Kan totale escalatie in Midden-Oosten nog worden vermeden? “Bij een grondoffensief zijn we nog lang niet”, zegt expert Peter Malcontent

Met een golf van dodelijke luchtaanvallen heeft Israël zijn aanval op Hezbollah verder opgevoerd. In Libanon zijn in één dag meer dan 350 doden gevallen. Kan een totale escalatie in het Midden-Oosten nog worden vermeden? Peter Malcontent, expert Israël-Palestina (Universiteit Utrecht), heeft in Terzake meer uitleg gegeven. 

Meer krantenkoppen in België

Gestolen eten en scherven in drinkbak van hond: Delphine reageert op oplopende spanningen in ‘Kotmadam Sarafian’

De frustraties op het kot van Barbara Sarafian bereiken een kookpunt. Vuile borden die te lang blijven staan, gestolen frangipannekes en glasscherven in de drinkbak van Sarafians hond Mike zorgen voor een gespannen sfeer. Vooral studente Lorelei (20) lijkt maar niet te aarden tussen haar kotgenoten. Delphine (20) neemt het nu op voor Lorelei, maar snapt diens keuzes niet altijd.

Lees meer »

Geen openlijke ruzie en verbod op verslavend gedrag: het opvallende ‘relatiecontract’ van Real-wonderboy Endrick, die op z’n 18de getrouwd is

Wat goed is, komt snel. De Braziliaanse voetballer Endrick (18), één van de grootste talenten ter wereld, is in het huwelijksbootje gestapt. De aanvaller van Real Madrid is nog geen jaar samen met het drie jaar oudere Braziliaanse model Gabriely Miranda (21), en onthulde een paar opvallende afspraken uit hun ‘relatiecontract’.

Lees meer »

Nooit was een bruidegom zó vastberaden over zijn bruid in ‘Blind getrouwd’: “Dit is for life”

Alle ‘Blind getrouwd’-koppels zijn geringd. Als laatsten beloofden Jonas en Britt elkaar eeuwige trouw na een nooit eerder vertoonde match. Verder in de derde aflevering: oude dozen, ontvlambare lucifers, twijfelachtige sandalen, verdoezelde puistjes én kinky Mexicanen. Maar evengoed tekenden Larissa en Simen voor het meest openhartige gesprek van het nog prille seizoen. “Ik word echt kwaad als ik zoiets hoor.”

Lees meer »

Nederlandse drugskoerier (22) steekt duim op naar agenten op E17… en ramt daarna politiewagen: “Er hadden makkelijk twee doden kunnen vallen”

“Alleen dankzij hun training en rijvaardigheid konden die politieagenten op de weg blijven.” Hun advocaat Thomas Vandemeulebroucke laat er weinig twijfel over bestaan. De 22-jarige Nederlandse drugskoerier die op de E17 in Marke bij Kortrijk het politievoertuig ramde, hangt vandaag 8,5 jaar cel boven het hoofd. In zijn auto lagen maar liefst 10 kilo drugs en een geladen wapen. “Wij

Lees meer »

Politie Westkust arresteert twee mannen voor betrokkenheid bij oplichting 76-jarige vrouw

De politie Westkust kon twee jonge twintigers arresteren voor hun betrokkenheid bij de oplichting van een 76-jarige vrouw uit Koksijde. Die speelde in mei 2.800 euro, juwelen en een tablet kwijt aan een valse bankmedewerker. De twee zijn kompanen van die valse bankmedewerker.
The post Politie Westkust arresteert twee mannen voor betrokkenheid bij oplichting 76-jarige vrouw appeared first on

Lees meer »

Originele promotie voor startdag KLJ

KLJ Gits heeft op een originele manier promotie gemaakt voor de startdag op 28 september. Overal in Gits verschenen er namelijk rare blokken. Het leken wel blokken uit Mario Bros maar het betrof een promostunt van de KLJ. Iedereen die geboren is in 2009 of vroeger is van harte welkom op de startdag op 28
The post Originele promotie

Lees meer »

‘De Scheet’, een zwarte kat en poserend met… een volle pmd-zak: dit zijn de opvallendste affiches voor de verkiezingen

In Moorslede dingt ene Geert Vanthuyne (Visie) met een pmd-zak naar de gunst van de kiezer. In Gent doet Open Vld’er Jurgen Geevels dat met een zwarte kat in zijn handen. Anja Sonck (N-VA) uit Denderleeuw kiest dan weer voor een knuffelleeuw. Heidi Knop (Open Vld) voor een – je raadt het nooit – gigantische ‘knop’. Soms hoef je het

Lees meer »

Mark Pollentier duwt lijst Eerlijk en bezorgd

Nadat hij in oktober 2020 stopte met zetelen voor de N-VA in de gemeenteraad ging Mark Pollentier verder als onafhankelijk raadslid. Het was uitkijken welke richting de politicus, die al 12 jaar zetelt, zou uitgaan. Hij kiest resoluut voor de lijst Eerlijk en bezorgd van Rita Tyvaert.
The post Mark Pollentier duwt lijst Eerlijk en bezorgd appeared first on

Lees meer »

Israëlische F-35 voert “precisieaanval” uit op Beiroet: “Doel was om nummer twee van Hezbollah om het leven te brengen”

Het Israëlische leger heeft met een F-35 een “precisieaanval” uitgevoerd in het zuiden van Beiroet. Volgens lokale media zou het de bedoeling geweest zijn om Naim Qassem, de nummer twee van Hezbollah, om het leven te brengen. Bij de aanval zouden verschillende gewonden en ook doden gevallen zijn.Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog.

Lees meer »