KIJK. Nadat duizenden biepers ontploften in Libanon: explosievenexpert toont met pop impact op lichaam

Een Amerikaanse explosievenexpert Ryan Morris toont in een nieuw experiment aan wat er gebeurt wanneer een bieper of walkietalkie dicht bij een lichaam ontploft. Op de confronterende beelden gaat het om een pop, maar vorige week werd dit absurde scenario werkelijkheid in Libanon. Daar ontploften gelijktijdig duizenden biepers om leden van Hezbollah te doden, met duizenden gewonden en enkele doden tot gevolg. Meteen werden alle ogen op Israël gericht. 

Meer krantenkoppen in België

Ondanks stokende ex-vrouw en een gekaapte filmrol: de hechte band tussen supersterren Brad Pitt en George Clooney

Hoezo, het is eenzaam aan de top? Niet voor Brad Pitt (60) en George Clooney (63). Beide supersterren brengen daar al meer dan twintig jaar in elkaars fraaie gezelschap door. Al was er naar verluidt een tijd waarin ze minder contact hadden, door toedoen van een jaloerse echtgenote, weet ‘Story’. “Ik heb iets goed te maken bij George”, aldus Brad.

Lees meer »

Noodweer in Japan eist zes mensenlevens

Bij overstromingen en aardverschuivingen in het westen van Japan zijn dit weekend al zeker zes mensen om het leven gekomen. Dat melden lokale media onder aanhaling van de plaatselijke autoriteiten. Volgens de Japanse zender NHK worden ook twee personen vermist.

Lees meer »

Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw superdag”

Wout Alleman (28) verschijnt zondag aan de start van het wereldkampioenschap mountainbike op de marathonafstand. In Snowshoe, in de Verenigde Staten, ambieert de Otegemnaar, die vorig jaar de Europese titel veroverde, een mooie uitslag. “Na een mindere zomer voel ik me net op tijd weer goed.”
The post Ex-Europees marathonkampioen mountainbike Wout Alleman naar WK in VS: “Hopelijk opnieuw

Lees meer »

Israëlische F-35 voert “precisieaanval” uit op Beiroet: “Doel was om belangrijke Hezbollah-commandant om het leven te brengen”

Het Israëlische leger heeft met een F-35 een “precisieaanval” uitgevoerd in het zuiden van Beiroet. Volgens een Israëlische bron was het de bedoeling om een belangrijke Hezbollah-commandant om het leven te brengen. Bij de aanval zouden verschillende gewonden en ook doden gevallen zijn.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »

Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND

De lijst HEUVELLAND stelt haar kandidaten voor. Lijsttrekker Geert Vandewynckel, die de vorige keer uit de boot viel, maakt zich sterk dat hij met deze ploeg wél een zetel kan binnenhalen.
The post Dit zijn de zeven kandidaten van de lijst HEUVELLAND appeared first on KW.be.

Lees meer »

Speciale locatie voor laatste Kunstzomer

De gemeente neemt ook dit jaar deel aan Kunstzomer Leiestreek. Voor deze laatste editie van het evenement waarop tal van kunstenaars in de kijker worden gezet, wist de gemeente een bijzondere locatie vast te leggen. “Het Huis De Witte langs de Moorsledestraat, pal in het centrum van Dadizele, is een prachtige locatie om iets dergelijks
The post Speciale locatie

Lees meer »

Reconstructie voor dood van Annie De Poortere in 1994 van start, verdachte (78) doet niet mee

De reconstructie in de zaak van de dood van Annie De Poortere in 1994 in Sint-Martens-Latem ging woensdagochtend van start zonder de verdachte. De medewerking van de verdachte, haar toenmalige echtgenoot, de 78-jarige H.D., was van doorslaggevend belang omdat zijn verklaring centraal staat en er geen getuigen meer zijn die de man kunnen tegenspreken. Het is nog afwachten wat de

Lees meer »