LIVE FORMATIE. Onderhandelaars Vlaamse regering hebben akkoord over begroting

De crisis in de Vlaams formatie lijkt vergeven en vergeten te zijn. Volgens de onderhandelaars van Vooruit, N-VA en CD&V is een akkoord vóór de lokale verkiezingen van 13 oktober nog altijd mogelijk. Volg de laatste updates over de formatie en de lokale verkiezingen in onze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Nieuwe docu legt corruptie van artsen in Hollywood bloot: “In rehab leerde ik gewoon een betere verslaafde worden”

“Het is vreselijk hoeveel pijn hij gehad moet hebben.” De dood van Matthew Perry blijft beroeren. Een maand nadat vijf personen gearresteerd werden in het onderzoek naar het overlijden van de ‘Friends’-acteur, werpt ‘TMZ’ met een nieuwe docu licht op het drugsgebruik in Hollywood. Van Kelly Osbourne tot ‘Jackass’-ster Bradon Novak: verschillende celebrities getuigen hoe corrupt de artsen zijn, en

Lees meer »

Kat die tijdens kampeertrip verloren raakte in Yellowstone, legt bijna 1.300 kilometer af in twee maanden om thuis te raken

Twee maanden lang maakte een Amerikaans koppel uit Californië zich zorgen over hun kat, nadat ze hem tijdens een kampeertripje in Yellowstone National Park kwijt waren geraakt. Wat bleek? De kat was alweer naar huis vertrokken. Het diertje werd 1.300 kilometer verderop, in Californië, levend en wel teruggevonden. “Hij had waarschijnlijk niet veel energie meer om nog verder te gaan.”

Lees meer »

“Vermogensbeheerder Apollo overweegt miljardeninvestering in Intel”

De grote vermogensbeheerder Apollo Global Management heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in het Amerikaanse chipconcern Intel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de anonieme bronnen zou de stap gezien kunnen worden als een blijk van vertrouwen in de eigen herstelstrategie van de chipfabrikant.

Lees meer »

Lokaal Dienstencentrum De Parette trekt met zijn clubwerkingen de buurt in: “Mensen samenbrengen”

In Lokaal Dienstencentrum De Parette valt er elke dag wel iets te beleven. “Onze clubwerkingen en activiteiten brengen buurtbewoners samen op het Paretteplein 19 in Harelbeke. Maar er is meer: nog tot en met 20 september breekt De Parette uit naar zijn prioritaire wijk, de Bloemenwijk op Overleie.”
The post Lokaal Dienstencentrum De Parette trekt met zijn clubwerkingen de

Lees meer »

Dominique Pelicot spreekt voor het eerst in verkrachtingszaak: “Ik leerde het van een verpleger op het internet die ook zijn vrouw verdoofde en verkrachtte”

Wie is de man die zijn vrouw 10 jaar lang liet verkrachten? In Avignon kreeg Dominique Pelicot voor het eerst zelf een stem. “Ik was een egoïst en ik heb niet nagedacht. Daar schaam ik me voor. Ik hou nog steeds van ‘mijn vrouw’”, getuigde hij urenlang. De schuld steekt hij op zijn jeugd en de verslavende lokroep van het

Lees meer »

Jommeke nodigt uit om samen Koksijdse visserijverhalen te ontdekken langs de nieuwe Jommeke-gezinsfietsroute

Stripheld Jommeke voelt zich duidelijk in zijn sas in Koksijde. Hij heeft er niet alleen zijn eigen ‘Jommekeshuis’, beleeft er avonturen met Potvis Valentijn in zijn nieuwste stripalbum, en voortaan kan je samen met Jommeke boeiende visserijverhalen ontdekken langs het parcours van de nieuwe Jommeke-gezinsfietsroute.
The post Jommeke nodigt uit om samen Koksijdse visserijverhalen te ontdekken langs de nieuwe

Lees meer »

Spontane staking van personeel bij verbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk: “Er komt geen vrachtwagen meer binnen”

Bij het personeel van de verbrandingsoven van ISVAG in Wilrijk is een spontane staking uitgebroken. Dat gebeurde nadat bekend was geraakt dat het huisvuil van zowat 1 miljoen inwoners van de regio Antwerpen naar een verbrandingsoven van afvalverwerker Indaver in het havengebied kan worden gebracht. Die van ISVAG moet dinsdag dicht omdat de vergunning is vernietigd.

Lees meer »

Binnenschip botst tegen spoorbrug in Luik

In Luik is een binnenschip gebotst tegen een spoorbrug. Het incident gebeurde vrijdagavond rond 22 uur ter hoogte van de Banning-kaai, in het zuiden van de stad. Dat heeft de brandweer zaterdagochtend bekendgemaakt.

Lees meer »

Iraanse hackers boden gestolen info over Trump aan Bidens team aan: “Dit is échte buitenlandse verkiezingsinmenging”

Iraanse “kwaadwillige cyberagenten” hebben eind juni en begin juli het campagneteam van de Amerikaanse president Joe Biden, toen nog de Democratische presidentskandidaat, ongevraagd informatie aangeboden die ze hadden ontvreemd van Bidens rivaal Donald Trump. Dat hebben de Amerikaanse inlichtingendiensten woensdag (plaatselijke tijd) gezegd.

Lees meer »