Kledingfabrikanten mogen zelf kiezen of en hoe ze de maat van jouw T-shirt of broek aanduiden

Kledingfabrikanten zijn niet wettelijk verplicht om aan te duiden welke maat een T-shirt of broek precies heeft. Ze mogen zelf bepalen of en hoe ze dat al dan niet doen. Nieuwslezer Chaima Saysay vertelt in de nieuwe aflevering van ‘Mens erger je niet’, de podcast van het Radio2-consumentenprogamma ‘WinWin’, hoe het haar ergert dat kledingmaten zo vaak van elkaar verschillen. Soms zelfs bij kledingstukken van hetzelfde merk. 

Meer krantenkoppen in België

Drugdealer (35) krijgt celstraf met uitstel maar speelt auto kwijt

Een 35-jarige man uit Gistel heeft twaalf maanden cel en 8.000 euro boete, beiden met uitstel, gekregen omdat hij in opdracht van een Oostendenaar onder andere drugs leverde in de Westkust. De rechter verklaarde ook de auto van de man verbeurd. T.V. had een opvallende verklaring voor de feiten. “Ik heb leukemie en heb 50.000 euro schulden, daarom deed ik

Lees meer »

Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag

Op zaterdag 21 september vierde Frituur Isabelle haar 35-jarig jubileum. Zaakvoerder Isabelle Messiaen vierde deze bijzondere mijlpaal samen met de klanten en trakteerde hen op een hapje en een drankje, een keer ’s middags en een keer ’s avonds.
The post Frituur Isabelle verrast klanten met hapjes en drank voor 35ste verjaardag appeared first on KW.be.

Lees meer »

Slachtoffers van misbruik in de Kerk bereiden “discrete” ontmoeting met paus voor: “Slachtoffers worden weer in hun oude rol geduwd”

De vijftien geselecteerde slachtoffers van misbruik in de Kerk hebben zaterdag samengezeten in Brussel met een vertegenwoordiging van de bisschoppen om de details van hun ontmoeting met de paus te bespreken. De ontmoeting van een uur zou vrijdagnamiddag “in alle discretie” plaatsvinden. Waar dat precies gebeurt, is niet bekend.

Lees meer »

Tyfoon Bebinca eist twee doden in China

In het oosten van China heeft tyfoon Bebinca twee doden geëist. De slachtoffers werden geëlektrocuteerd nadat ze op een kruispunt in de stad Kunshan, ten westen van Shanghai, geraakt werden door een stroomkabel van een omgevallen elektriciteitsmast, meldde de Chinese staatstelevisie. Ze werden nog overgebracht naar een ziekenhuis maar bezweken daar aan hun verwondingen.

Lees meer »

Israëlische leger voert nieuwe bombardementen uit in Libanon – Tweede hoge commandant Hezbollah gedood

Er is nog een tweede belangrijke Hezbollahcommandant bij het Israëlische bombardement omgekomen. Dat meldt de militante Libanese beweging Hezbollah zelf. Eerder werd al bevestigd dat commandant Ibrahim Aqil omkwam. Aqil was de “mastermind” van een geplande aanval op Israël die had moeten lijken op “wat Hamas heeft gedaan op 7 oktober”, zo zei de woordvoerder van het Israëlische leger. Volg

Lees meer »