Late abortus? Vrijwilligers geven vanaf nu een lift naar Nederland

Wie in het tweede trimester van de zwangerschap nog een abortus wil en daarvoor naar Nederland moet, kan nu ook een lift krijgen. Dertig vrijwilligers staan klaar om hulp te bieden.

 

Meer krantenkoppen in België

Tweede hoge commandant Hezbollah gedood in Israëlische aanval – “Elite-eenheid plande nieuw bloedbad in Israël”

Een van de leiders van Hezbollah, Ibrahim Aqil, is omgekomen bij een aanval van Israël in Beiroet vrijdag, zo bevestigt Hezbollah. Een woordvoerder van het Israëlische leger noemde Aqil het “mastermind” van een geplande aanval op Israël die volgens de zegsman had moeten lijken op “wat Hamas heeft gedaan op 7 oktober”. De Libanese buitenlandminister heeft Israël dan weer een

Lees meer »

Politie blijft zoeken naar Franse Lina (15), maar vreest dat er grote vragen zullen blijven na dood hoofdverdachte: “Alles wijst erop dat hij betrokken is”

In de zaak van de vermiste Lina, het Franse tienermeisje dat in september 2023 in de Elzas verdween, wijst alles “in de richting van de betrokkenheid van hoofdverdachte Samuel Gonin”. Dat heeft interim-procureur van Straatsburg Alexandre Chevrier donderdag gezegd op een persconferentie. In de auto van de man, die zelfmoord heeft gepleegd, werd DNA van Lina gevonden. Op touwen, zo

Lees meer »

“Hij is de Messi, Ronaldo en Maradona van het keepen”: ‘man van de match’ Courtois overladen met lof na nieuwe glansprestatie

Met dank aan (alweer) een ijzersterke Thibaut Courtois. Titelverdediger Real Madrid heeft zijn Champions League-campagne geopend met een 3-1-overwinning tegen Stuttgart. Courtois werd dankzij enkele straffe saves uitgeroepen tot ‘man van de match’ en dat leidde ook tot lofzangen van analisten en de Spaanse pers. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

Poolse man (27) dood op straat gevonden in Aalter, andere man (36) aangehouden voor schuldig verzuim: “Nooit iets verdacht of ruzie gemerkt”

Een Poolse man van 27 werd In de nacht van vrijdag op zaterdag hevig bloedend aangetroffen op straat op Lodorp in het centrum van Lotenhulle (Aalter). De man overleed ter plaatse. Het Parket voert een onderzoek en spreekt van een “een onduidelijk overlijden”, maar één man (36) werd alvast aangehouden op verdenking van doodslag en schuldig verzuim.

Lees meer »

Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten

De afvalintercommunales (AIC’s) van de regio’s Brugge (IVBO) en Oostende (IVOO) gaan een samenwerking aan. Samen willen ze hun slagkracht verhogen en onderzoeken ze hoe ze een antwoord kunnen bieden op de uitdagingen op het vlak van afvalbeleid.
The post Afvalintercommunales uit Brugge en Oostende werken samen om hoofd te bieden aan noden van gemeenten appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september

Ook UNIZO Rekkem-Lauwe-Menen organiseert, net als vele andere afdelingen, een lijsttrekkersdebat in de Wieltjesstad. Griet Vanryckegem (N-VA), Eddy Lust (Voor 8930), Philippe Mingels (Groen), Caroline Bonte-Vanraes (CD&V) en Joke Nollet (Vlaams Belang) kruisen de degens in het debat dat gemodereerd wordt door VRT-journalist Lieven Verstraete.
The post Ook in Lauwe UNIZO-lijsttrekkersdebat op 25 september appeared first on KW.be.

Lees meer »