Iran bouwt muur aan grens met Afghanistan

Iran heeft een muur van meer dan 10 kilometer gebouwd aan de grens met Afghanistan, een belangrijke grensovergang waarlangs Afghaanse migranten het land binnen geraken. Dat heeft een Iraanse legerchef maandag aangekondigd. De bedoeling is dat er nog eens 50 km bij komt. 

Meer krantenkoppen in België

Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient zeker en vast een plaatsje in Roeselare”

Vrijdag 27 september opent Liesbeth Dewilde (33) de deuren van haar bakkerij Flavie in de Delaerestraat in Roeselare. Het wordt geen alledaagse bakkerij, maar eerder een vernieuwend concept voor de stad. “Mensen kunnen hier terecht voor patisserie op bestelling, maar uiteraard ook voor dagaanbod”, klinkt het.
The post Bakatelier Flavie opent de deuren in de Delaerestraat: “Dit concept verdient

Lees meer »

Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90) overleden

In het AZ Groeninge in Kortrijk is op maandag 16 september de bekende Sentenaar Urbain Blanckaert op 90-jarige leeftijd overleden. Tot voor kort was hij voorzitter van de Seniorenraad in Sint-Katrien. Hij woonde zijn hele leven in de Magerstraat in Heule en was getrouwd met Lydia Ameye, voor wie hij allang zorgde.
The post Bekende Sentenaar Urbain Blanckaert (90)

Lees meer »

Vakbonden bij Tupperware: “Kroniek van een aangekondigde dood”

Het personeel bij Tupperware in Aalst reageert gelaten op speculaties in de internationale pers over een nakend faillissement van de multinational. Het gaat al jarenlang slecht met de productie en vakbondsbronnen melden dat de fabriek al lang minder dan de helft van haar productiecapaciteit benut. Er werken 240 personeelsleden.

Lees meer »

Amateurvoetbal exclusief op HLN: gouden wissel bezorgt Oudenaarde drie punten tegen Zelzate, herbekijk hier de wedstrijd!

In samenwerking met Voetbal Vlaanderen biedt HLN, exclusief voor abonnees, ook dit seizoen live amateurvoetbal aan. Elk weekend wordt één topaffiche uit eerste amateurafdeling live gestreamd, in bepaalde weken komen ook toppers uit lagere reeksen aan bod. Zo kregen we in 2de Afdeling A een veelbelovende affiche voorgeschoteld, met Zelzate dat Oudenaarde mocht ontvangen. En het waren de bezoekers die

Lees meer »

In Bredene kan je nu al shoppen voor Kerstmis: “Te vroeg? Helemaal niet! Ik heb zelfs mijn man mee om te helpen dragen”

Dauwson ‘Christmas Company’ opende afgelopen week al de deuren in Bredene. Je vindt er alles voor een gezellige Kerst. Voor sommige mensen misschien een beetje vroeg nu het buiten nog twintig graden is. Maar anderen sloegen al duchtig aan het shoppen. “Kerst komt steeds vroeger sinds corona. Het zette mensen aan om het thuis wat gezelliger te maken. Onze pre-sale

Lees meer »