Man die frontaal inreed op wagen met moeder en dochtertje in, riskeert celstraf: “In de wodka gevlogen na ruzie met echtgenote”

Een man die na een zoveelste ruzie met zijn echtgenote op 15 oktober 2023 een zwaar ongeval veroorzaakte in Sint-Pauwels stond maandag terecht voor de politierechtbank in Sint-Niklaas. Hij riskeert een celstraf.

 

Meer krantenkoppen in België

“Ik zal alles blijven geven”: Karel Geraerts blijft strijdvaardig na nieuwe opdoffer met Schalke, maar is zijn positie nog houdbaar?

Een nieuw dieptepunt. Karel Geraerts heeft met Schalke 04 een pijnlijke 3-5-nederlaag geleden, nadat Die Königsblauen thuis nochtans 3-0 voor waren gekomen. De nederlaag te veel voor Geraerts? “Ik geef niet op”, klonk het alleszins bij Geraerts zelf na het debacle. Anderlecht houdt z’n situatie hoe dan ook nauwlettend in de gaten.

Lees meer »

Sint-Bernarduscollege heeft de wind in de zeilen: “De groei is de verdienste van ons volledig team”

Sinds de komst van directeur Geert Barbry, ruim twee jaar geleden, waait er een frisse wind door het Sint-Bernarduscollege in Nieuwpoort. Het college onderging onder zijn leiding een opmerkelijke transformatie. Waar er op 1 september 2022 nog 232 leerlingen de weg naar het college vonden, waren er dit schooljaar maar liefst 330, onder wie bijna 100 eerstejaars. Dit is een

Lees meer »

Oververhitte batterijen of explosieven: hoe werden honderden biepers van Hezbollah gelijktijdig tot ontploffing gebracht? “Dit is een nooit geziene operatie”

In Libanon en Syrië zijn zeker negen doden en duizenden gewonden gevallen, nadat de biepers van leden van de sjiitische groepering Hezbollah tegelijkertijd ontploften. Hoe werden de toestellen tot ontploffing gebracht en wie zit achter die operatie? “Er werden eerder al mensen vanop afstand uitgeschakeld, weliswaar met ontploffende telefoons in plaats van semafoons. Maar nog nooit eerder op dergelijke schaal”,

Lees meer »

‘Bad boy for life’ blijkt pijnlijk correct: hoe invloedrijke rapper Sean ‘Diddy’ Combs een seksueel roofdier werd

Ooit was hij een van de meest invloedrijke muziekmagnaten, maar nu ziet Sean Combs (54) – beter bekend als Diddy – zijn imperium afbrokkelen. De Amerikaanse rapper werd gearresteerd en wordt aangeklaagd voor onder andere sekshandel en afpersing na maandenlang onderzoek door de FBI. Eerder werd hij ook al door een tiental vrouwen beschuldigd van seksueel misbruik en drogering. Iets

Lees meer »

Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag

Op zaterdag 21 september vierde Frituur Isabelle haar 35-jarig jubileum. Zaakvoerder Isabelle Messiaen vierde deze bijzondere mijlpaal samen met de klanten en trakteerde hen op een hapje en een drankje, een keer ’s middags en een keer ’s avonds.
The post Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Zeg het hem, alsjeblieft, hoe goed hij wel kan voetballen”: onze chef voetbal weet dat Skov Olsen Dortmund kan pijn doen

Posterboys zijn het niet, de mannen van Borussia. En toch: “Dortmund is een mindfuck”, ziet onze chef voetbal Niels Poissonnier, die desalniettemin verheugd is dat ze bij Club Brugge geloven in eigen krachten bij het aanvatten van de Champions League. De opportuniteiten liggen voorin, blauw-zwart kijkt naar z’n magiër. “Tenminste als ie met het juiste been uit zijn bed stapt.”

Lees meer »

Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90) overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is op maandag 16 september de bekende Sentenaar Urbain Blanckaert op 90-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was hij voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Katrien. Hij woonde zijn hele leven in de Magerstraat in Heule en was getrouwd met Lydia Ameye, voor wie hij allang zorgde.
The post Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90)

Lees meer »

“Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk verder ontharden of even op de pauzeknop duwen?

“De stad is een stuk groener geworden, dat kan niemand ontkennen”, klinkt het bij Ruth Vandenberghe. De lijsttrekker van Team Burgemeester Stadslijst voor Kortrijk is trots op het Groeningepark, het Sint-Michielsplein, de Leietuin, de Vlasakker enzovoort. Maar waar kan een volgende bestuursploeg verder ontharden en tegen welke kost?
The post “Men schrikt ervan hoe mooi Kortrijk is geworden”: Kortrijk

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

IJsbaan De Piste opent opnieuw de deuren: “2024 is het jaar van de transitie”

Het ijs van IJsbaan De Piste aan de Gentsesteenweg is klaar. Enkel de Zamboni-ijsdweilmachine moet nog de laatste gaten, scheuren en sleuven wegwerken. “Vrijdag 20 september gaan we officieel open voor het publiek. Dit weekend kan je discoschaatsen voor slechts 7,50 euro, aan bijna de helft van de normale prijs”, zegt Kenneth Deryckere (39).
The post IJsbaan De Piste

Lees meer »

Gokbedrijven en amateurclubs slaan handen in elkaar, maar wat als binnenkort de regels verstrengen? “Andere sponsors vinden ze gewoon niet meer”

Het is vanaf 1 januari 2025 gedaan met gokreclame op de borst van voetbalspelers. Volgens het Koninklijk Besluit op gokreclame van 27 februari 2023 mag er vanaf dan enkel een klein logo zonder slogan op het shirt staan. Niet alleen profclubs worden getroffen door de regels; het lijkt erop dat steeds meer gokbedrijven de weg naar het amateurvoetbal vinden. Maar

Lees meer »

Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund

Club Brugge is woensdagavond met een valse noot gestart aan de league phase van de vernieuwde Champions League. Op de eerste speeldag toonde blauw-zwart veel goede intenties tegen Borussia Dortmund, maar de Duitse grootmacht trok in het laatste kwartier dan toch aan het langste eind: 0-3.
The post Moedig Club Brugge kraakt pas in slotfase tegen Borussia Dortmund appeared

Lees meer »