Knokke-Heist investeert ruim 113.000 euro in nieuwe vuilnisbakken: “Eigentijds design én praktische voordelen”

Knokke-Heist investeert 113.740 euro in nieuwe openbare vuilnisbakken. Die vervangen de oude groene metalen afvalbakken. “De nieuwe vuilnisbakken zijn eleganter, zijn vervaardigd uit een schokbestendige buitenmantel in roestvrij staal en voorzien van een coating met verschillende oppervlaktebehandelingen met polyurethaanpoeder”, zegt het gemeentebestuur.

Deze nieuwe grijze exemplaren hebben volgens heet gemeentebestuur niet alleen een eigentijds esthetisch design maar bieden ook heel wat praktische voordelen. Zo sluit de vuilnisbak mooi aan met de ondergrond in klinkers of gras waardoor er geen afval onder de vuilnisbak kan worden geplaatst en er geen onkruid onder kan groeien.?“De interne afvalbak is qua inhoud ook dubbel zo groot in vergelijking met de vorige en kan er gemakkelijk uitgenomen worden in functie van onderhoud of herstel”, klinkt het.

Er is ook een geïntegreerde asbak voorzien en een ruimte om een sensor te plaatsen. Het AGSO heeft heel wat vuilnisbakken al voorzien van dergelijke sensoren zodat er via een dashboard op afstand kan gemonitord worden wanneer de vuilbak vol zit en bijgevolg geledigd moet worden. Op de vuilbak wordt ook het nieuwe logo van de gemeente Knokke-Heist geponst waardoor de gebruiker weet dat dit een officiële openbare?afvalkorf is voor klein restafval. De gemeente bestelde momenteel 75 exemplaren, goed voor de investering van ruim 113.000 euro. (MM)

The post Knokke-Heist investeert ruim 113.000 euro in nieuwe vuilnisbakken: “Eigentijds design én praktische voordelen” is provided by KW.be.

 

Meer krantenkoppen in België

Na de ontploffende biepers van Hezbollah: dit zijn de strafste militaire listen in de oorlogsgeschiedenis

Dat Israël er deze week in slaagde om explosieven in duizenden biepers en walkietalkies van Hezbollah-militanten te plaatsen en te laten ontploffen, dat was ongezien. Sinds het Paard van Troje in de oudheid zijn militaire listen danig geëvolueerd, maar ze hebben nog steeds één ding gemeen: niets is wat het lijkt. Een (onvolledige) lijst met de sluwste misleidingen uit de

Lees meer »

Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld, vooral door de manier waarop ik buiten spel gezet werd”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober in Moorslede niet worden vervangen nu hij geen kandidaat mag zijn. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. Vrijdagnamiddag reageerde Ward Vergote tijdens een Facebook Live.
The post Ward Vergote reageert op feit dat hij geen kandidaat mag zijn voor verkiezingen: “Heel teleurgesteld,

Lees meer »

“Geef het me in de kleedkamer”: ex-scheidsrechter beweert dat hij Messi bewust geen kaart gaf in ruil voor zijn shirt

Geen geel in ruil voor een cadeautje. De Chileense scheidsrechter Carlos Chandía beweert dat hij Lionel Messi (37) veertien jaar geleden in de halve finale van de Copa América bewust niet bestrafte met geel na handspel, waardoor de Argentijn mocht spelen in de finale tegen Brazilië. Als compensatie wou Chandía wel zijn truitje. Messi luisterde en schonk in de catacomben

Lees meer »

Stien en Glenn verwelkomen vier jaar na ‘First Dates’ hun eerste kindje: “Als liefde leven wordt, krijgt geluk een naam”

Het is al een bijzonder jaar geweest voor Stien van Ael (23) en Glenn Stroeckx (29). Nadat ze elkaar in mei het jawoord gaven, verwelkomden ze op 23 september hun eerste kindje: dochtertje Nilou. Het heuglijke nieuws komt vier jaar na hun eerste ontmoeting in het VRT 1-programma ‘First Dates’. “Kiekeboe! Hier ben ik dan eindelijk, Nilou”, schrijft Stien bij

Lees meer »

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Geschorste burgemeester Ward Vergote wordt niet vervangen op lijst van Visie Moorslede: “Toch vol vertrouwen voor verkiezingen”

Gewezen burgemeester Ward Vergote zal op de lijst van Visie voor de gemeenteraadsverkiezingen van zondag 13 oktober niet worden vervangen. Het hoofdbureau nam die beslissing donderdag. “We zijn echter strijdvaardig om de verkiezingen met veel vertrouwen tegemoet te gaan”, zegt lijsttrekker Nessim Ben Driss. “We blijven ervan overtuigd dat onze lijst weerbaar en sterk genoeg is om een mooi resultaat

Lees meer »