LIVE TIJDRIT JUNIOREN. Van Kerckhove zit na sterke prestatie comfortabel in ‘hot seat’, Schoofs is onderweg

Na de gouden tijdrit van Remco Evenepoel staat vandaag ook de tijdrit van de junioren mannen op het programma. Matisse Van Kerckhove zette een eerste richttijd neer en zit in de ‘hot seat’. Nu is het aan Jasper Schoofs, die op het EK nog voor een zilveren medaille zorgde. Lukt dat ook op het wereldkampioenschap in Zürich? 

Meer krantenkoppen in België

Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Maandag 23 september start aannemer Devriese nv met het uitbreken van de fietspaden in Dries in Assebroek. In totaal komt er ongeveer 640 meter nieuw fietspad met een rode asfaltlaag voor een verhoogd rijcomfort. Om hinder te voorkomen wordt elke kant apart aangepakt. De werken zullen twee weken duren.
The post Assebroek krijgt vernieuwde fietspaden in Dries en Weidestraat

Lees meer »

Het Kortrijks Kunstenoverleg roept alle Kortrijkzanen op om te gaan stemmen

Het Kortrijks Kunstenoverleg (KKO) doet een warme oproep aan alle Kortrijkzanen om op 13 oktober hun stem uit te brengen tijdens de lokale verkiezingen. “Na de recente afschaffing van de opkomstplicht ligt de toekomst van onze mooie stad en haar culturele bloei nu meer dan ooit in de handen van de inwoners”, zegt Kristof Jonckheere.
The post Het Kortrijks

Lees meer »

Lichtpuntje tijdens donkere dagen? Deze topshows fleuren het najaar op

Nu de zon zich steeds minder vaak laat zien, kunnen we gelukkig volop vertrouwen op de theaterlichten om de nakende duisternis in ons leven te bestrijden. Het nieuwe theaterseizoen belooft er een van formaat te zijn, met voor ieder wat wils om zich dit najaar aan te verwarmen. HLN Shop pikt vijf vrolijke voorstellingen uit die je de grauwe periode

Lees meer »

Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag

De korpschef van de politiezone Arro Ieper nam het initiatief om steun te vragen voor bijkomende patrouilles van de federale politie in Wervik en bij uitbreiding in de volledig grensregio. Burgemeester Youro Casier (Vooruit) maakte het nieuws bekend tijdens de gemeenteraad.
The post Extra patrouilles van federale politie in Wervik en grensregio door aanhoudende inbrakenplaag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Nieuwkerke krijgt sportzaal in oud klooster

Het aardappelverwerkend bedrijf Clarebout kocht in het voorjaar van 2023 het leegstaand klooster van Nieuwkerke. Naast kantoren is er in het ontwerp van Clarebout plaats voor woningen en parkeerplaatsen. In het project is er ook afgestemd met de school van Nieuwkerke, er komt een sportzaal in één van de schoolgebouwen.
The post Nieuwkerke krijgt sportzaal in oud klooster appeared

Lees meer »

“We moeten monument beschermen”: vooral begrip voor verbod op zware fietsen op roltrappen Antwerpse voetgangerstunnel

Fietsers die regelmatig tussen de Antwerpse linker- en rechteroever pendelen, reageren verdeeld op het verbod op zware fietsen op de roltrappen van de Sint-Annatunnel. Enkele pendelaars die VRT NWS vanmorgen sprak, zijn bang dat de maatregel voor extra ochtendstress en tijdverlies gaat zorgen, al is er vooral begrip voor de bescherming van de monumentale trappen.

Lees meer »

Opnieuw verschillende ontploffingen gehoord in Beiroet

Libanon ontwaakt met een zware kater nadat dinsdag tot liefst 2.800 mensen gewond raakten en twaalf doden vielen verspreid in heel het land. Plots ontploften massaal en gelijktijdig duizenden Hezbollah-biepers. De machtige Libanese militie gebruikt die toestellen, waarmee je iemand een bericht of signaal kan sturen, al zeker sinds begin dit jaar op grote schaal. Volgens CNN en ‘The New

Lees meer »