LIVE FORMATIE. Vlaamse regering verlaagt registratierechten naar 2 procent voor eerste en enige woning

Het ziet ernaar uit dat de onderhandelingen voor een nieuwe Vlaamse regering deze week zullen landen. Op het federale niveau kreeg formateur Bart De Wever (N-VA) extra tijd tot na de verkiezingen van 13 oktober. Volg de laatste updates over de formatie en de lokale verkiezingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Kom op tegen Kanker: “Vier op tien kankers zijn vermijdbaar”

Preventie en een gezonde levensstijl kunnen een verschil maken in de strijd tegen kanker. Vier op de tien kankergevallen zijn immers vermijdbaar. Dat zegt Kom op tegen Kanker dinsdag. De organisatie daagt daarom de Vlamingen uit om vorm te geven aan De Nieuwe Levensgenieter, een initiatief dat kadert binnen kankerpreventie.

Lees meer »

Nederlandse bank ING wordt strenger voor klimaatvervuilers

De Nederlandse bank ING scherpt haar klimaatbeleid aan. De bank stopt per direct met het financieren van bedrijven die zich enkel toeleggen op het uit de grond halen van olie en gas, zo kondigt CEO Steven van Rijswijk donderdag aan. Vanaf 2026 zullen bedrijven die te weinig klimaatinspanningen doen, worden gedumpt als klant.

Lees meer »

“Liever het spel juist spelen dan de finale halen zonder iets gedaan te hebben”: ‘Familie’-acteur Amine Boujouh valt op in ‘De verraders’

Hij zette zijn eerste stappen in de showbizzwereld als danser in ‘#LikeMe’ en als acteur in ‘Familie’, maar nu waagt Amine Boujouh (25) zich met ‘De verraders’ voor het eerst aan een spelprogramma. “Mijn medekandidaten vonden mij een sterke speler, dus ik zat er denk ik wel op mijn plaats.” Maar hoe heeft Amine de opnames nu echt ervaren? Hoe

Lees meer »

Hezbollah-commandant Ibrahim Aqil gedood bij precisieaanval op Beiroet – Exact 40 jaar geleden zat hij achter dodelijke bomaanslag op Amerikaanse ambassade

Het Israëlische leger heeft met een F-35 een “precisieaanval” uitgevoerd op een gebouw in het zuiden van Beiroet. Het doelwit, Hezbollah-commandant Ibrahim Aqil, is daarbij om het leven gekomen. Volgens het Libanese ministerie van Volksgezondheid vielen er 8 doden en 59 gewonden. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden

“Ingrid verdient zeker een bloemetje”, mailt Rita naar KW. “Ze is moeder van twee kinderen, oma van vijf kleinkinderen, presteert mooi logistiek werk in de bijzondere jeugdzorg en daarbovenop is ze een fantastisch wonder met naald en draad.”
The post Een bloemetje voor Ingrid die veel doet zonder al te veel grote woorden appeared first on KW.be.

Lees meer »

Duitse minister van Economie roept “autotop” bijeen

De Duitse minister van Economie Robert Habeck heeft voor volgende week maandag een autotop bijeen geroepen waar hij autobouwers, vakbonden en toeleveranciers verwacht. Na verschillende alarmerende berichten de voorbije weken verkeert de Duitse autosector in een crisis.

Lees meer »

Autoritaire Norris knabbelt weer wat aan achterstand op WK-leider Verstappen na dominante prestatie in Singapore

Max Verstappen hoopte zondag richting zijn eerste zege ooit te kunnen in Singapore, maar de Red Bull Racing-coureur kwam geen moment in de buurt van de overwinning. Lando Norris was op het Marina Bay Street Circuit heer en meester en bereikte de finishvlag meer dan twintig seconden eerder dan zijn WK-rivaal. De Britse McLaren-coureur liep in het wereldkampioenschap daardoor zeven

Lees meer »

Geen winnaar in OH Leuven – Kortrijk (1-1)

OH Leuven en KV Kortrijk hebben zondagavond de punten gedeeld in de afsluiter van de achtste speeldag in de Jupiler Pro League. Het werd 1-1. Konan N’Dri (62.) wiste voor de thuisploeg de openingstreffer van Dion De Neve (56.) uit. OH Leuven (11 ptn) is in de tussenstand elfde, Kortrijk (8 ptn) blijft als veertiende in de gevarenzone.
The

Lees meer »