Huizenprijs in Nederland op nieuw record

Voor wie vindt dat wonen in België duur is, moet zeker ook eens over de grens kijken. De Nederlandse huizenprijzen hebben vorige maand een nieuw record bereikt, van gemiddeld meer dan 466.000 euro voor een bestaande koopwoning.

 

Meer krantenkoppen in België

Koppel riskeert monsterboete van maar liefst 528.000 euro voor het onderbrengen van gastarbeiders in ongeschikte kamers: “Nooite onze bedoeling”

Een bouwbedrijf uit Kortemark riskeert een monsterboete van maar liefst 528.000 euro omdat de zaakvoerders gastarbeiders onderbrachten in kamers die daar niet voor geschikt waren. Het koppel achter het bedrijf was zich naar eigen zeggen van geen kwaad bewust. “Het was nooit onze bedoeling om mensen in ongeschikte panden onder te brengen.”
The post Koppel riskeert monsterboete van maar

Lees meer »

Bouwers gezonken luxejacht Bayesian eisen 222 miljoen euro schadevergoeding

De bouwers van het in augustus bij Sicilië gezonken luxejacht de Bayesian willen van de eigenares en van bemanningsleden en exploitanten van het vaartuig een grote schadevergoeding omdat ze de goede naam van de bouwers zouden hebben aangetast. The Italian Sea Group van de ondernemer Giovanni Costantino eist 222 miljoen euro voor geleden reputatieschade, meldt de Giornale di Sicilia.

Lees meer »

Oude Gistelse scharensliep nu in Izenberge

De Gistelse Erfgoedcel en het stadsbestuur beslisten eind 2023 om aan het openluchtmuseum Bachten De Kupe in Izenberge, bij Alveringem, een scharensliep te schenken. Dat is een grote (hand)kar waarmee een messen-, scharen- en schaatsenslijper van deur tot deur ging. Dit stukje erfgoed zat oorspronkelijk in de collectie van Gistel: lang geleden stond het in
The post Oude Gistelse

Lees meer »

Sean ‘Diddy’ Combs aangeklaagd voor sekshandel en afpersing

Sean ‘Diddy’ Combs (54) is aangeklaagd voor sekshandel en afpersing. De rapper werd maandagavond in New York gearresteerd, hoewel volgens bronnen van ‘TMZ’ en ‘DailyMail’ de politie hem oorspronkelijk pas dinsdagochtend in de boeien zou slaan. “De rapper maakte uren vooraf nog selfies met fans en wandelde vrolijk door de straten van New York”, klinkt het bij de Amerikaanse entertainmentsites.

Lees meer »

Geen PFAS in 1e zelfgenomen grondwaterstaal van volkstuintjes in Waterschei: “Nog altijd wachten op definitieve resultaten van OVAM” 

In een volkstuintje vlak bij het oude terrein van het PLOT, de politie- en brandweerschool in Genk is geen PFAS in het grondwater gemeten. Dat blijkt uit een 1e grondwaterstaal dat Geneeskunde voor het Volk zelf heeft genomen in een tuintje, in afwachting van de resultaten van de Vlaamse afvalstoffenmaatschappij OVAM. Die resultaten zijn er na 2,5 jaar nog altijd

Lees meer »

Oppositie Heuvelland : “Geschrokken van inhoud van het frauderapport”

En week na de tumultueuze gemeenteraad van 9 september hebben alle raadsleden het frauderapport van Audit Vlaanderen dan toch in de bus gekregen. De oppositiefracties zijn alvast geschrokken van de inhoud ervan. “Het is duidelijk dat er in de voorbije bestuursperiode onregelmatigheden zijn gebeurd, en het is nu aan het gemeentebestuur om die recht te zetten.” Volgens burgemeester Wieland De

Lees meer »

Ex-burgemeester Ward Vergote dan toch geen lijstduwer van VISIE in Moorslede

Ex-burgemeester van Moorslede Ward Vergote mag niet als lijstduwer op de lijst van zijn partij VISIE staan voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in oktober. Dat heeft het gemeentelijk hoofdbureau beslist. Vergote werd voor belangenvermenging veroordeeld bij de aankoop van een stuk grond en volgens het Lokaal Kiesdecreet mag een kandidaat voor de gemeenteraadsverkiezingen niet veroordeeld zijn voor bepaalde misdrijven.

Lees meer »

Wetenschappers doen “onvoorstelbare” ontdekking diep in de kosmos: grootste straalstromen ooit waargenomen uit ‘superzwaar zwart gat’

Diep in de kosmos hebben astronomen de grootste straalstromen ooit waargenomen, afkomstig uit een ‘superzwaar zwart gat”. Ze zijn liefst 140 keer groter dan onze Melkweg en dat slaat wetenschappers met verstomming, want ze dachten dat zoiets fysisch onmogelijk was? Tot nu, dus. Wat hebben ze precies ontdekt? Hoe hebben ze dat gedaan? En wat maakt dit nu zo uitzonderlijk?

Lees meer »