Israël “intensiveert” aanvallen op Libanon: nu al zeker 100 doden en meer dan 400 gewonden na tal van bombardementen in zuiden en oosten

Het Israëlische leger voert maandagochtend op grote schaal bombardementen uit op het zuiden en oosten van Libanon. Verschillende Libanezen ontvingen niet lang daarvoor berichten op hun telefoon, met het verzoek om zo snel mogelijk van hun locaties te evacueren. Libanon meldt dat bij de aanvallen al zeker 100 doden zijn gevallen en meer dan 400 gewonden. De Israëlische minister van Defensie vat samen dat de aanvallen op het land worden “geïntensiveerd”. Hij waarschuwde Israëlische burgers ook; dat ze dagen tegemoet gaan waarin ze “kalm moeten blijven”, “discipline moeten tonen” en instructies van de autoriteiten goed moeten volgen. Volg alle ontwikkelingen over de oorlog in deze liveblog. 

Meer krantenkoppen in België

Hezbollah-apparatuur bevatte al springstof voor aankomst in Libanon

De biepers, walkietalkies en andere communicatieapparatuur van Hezbollah-leden bevatten al springstof voor ze aankwamen in Libanon. Dat is een van de conclusies van een eerste onderzoek door de Libanese autoriteiten, blijkt donderdag uit een brief van de Libanese vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties. De ontploffingen werden uitgelokt door “het sturen van e-mails naar het toestel”, stellen de Libanezen.

Lees meer »

Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open, personeel op tijdelijke werkloosheid

De Tupperware-fabriek blijft nog minstens 120 dagen open. Die boodschap kregen de 295 personeelsleden van de Aalsterse fabriek woensdagmiddag te horen van het moederbedrijf in de Verenigde Staten. Voor het personeel verandert er voorlopig niets tegenover vorige week, toen het systeem van tijdelijke werkloosheid werd ingevoerd. “Er is ons gegarandeerd dat de lonen worden doorbetaald”, zeggen de vakbonden.

Lees meer »

Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan

Jos van Immerseel, de dirigent van het Brugse orkest Anima Eterna die maandag aan de deur werd gezet, heeft de Antwerpse strafpleiter Walter Damen in de arm genomen. De advocaat spreekt van lasterlijke aantijgingen waarvoor juridisch stappen worden ondernomen.
The post Advocaat van dirigent Jos Van Immerseel kondigt “juridische stappen” aan appeared first on KW.be.

Lees meer »

Reconstructie dood Annie De Poortere gestart zonder verdachte

Na bijna dertig jaar hopen de nabestaanden en speurders eindelijk antwoorden te vinden in de moordzaak rond Annie De Poortere want vandaag vindt er een reconstructie plaats over die fatale zaterdag in 1994. Al zal de reconstructie plaatsvinden zonder verdachte, want Hans D. stuurt zijn kat.

Lees meer »

Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden

Na het faillissement van KV Oostende eind vorig voetbalseizoen moest de voltallige kern op zoek naar een nieuwe werkgever. En da’s (bijna) iedereen gelukt. Al zitten er voor sommige jongens echt wel bizarre clubs tussen. Iemand een ticketje naar Andorra, Helsinki of Moskou?
The post Deze KVO’ers hebben hun nieuwe thuis gevonden appeared first on KW.be.

Lees meer »