Geredde leeuwen uit oorlogsgebied komen op adem in België: “Nu ze veilig zijn, willen we hen zo snel mogelijk een thuis geven”

Dierentuinen Zoo Planckendael en Pairi Daiza vangen sinds vrijdag samen drie leeuwinnen op die geëvacueerd zijn uit Oekraïne. Ze werden daar geboren en gehouden in illegale omstandigheden. In het Verenigd Koninkrijk wordt een nieuwe thuis voor de dieren gebouwd, maar voorlopig zijn ze in veiligheid gebracht in België.

 

Meer krantenkoppen in België

Knokke-Heist investeert ruim 113.000 euro in nieuwe vuilnisbakken: “Eigentijds design én praktische voordelen”

Knokke-Heist investeert 113.740 euro in nieuwe openbare vuilnisbakken. Die vervangen de oude groene metalen afvalbakken. “De nieuwe vuilnisbakken zijn eleganter, zijn vervaardigd uit een schokbestendige buitenmantel in roestvrij staal en voorzien van een coating met verschillende oppervlaktebehandelingen met polyurethaanpoeder”, zegt het gemeentebestuur.
The post Knokke-Heist investeert ruim 113.000 euro in nieuwe vuilnisbakken: “Eigentijds design én praktische voordelen” appeared first

Lees meer »

“Vermogensbeheerder Apollo overweegt miljardeninvestering in Intel”

De grote vermogensbeheerder Apollo Global Management heeft aangeboden om een miljardeninvestering te doen in het Amerikaanse chipconcern Intel. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden. Volgens de anonieme bronnen zou de stap gezien kunnen worden als een blijk van vertrouwen in de eigen herstelstrategie van de chipfabrikant.

Lees meer »

“Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit op De Munt

Er bestaan mensen die in de wieg gelegd zijn om ‘commerce te doen’. En als ze dan nog eens rasechte Roeselarenaars zijn, dan hebben ze nog een bijkomend voordeel. Een van die mensen is Julie Defryn, vierde generatie van een familie van rasechte commerçanten.
The post “Roeselare is en blijft een echte commercestad”: Julie Defryn baat kledingzaak Corylie uit

Lees meer »

Iran laat Oostenrijkse gevangene vrij

Een Oostenrijker die in Iran om onbekende redenen in de gevangenis zat, is vrijgelaten. Dat meldt Mizan Online, het mediabureau van de rechterlijke macht, en de Oostenrijkse autoriteiten bevestigen het nieuws.

Lees meer »

Iepers vestinglandschap in Ieper krijgt er vier volkstuinen bij

Met de recente aankoop van 4 bijkomende volkstuinen bevestigt het bestuur haar engagement rond de verdere opwaardering van het vestinglandschap. De verwerving van deze volkstuinen met een gezamenlijke oppervlakte van 1500 m² vormt een nieuw hoofdstuk voor het natuur- en groenbeleid langs de zuidkant van de binnenstad.
The post Iepers vestinglandschap in Ieper krijgt er vier volkstuinen bij appeared

Lees meer »

Er beweegt iets in Charleroi

Ook in Charleroi, met zijn vele brommertjes van weleer, duikt de elektrische step op. Ze passen op hun manier wel bij de vernieuwing die in het stadscentrum opduikt.

Lees meer »

Kristof Michiels eert Arno Hintjens in nieuwe docu ‘Rock’n’roll godverdomme’: “Hij heeft nooit geweten hoe graag ik hem zag”

Als DJ 4T4 draait hij beats en plaatjes aan elkaar, als regisseur maakt Kristof Michiels met ‘Rock’n’roll godverdomme’ een Arno-eerbetoon dat aanvoelt als een visuele mixtape en een liefdesverklaring aan een vaderfiguur die te vroeg stierf. In ‘De Morgen’ heeft Kristof het over hoe de docu precies tot stand kwam, de reacties van Arno’s omgeving en zijn laatste gesprek met

Lees meer »

Mensenrechtenchef VN ziet in bieperaanval mogelijk oorlogsmisdrijf – Hezbollah bevestigt dood commandant na Israëlische ‘precisieaanval’

De Libanese buitenlandminister heeft Israël een “schurkenstaat” genoemd tijdens zijn toespraak in de VN-Veiligheidsraad. Die kwam bijeen na een reeks aanvallen op Hezbollah-doelen in Libanon. Ook vrijdag voerde Israël een luchtaanval uit op een gebouw in Beiroet. Daarbij werd het doelwit, Hezbollah-commandant Ibrahim Aqil, gedood. Hezbollah bevestigt zijn dood en noemt hem “een van onze grote leiders”. Volgens de Libanese

Lees meer »