Huizenprijs in Nederland op nieuw record

Voor wie vindt dat wonen in België duur is, moet zeker ook eens over de grens kijken. De Nederlandse huizenprijzen hebben vorige maand een nieuw record bereikt, van gemiddeld meer dan 466.000 euro voor een bestaande koopwoning.

 

Meer krantenkoppen in België

Slachtoffers van misbruik in de Kerk bereiden “discrete” ontmoeting met paus voor: “Slachtoffers worden weer in hun oude rol geduwd”

De vijftien geselecteerde slachtoffers van misbruik in de Kerk hebben zaterdag samengezeten in Brussel met een vertegenwoordiging van de bisschoppen om de details van hun ontmoeting met de paus te bespreken. De ontmoeting van een uur zou vrijdagnamiddag “in alle discretie” plaatsvinden. Waar dat precies gebeurt, is niet bekend.

Lees meer »

Schuldige voor dood van Aaron (24) na fatale deathride is bekend, maar er komt geen proces

Het arbeidsauditoraat zal niemand vervolgen voor het dodelijke arbeidsongeval op de site Transfo in Zwevegem in april vorig jaar. De 24-jarige sportmonitor Aaron Delannoy uit Lauwe kwam toen om het leven bij een fatale val van een deathride. De verantwoordelijkheid voor zijn dood ligt bij de werkgever, maar die zal niet vervolgd worden. Er komt wel een bemiddelingsprocedure.
The

Lees meer »

Israël en Libanon stoken elkaar op met raketaanvallen – VN: “Midden-Oosten staat op de rand van een ramp”

Israël heeft ook zaterdagavond en zondagochtend grootschalige bombardementen uitgevoerd op Libanon. Sinds zaterdagnamiddag hebben Israëlische straaljagers zo’n vierhonderd doelwitten bestookt van de militante Libanese beweging Hezbollah, aldus het Israëlische leger. Hezbollah meldde daarop een raketaanval te hebben uitgevoerd op een militaire luchtmachtbasis in het noorden van Israël. De nieuwszender Al Jazeera berichtte dat Israëlische militairen het kantoor van de zender

Lees meer »

Bart Tommelein weert zich na slechte peilingen in Oostende: “De oppositie vertelt dingen die gewoon niet waar zijn”

Enkele jaren geleden was hij hot als Vlaams minister, ondertussen is hij een van de minst geliefde burgemeesters van Vlaanderen. Maar ondanks slechte peilingen en zelfs doodsbedreigingen wil Bart Tommelein (Open VLD), burgervader van Oostende, doorgaan. “Als je enkel burgemeester wordt om populair te zijn, dan kun je beter schlagerzanger worden.”

Lees meer »