Joe krijgt pensioen nog steeds cash: “Maar met biljetten van 200 euro kan ik nergens betalen”

Meer dan 12.000 Belgen krijgen hun pensioentje nog cash uitbetaald door de postbode. Maar de samenstelling van de enveloppe stelt hen voor problemen. “Er zitten te veel briefjes van 200 euro in”, zeggen ze. “Die raken we steeds moeilijker kwijt.”

 

Meer krantenkoppen in België

Bodycambeelden tonen arrestatie van verdachte verijdelde aanslag op Trump

Bodycambeelden van de politie van Martin County in Florida tonen het moment waarop Ryan Wesley Routh wordt gearresteerd. Routh (58) zou een moordaanslag hebben willen plegen op presidentskandidaat Donald Trump, die op dat moment aan het golfen was. Een alerte veiligheidsagent kon dat voorkomen. De verdachte kon snel aangehouden worden op de snelweg in een naburige gemeente. Het is al

Lees meer »

Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker

21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Een dag die het Infopunt dementie in Lichtervelde niet zomaar laat voorbijgaan. “We merken dat er een groot taboe rust op dementie en willen door info, activiteiten en verschillende acties dit helpen wegwerken.”
The post Infopunt zet met activiteiten dementie in de kijker appeared first on KW.be.

Lees meer »

Oostende blikt bijzonder tevreden terug op Ensor 2024: “Nog lang impact op ons imago”

Na negen maanden vol boeiende activiteiten en culturele evenementen eindigt Ensor 2024 in Oostende dit weekend. Het veelzijdige stadsfestival, georganiseerd naar aanleiding van het 75-jarig overlijden van de beroemde kunstenaar James Ensor, blikt bijzonder tevreden terug. Dit weekend volgt nog een grote apotheose rond de Duinenkerk, waar het graf van de kunstenaar is (zie p. 6).
The post Oostende

Lees meer »

De Ketelaere en invaller Trossard spelen geen hoofdrol: Atalanta en Arsenal delen de punten na slappe pot

Een weinig opwindende wedstrijd met een logische uitslag (0-0). Atalanta en Arsenal kwamen niet tot scoren op de openingsspeeldag van de Champions League. Gunners-doelman Raya stopte kort na de rust een penalty én een rebound van Retegui. De Ketelaere kon zijn stempel niet drukken, Trossard evenmin in zijn halfuur als invaller. Alle doelpunten en hoogtepunten bekijkt u exclusief bij HLN!

Lees meer »

En dan haalt de bruidegom tijdens de huwelijksnacht plots zijn apparaat boven: “Ik ben in behandeling”

Het derde ‘Blind getrouwd’-koppel is een feit. De ogenschijnlijk ijzig kalme Jidse (27) lijkt een uitstekende match voor de goedlachse Jorina (32), die in aanloop naar het programma een behoorlijke gedaanteverwisseling doormaakte. Bij Karlien en een opvallend openhartige Thomas leek het allemaal wat minder vlot te gaan. Inclusief hun eerste huwelijksnacht. “Daar zal ik me dan maar overzetten.”

Lees meer »

Vijftien doden na instorting van gebouw in Sierra Leone

Bij de instorting afgelopen maandag van een gebouw van zeven verdiepingen in Freetown, de hoofdstad van Sierra Leone, zijn al vijftien doden gevallen. Vijf van hen zijn kinderen jonger dan 5. Er zijn intussen ook acht mensen, onder wie twee jongens jonger dan 5, levend vanonder het puin gehaald. Dat blijkt donderdag uit een nieuwe balans van de hulpdiensten.

Lees meer »

Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers

Tijdens de Brugse Mosselfeesten, een organisatie van de West-Vlaamse Snorrenclub, werden naar traditie opnieuw de betere snorren bekroond. De Brugse Mosselsnor is voor Franky Depiere en de West-Vlaamse Snor van het Jaar is Jean-Pierre Vandewiele.
The post Franky en Jean-Pierre zijn mooiste snordragers appeared first on KW.be.

Lees meer »

Rechter oordeelt dat Vlaamse overheid in de fout ging door late communicatie over PFOS-vervuiling in Zwijndrecht

Het Vlaams Gewest en de Openbare Vlaamse Afvalstoffenmaatschappij (OVAM) gingen in de fout door pas in 2021 te communiceren over de PFOS-vervuiling in Zwijndrecht. Dat heeft de Nederlandstalige rechtbank van eerste aanleg in Brussel beslist. Volgens de rechtbank hebben OVAM en het Vlaams Gewest zich niet gedragen zoals van een overheid wordt verwacht. Beide moeten nu een morele schadevergoeding van

Lees meer »

“Wat Conner gezegd heeft, was erover. Maar hij had gelijk”: is Sint-Niklaas klaar voor burgemeester Conner Rousseau? Wij trokken de straat op

Wordt Conner Rousseau op zondag 13 oktober burgemeester in Sint-Niklaas? Zelden kan het een Vlaming schelen wie er in een andere gemeente de sjerp omdoet, maar die vraag prikkelt wél. Onze reporter Sander Van den Broecke nam de afslag tussen Gent en Antwerpen, en liep twee dagen rond in een stad van 80.000 mensen waar de ontevredenheid over de aanwezigheid

Lees meer »

Ex-partner die verpleegster Veronique (36) neerstak blijft in cel

De 41-jarige Jürgen M. blijft een grote negen maanden na de moord op Veronique Nobus (36) langer in de cel. Dat besliste de Brugse raadkamer. De ex-partner stak de verpleegster vorig jaar met een stortvloed aan messteken dood in haar appartement.
The post Ex-partner die verpleegster Veronique (36) neerstak blijft in cel appeared first on KW.be.

Lees meer »

Ondanks stokende ex-vrouw en een gekaapte filmrol: de hechte band tussen supersterren Brad Pitt en George Clooney

Hoezo, het is eenzaam aan de top? Niet voor Brad Pitt (60) en George Clooney (63). Beide supersterren brengen daar al meer dan twintig jaar in elkaars fraaie gezelschap door. Al was er naar verluidt een tijd waarin ze minder contact hadden, door toedoen van een jaloerse echtgenote, weet ‘Story’. “Ik heb iets goed te maken bij George”, aldus Brad.

Lees meer »