Gerecht verzegelt bekende evenementenzaal San Marco Village in Schelle: “Eigenaar heeft banden met het drugsmilieu”

Het gerecht heeft de bekende evenementenlocatie San Marco in Schelle verzegeld. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en het parket heeft dat bevestigd. Ook feestzaal The Tree in Lier, van dezelfde groep, is verzegeld. De zaakvoerder wordt verdacht van witwaspraktijken en fraude. Het parket stelde ook vast dat hij banden heeft met het drugsmilieu. 

Meer krantenkoppen in België

Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene

Rode Kruis Bredene organiseert in oktober opnieuw een gratis cursus EHBO. “Kan jij iemand helpen die een ernstig verwonding oploopt of bloeding heeft?”, vraagt Johan Lambersy, communicatieverantwoordelijke bij de afdeling, zich af.
The post Gratis vierdelige cursus EHBO bij Rode Kruis Bredene appeared first on KW.be.

Lees meer »

Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’

De stad wil via het project ‘Oud is goud’, dat begin dit jaar van start ging, de beeldvorming omtrent ouder worden, ombuigen. Verschillende stadsdiensten en de Seniorenraad werken hiervoor samen.
The post Poperinge gaat aan de slag met bevraging ‘Oud is goud’ appeared first on KW.be.

Lees meer »

Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe”

Caroline Werbrouck (59) is sedert 1987 het gezicht van Schoonheidsinstituut en Parfumerie Gutmann in de Galerij Demeester. Nu kijkt Caroline uit naar een overnemer want gezondheidsredenen nopen Caroline ertoe om het iets rustiger aan te doen.
The post Caroline van Parfumerie Gutmann in Roeselare zoekt een overnemer: “Gezondheid laat het niet meer toe” appeared first on KW.be.

Lees meer »

“Innovatie zit zéér diep in ons DNA geworteld”: technologiebedrijf Barco viert negentigste verjaardag

In 1934 hield ene Lucien De Puydt de Belgian American Radio Corporation boven de doopvont, kortweg Barco. Negentig jaar later is de kleine radioproducent van destijds uitgegroeid tot een toonaangevende wereldspeler in de entertainment-, gezondheids- en bedrijfswereld. Maar nog altijd bewust stevig verankerd in de West-Vlaamse klei. “‘Made in Belgium’ is een keurmerk. Daar moeten we collectief trots op durven

Lees meer »

Commissievoorzitter Von der Leyen in Kiev: “De EU is hier om Oekraïne te helpen om het licht aan te houden”

Europees Commissievoorzitter Ursula von der Leyen heeft een bezoek gebracht aan Kiev. De Europese Unie belooft extra hulp aan Oekraïne om zich te verdedigen tegen de Russische aanvallen en de winter door te komen. Geld dat Oekraïne goed zal kunnen gebruiken, want komende winter belooft nog zwaarder te worden dan de 2 vorige, waarschuwt het Internationaal Energieagentschap.

Lees meer »

Diamanten geluk voor Jef Roose en Jeannine Olivier

Op 5 september was het 60 jaar geleden dat Jef Roose (88) in het huwelijksbootje stapte met Jeannine Olivier (85). Jef, afkomstig van Hooglede De Geite, en Jeannine, uit Bredene, wonen al vijftien jaar in de Schaakstraat in Loppem. Daarvoor woonden ze in Zedelgem. “Ik was vroeger gewestelijk secretaris bij ACV-Metaal. Een job die ik
The post Diamanten geluk

Lees meer »

Parket dagvaardt 4 mensen voor overlijden van 11-jarige die onder ingestorte muur terechtkwam op school in Ekeren

Het parket heeft 4 mensen gedagvaard die betrokken waren bij het overlijden van een 11-jarige jongen op een school in Ekeren vorig jaar. De jongen kwam tijdens het spelen onder een omgevallen muur terecht en overleed later in het ziekenhuis. Het parket bevestigt dat het gaat om de toenmalige directeur, twee preventieadviseurs en de metselaar van de muur. De zaak

Lees meer »

‘Startember’ viel een beetje in het water

In en om zaal De Magneet vond de tweede editie van Startember plaats, waarmee de Jeugdraad het schooljaar en het werkjaar van de jeugdbewegingen op een leuke manier willen starten. Helaas regende het de hele namiddag, zodat de vier grote springkastelen buiten voor de jeugdlokalen plat bleven liggen. Gelukkig konden de om en bij de
The post ‘Startember’ viel

Lees meer »