Israël meldt “intensivering” van aanvallen op Libanon: zeker 50 doden en meer dan 300 gewonden na tal van bombardementen in zuiden en oosten

Het Israëlische leger voert maandagochtend op grote schaal bombardementen uit op het zuiden en oosten van Libanon. Verschillende Libanezen ontvingen niet lang daarvoor berichten op hun telefoon, met het verzoek om zo snel mogelijk van hun locaties te evacueren. Het Libanese ministerie van Volksgezondheid meldt dat bij de aanvallen al zeker 50 doden zijn gevallen en meer dan 300 gewonden. De Israëlische minister van Defensie vatte samen dat de aanvallen op Libanon worden “geïntensiveerd”. Hij waarschuwde Israëlische burgers ook; dat ze dagen tegemoet gaan waarin ze “kalm moeten blijven”, “discipline moeten tonen” en instructies van de autoriteiten goed moeten volgen. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Waterbom kan ook Vlaamse steden Denderleeuw, Dendermonde, Deinze en Diest onder water zetten: “Geen kwestie van of maar wanneer”

Als Vlaanderen evenveel regen over zich heen zou krijgen als Oost-Europa deze week, zouden hele woonwijken in steden als Denderleeuw, Dendermonde en Deinze onder water komen te staan. Taferelen zoals die uit Polen of Tsjechië zouden zich hier dan ook kunnen voordoen. Bovendien stijgt de kans op zulke waterbommen door de klimaatverandering. Hydroloog Patrick Willems waarschuwt dat die klimaatverandering sneller

Lees meer »

Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat hij waggelde”

Dankzij de beelden van een camera aan de gevel van een 50-jarige elektricien uit Staden heeft de Kortrijkse politierechter de man vrijgesproken voor dronken sturen. Het zorgde ervoor dat zijn straf wat milder was, maar toch moet hij opnieuw zijn rijbewijs halen.
The post Gevelcamera pleit elektricien vrij voor dronken sturen: “Op het filmpje is niet te zien dat

Lees meer »

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

81-jarige man breekt liftpaneel open om elektriciteit te stelen: “Wirwar van verlengkabels en verdeeldozen”

Een 81-jarige man uit Koksijde ging wel érg ver om gratis elektriciteit te kunnen hebben in zijn appartementje. Nadat hij eerder al betrapt was toen hij drie jaar lang stroom aftapte, brak hij een paneel van de lift in het gebouw open om daar elektriciteit te stelen. “Er lag een wirwar van verlengkabels en verdeeldozen tot in zijn appartement”, sprak

Lees meer »

Politici kosten Vlaamse gemeenten jaarlijks 161 miljoen euro, personeel 6,3 miljard: wat zijn de belangrijkste uitgaven in jouw gemeente?

Lokaal beleid kost de belastingbetaler jaarlijks miljarden. In de laatste rechte lijn naar de gemeenteraadsverkiezingen kijkt Gazet van Antwerpen in de portemonnee van de Antwerpse steden en gemeenten. Waar halen ze hun inkomsten vandaan? Hoeveel gemeentebelasting betaal je concreet? Waar geven ze hun centen aan uit, en hoeveel subsidies krijgen lokale verenigingen? In dit tweede deel kijken we naar de

Lees meer »

LIVE OEKRAÏNE. Zelensky gaat “overwinningsplan” voorstellen in Washington

De Oekraïense president Volodymyr Zelensky wil volgende week bij een bezoek aan zijn Amerikaanse ambtsgenoot Joe Biden een “overwinningsplan” voorstellen. Het nieuws komt er nadat bekend raakte dat het Oekraïense leger meer geld krijgt voor de oorlog tegen Rusland. Zelensky zette zijn handtekening onder een eerder door het parlement besliste verhoging van de defensie-uitgaven met omgerekend ongeveer 10,8 miljard euro.

Lees meer »