Geredde leeuwen uit oorlogsgebied komen op adem in België: “Nu ze veilig zijn, willen we hen zo snel mogelijk een thuis geven”

Dierentuinen Zoo Planckendael en Pairi Daiza vangen sinds vrijdag samen drie leeuwinnen op die geëvacueerd zijn uit Oekraïne. Ze werden daar geboren en gehouden in illegale omstandigheden. In het Verenigd Koninkrijk wordt een nieuwe thuis voor de dieren gebouwd, maar voorlopig zijn ze in veiligheid gebracht in België.

 

Meer krantenkoppen in België

Ontbijten met Open VLD-voorzitter Eva De Bleeker: “De N-VA gaat naar links opschuiven: de ruimte die dan ontstaat, is voor ons”

Een ontbijt, een politicus en een journalist: dat zijn de ingrediënten van het wekelijkse zaterdaginterview in De Ochtend op Radio 1 van VRT NWS-journalist Michaël Van Droogenbroeck. Vandaag is Eva De Bleeker, de nieuwe voorzitter van Open VLD te gast. En die heeft het over het de herstructurering van haar partij die ze wil en moet doorvoeren.

Lees meer »

“Als men binnen Anderlecht blijft geloven in Riemer, waarom neemt niemand dan de verantwoordelijkheid om dat ook voor de camera te doen?”

Brian Riemer zit opnieuw aan de tekentafel, voor het (cruciale) tweeluik Charleroi-Ferencváros. Anderlecht weigert ondertussen mee te gaan in een sfeer van crisis. “Maar waarom neemt niemand van de beleidsbepalers dan de verantwoordelijkheid om Riemer voor de camera te verdedigen? Mét klank”, vraagt onze chef voetbal Niels Poissonnier zich af. Inzicht in een fluisterverhaal.

Lees meer »

Choreografe Anne Teresa De Keersmaeker biedt publiekelijk excuses aan na beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag

Anne Teresa De Keersmaeker, de oprichtster van dansgezelschap Rosas, die door ex-medewerkers beschuldigd wordt van grensoverschrijdend gedrag, heeft voor het eerst publiekelijk haar excuses aangeboden. Dat deed ze afgelopen dinsdag tijdens een symposium bij Opera Ballet Vlaanderen in Gent. Rosas deelt nu ook haar speech online. "Ik wil me excuseren voor iedereen die ik teleurgesteld en gekwetst heb", luidt het.

Lees meer »

Unizo Roeselare organiseert politiek lijsttrekkersdebat

Op donderdag 19 september organiseert Unizo Roeselare een politiek lijsttrekkersdebat waar lokale ondernemers in gesprek kunnen gaan met de lijsttrekkers van verschillende politieke partijen. Het debat vindt plaats in Leer- en Innovatiecentrum Radar (AZ Delta) en biedt een unieke gelegenheid om te horen hoe de verschillende partijen willen bijdragen aan een positief ondernemersklimaat in Roeselare.
The post Unizo Roeselare

Lees meer »

Ex-vrouw van landbouwer die hun dochtertjes vermoordde, staat opnieuw oog in oog met hem in stalkingszaak: “Nog steeds heb ik nachtmerries”

Hij schreef haar brieven, belde haar zes keer op en schakelde zelfs een medegedetineerde in om haar te contacteren. Toch ontkent aardappelboer Chris Vanhaverbeke (46), die zijn beide dochters vermoordde, dat hij zijn ex vanuit de gevangenis wou pesten. “Hij wou enkel sorry zeggen”, stelde zijn advocaat in de Brugse rechtbank. Mama Astrid G. (38) was aanwezig en las opnieuw

Lees meer »

Na smeekbede van fans: VTM zendt ‘De Pfaffs’ dan toch opnieuw uit vanaf 30 september

Dat ‘De Pfaffs’ niet langer volledig beschikbaar waren op VTM GO, zorgde online voor flink wat ophef. Begin deze zomer verdwenen bijna alle seizoenen van het streamingplatform, wat tot grote teleurstelling van de fans leidde. Deze teleurstelling is VTM niet ontgaan, en daarom komen ze nu met een tegemoetkoming: ‘De Pfaffs’ worden vanaf 30 september opnieuw uitgezonden op VTM2.

Lees meer »

Aftellen naar de verkiezingen in Roeselare (3): Leegstand tegengaan met lagere huurprijzen en autoluw centrum in het weekend

In de aanloop naar de verkiezingen op 13 oktober leggen we de lijsttrekkers van de verschillende partijen een ‘heet hangijzer’ voor. Een item dat in Roeselare wel eens voor discussie zorgt. Deze week gaan we dieper in op de leegstand in het stadscentrum. Is die werkelijk zo groot? En vooral, wat is voor de verschillende partijen de oplossing voor een

Lees meer »