koppelbouw in Zillebeke: één huis onbewoonbaar appeared first on KW.be.

Lees meer »