LIVE FORMATIE. Toekomstige Vlaamse regering houdt vast aan begrotingsevenwicht in 2027

De crisis in de Vlaams formatie lijkt vergeven en vergeten te zijn. Volgens de onderhandelaars van Vooruit, N-VA en CD&V is een akkoord vóór de lokale verkiezingen van 13 oktober nog altijd mogelijk. Volg de laatste updates over de formatie en de lokale verkiezingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Sean ‘Diddy’ Combs aange­klaagd voor sekshandel en afpersing: “Meer dan 1.000 flessen glijmiddel en babyolie in beslag genomen”

Muziekmagnaat Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor mensenhandel en het dwingen tot seksuele handelingen. Dat staat in een dinsdag openbaar gemaakte aanklacht tegen de rapper en producent. De Amerikaan wordt daarnaast beschuldigd van het opzetten van een organisatie voor illegale praktijken. Combs verschijnt naar verwachting dinsdag voor de rechter in Manhattan.

Lees meer »

Vernieuwde winkelwandelgebied werd feestelijk geopend op Grote Kring

“In 1974 werd het winkelwandelgebied geopend, we vieren dus een gouden jubileum in een groen jasje”, zegt burgemeester Vincent Van Quickenborne op 20 september tijdens de feestelijke opening. 850 m² beton maakte plaats voor bomen, planten en speelzones. Met het principe van slow shopping wil de stad het winkelwandelgebied nog aantrekkelijker maken.
The post Vernieuwde winkelwandelgebied werd feestelijk geopend

Lees meer »

Onbekend werk van Mozart ontdekt

In Leipzig is nieuw werk ontdekt van de wereldberoemde componist. De twaalf minuten muziek werden ontdekt tijdens onderzoek naar een nieuwe muziekcatalogus over het werk van de componist.

Lees meer »

Personeel Bandag in Dilsen-Stokkem krijgt motivatiepremie en gaat volgende week opnieuw aan het werk

Bij bandenproducent Bandag in Dilsen-Stokkem hebben vakbonden en directie voor het eerst samengezeten, nadat vorige week duidelijk werd dat de directie de fabriek wil sluiten. Het personeel is bereid volgende week opnieuw aan het werk te gaan, maar de vakbonden hebben de directie wel om een motivatiepremie gevraagd. Die premie is intussen goedgekeurd en een nieuw overleg komt er op

Lees meer »

Jouw vraag over Brussel: waarom zijn bloemenverkoopsters verdwenen uit het Brusselse straatbeeld?

Dat er deze nazomer meer bloemen in bloei staan dan andere jaren ligt aan de nattigheid van de afgelopen maanden. Helaas kan de Brusselaar daar niet meteen van profiteren. Een boeketje met echt Brusselse bloemen samenstellen, is haast onmogelijk. Ooit was dat anders. Jarenlang waren er in onze stad tientallen bloemenvelden en brachten verkoopsters de oogst daarvan op pleinen in

Lees meer »

“Telefoontjes met enkel ademhaling bezorgen mij nachtmerries”: boer die beide dochtertjes vermoordde riskeert jaar cel voor stalking ex

Hij schreef haar brieven, belde haar zes keer op en schakelde zelfs een medegedetineerde in om haar te contacteren. Tóch ontkent aardappelboer Chris Vanhaverbeke (46), die zijn beide dochters vermoordde, dat hij zijn ex vanuit de gevangenis wou pesten. “Hij wou enkel sorry zeggen”, stelde zijn advocaat. Het openbaar ministerie eist een jaar cel voor stalking. Mama Astrid G. (38)

Lees meer »

Begaat het Israëlische leger oorlogsmisdaden op de Westelijke Jordaanoever?

Schokkende beelden van Israëlische militairen die lichamen van dode Palestijnen van een flatgebouw gooien roepen vele vragen op. Het Israëlische leger heeft al aangekondigd dat het de zaak zal onderzoeken. Dat is niet meer dan logisch zegt, Luc Walleyn, advocaat bij het Internationaal Strafhof, omdat het in de eerste plaats de eigen overheid is die zo’n zaak moet onderzoeken. Al

Lees meer »